Амбасадор САД: ЗСО могла би да буде формирана до љета

 - Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил сматра да би Заједница српских општина на Косову и Метохији могла да буде формирана до љета, а француски-њемачки приједлог спроведен до краја године.

Србија 08.02.2023 | 13:06
Амбасадор САД: ЗСО могла би да буде формирана до љета

Хил је рекао данас за Телевизију К1 да се Вашингтон залаже за потпуно спровођење онога Бриселскогм споразума, што укључује формирање Заједнице српских општина.

Он је навео да су француско-њемачки споразум и Бриселски споразум повезани и да је концепт да претходни споразум мора да буде спроведен.

Он сматра да се треба вратити на основно питање, а то је будућност српске заједнице на Косову и Метохији која тамо вијековима живи и мора, како је истакао, да зна каква им је будућност.

"Фундаментално је питање да се позабавимо оним што потиче из оригиналног Бриселског споразума, а то је Заједница српских општина. То апсолутно мора да се спроведе уколико очекујемо да неко има поверење у будуће споразуме", рекао је Хил.

Он сматра да људи свакодневно морају да раде на томе да дођу до рјешења и да је зато ова година значајна.

(Срна Фото: Принтсцреен YТ) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Курта

08.02.2023 12:29

Прво признање онда зсо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.02.2023 15:34

Ста да се призна, насе да вам поклонимо? Нема поклона ни продаје, то је део насе земље, наси корени, наса духовност, све насе. Амбасадор нека да део своје земље некоме, он би да крцми тудје. Амбасадор нека се понаса у оквирима Бецке дипломатске конвенције. Написана је, бас због оних сто би били амбасадори, и понасали се како им се цефне.

Name

Азазел

08.02.2023 13:02

Заједница српских опстина је супљак у независном Косову. Тако је Америка дала Индијанцима њихову заједницу (резервате) као заврсни цин унистења и отимацине.. Косово је територија Србије. Албанци треба да добију заједницу у тој покрајини. Америка се понаса као окупатор. То и јесте. Крволоцни окупатор.. Ви г Хилл узивајте, вријеме пролази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесу ли срби

08.02.2023 14:23

Забранили албанцима иста и икакво право или уцесце у власти! Не, бас ниста, аполутно сва права и аутономију? Оа ко веле, ако ви срби нецете албанцима, онда це албанци као мањина забранити вама све и сва права? Ни осмисљени Зеленски се није двоумио ни секунде, а досао је на власт обманувси десетине милиона украјинаца и помоцу разних сурових лази нелегално свргнувси криминалца са власти "под мантром борба против криминала" а гори од горег...

Name

АлбанцИма

08.02.2023 13:55

На КиМ ви недате да се договоре са србима. Све су имали аутономију и права сто нико у свијету није имао, док Милосевиц није укинуо али да би успорио пропаст не само Русије него и Европе са измонтираном бриселском багром.,али сте их ви навратили на пропаст, као и зеленског (разне зеленске) петоколонаса да унисти и Украјину и Европу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипак је он

08.02.2023 14:15

Био дипломата у САД, најспособнији са ових простора и бивсе Југославије без премца, сто произилази и јако јако упуцен у будуцност као и десавања унута саме бивсе дрзаве домацег и страног фактора са испланираним догадјајама ... (последњи говор, обрацање СВИМА НАМА ) сада дрругације звуци и то огромна вецина постаје свјесна... Вријеме сатанизације истог је просло, остала је сурова реалност истина и цињенице....

Name

Милосевиц је

08.02.2023 17:55

Био изизетно информисан са десавањима у блиској будуцности и на глобалном нивоу...

Name

У Анерику

08.02.2023 14:00

Разгули па гормирај и расформирај сто ти је воља, тргуј тамо са људским зивотима, миром, слободом, неправдом, теритофијом, правима,ма ста ти воља..... Нисте никоме ни потребни ни позељни, напротив...

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

08.02.2023 14:10

ПТО БРАТЕ НЕ МОЖЕ ОДМАХ И САД. 10 ГОДИНА ОД ПОТПИСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"

08.02.2023 14:13

КИМ ЈЕ ИМАО У ЈУГОСЛАВИЈИ НАЈЈАЧУ АУТОНОМИЈУ. А СРБИМА У КНИНСКОЈ КРАЈИНИ НИСТЕ ДАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ