Proglasili je mrtvom a posle je našli kako diše u mrtvačnici!

Jedna 82-godišnja žena proglašena je mrtvom u staračkom domu u Njujorku da bi tri sata kasnije pronađena kako diše u pogrebnom zavodu gde je odvedena, saopštile su vlasti.

Zanimljivosti 08.02.2023 | 15:25
Proglasili je mrtvom a posle je našli kako diše u mrtvačnici!

Bio je to drugi put za otprilike mesec dana da se nešto slično dogodilo u SAD, prema zvaničnicima.

Žena u novijem slučaju bila je u Water’s Edge Rehab and Nursing Center u Port Džefersonu na Long Ajlendu u subotu u 11.15 kada je proglašena mrtvom, saopštila je lokalna okružna policija.

Žena, čije ime nije objavljeno, navodno je odvedena u OB Davis Funeral Homes in Miller Place, Njujork, u 1.30 popodne. Policija je saopštila da je otkrivena da žena diše u 14.09 časova.

Žena je prebačena u bolnicu. U ponedeljak nije bilo novosti o njenom stanju.

Očigledno prerano proglašenje smrti dogodilo se nekoliko dana nakon što je dom za stalnu negu u Ajovi kažnjen sa 10.000 dolara (8.320 funti) zbog sličnog slučaja.

Vlasti u Ajovi saopštile su da je 66-godišnja žena proglašena mrtvom 3. januara u Centru za specijalnu negu Glen Oaks Alzheimer’s u Urbandejlu, u Ajovi, gde je primala hospicijsku negu izveštava Gardijan

Žena je stavljena u vreću za telo i odvedena u Ankeni Funeral Home & Crematori. Osoblje pogrebnog zavoda je zatim otkopčalo torbu za telo kako bi pronašli ženu živu i dahnu, objavio je Njujork tajms, pripisujući tu informaciju citiranju odeljenja za inspekcije i žalbe u Ajovi.

Osoblje ustanove pozvalo je hitnu i ona je vraćena u bolnicu, gde je umrla 5. januara, navodi se u izveštaju odeljenja za inspekciju i žalbe Ajove.

Policija je saopštila da je njujorški slučaj prosleđen kancelariji državnog tužioca na istragu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar