Ambasador SAD: ZSO mogla bi da bude formirana do ljeta

 - Ambasador SAD u Srbiji Кristofer Hil smatra da bi Zajednica srpskih opština na Кosovu i Metohiji mogla da bude formirana do ljeta, a francuski-njemački prijedlog sproveden do kraja godine.

Srbija 08.02.2023 | 13:06
Ambasador SAD: ZSO mogla bi da bude formirana do ljeta

Hil je rekao danas za Televiziju К1 da se Vašington zalaže za potpuno sprovođenje onoga Briselskogm sporazuma, što uključuje formiranje Zajednice srpskih opština.

On je naveo da su francusko-njemački sporazum i Briselski sporazum povezani i da je koncept da prethodni sporazum mora da bude sproveden.

On smatra da se treba vratiti na osnovno pitanje, a to je budućnost srpske zajednice na Кosovu i Metohiji koja tamo vijekovima živi i mora, kako je istakao, da zna kakva im je budućnost.

"Fundamentalno je pitanje da se pozabavimo onim što potiče iz originalnog Briselskog sporazuma, a to je Zajednica srpskih opština. To apsolutno mora da se sprovede ukoliko očekujemo da neko ima poverenje u buduće sporazume", rekao je Hil.

On smatra da ljudi svakodnevno moraju da rade na tome da dođu do rješenja i da je zato ova godina značajna.

(Srna Foto: Printscreen YT) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Kurta

08.02.2023 12:29

Prvo priznanje onda zso

ODGOVORITE
Name

Miroslav

08.02.2023 15:34

Sta da se prizna, nase da vam poklonimo? Nema poklona ni prodaje, to je deo nase zemlje, nasi koreni, nasa duhovnost, sve nase. Ambasador neka da deo svoje zemlje nekome, on bi da krcmi tudje. Ambasador neka se ponasa u okvirima Becke diplomatske konvencije. Napisana je, bas zbog onih sto bi bili ambasadori, i ponasali se kako im se cefne.

Name

Azazel

08.02.2023 13:02

Zajednica srpskih opstina je supljak u nezavisnom Kosovu. Tako je Amerika dala Indijancima njihovu zajednicu (rezervate) kao zavrsni cin unistenja i otimacine.. Kosovo je teritorija Srbije. Albanci treba da dobiju zajednicu u toj pokrajini. Amerika se ponasa kao okupator. To i jeste. Krvolocni okupator.. Vi g Hill uzivajte, vrijeme prolazi.

ODGOVORITE
Name

Jesu li srbi

08.02.2023 14:23

Zabranili albancima ista i ikakvo pravo ili ucesce u vlasti! Ne, bas nista, apolutno sva prava i autonomiju? Oa ko vele, ako vi srbi necete albancima, onda ce albanci kao manjina zabraniti vama sve i sva prava? Ni osmisljeni Zelenski se nije dvoumio ni sekunde, a dosao je na vlast obmanuvsi desetine miliona ukrajinaca i pomocu raznih surovih lazi nelegalno svrgnuvsi kriminalca sa vlasti "pod mantrom borba protiv kriminala" a gori od goreg...

Name

AlbancIma

08.02.2023 13:55

Na KiM vi nedate da se dogovore sa srbima. Sve su imali autonomiju i prava sto niko u svijetu nije imao, dok Milosevic nije ukinuo ali da bi usporio propast ne samo Rusije nego i Evrope sa izmontiranom briselskom bagrom.,ali ste ih vi navratili na propast, kao i zelenskog (razne zelenske) petokolonasa da unisti i Ukrajinu i Evropu...

ODGOVORITE
Name

Ipak je on

08.02.2023 14:15

Bio diplomata u SAD, najsposobniji sa ovih prostora i bivse Jugoslavije bez premca, sto proizilazi i jako jako upucen u buducnost kao i desavanja unuta same bivse drzave domaceg i stranog faktora sa isplaniranim dogadjajama ... (poslednji govor, obracanje SVIMA NAMA ) sada drrugacije zvuci i to ogromna vecina postaje svjesna... Vrijeme satanizacije istog je proslo, ostala je surova realnost istina i cinjenice....

Name

Milosevic je

08.02.2023 17:55

Bio izizetno informisan sa desavanjima u bliskoj buducnosti i na globalnom nivou...

Name

U Aneriku

08.02.2023 14:00

Razguli pa gormiraj i rasformiraj sto ti je volja, trguj tamo sa ljudskim zivotima, mirom, slobodom, nepravdom, teritofijom, pravima,ma sta ti volja..... Niste nikome ni potrebni ni pozeljni, naprotiv...

ODGOVORITE
Name

+

08.02.2023 14:10

PTO BRATE NE MOŽE ODMAH I SAD. 10 GODINA OD POTPISA.

ODGOVORITE
Name

"

08.02.2023 14:13

KIM JE IMAO U JUGOSLAVIJI NAJJAČU AUTONOMIJU. A SRBIMA U KNINSKOJ KRAJINI NISTE DALI.

ODGOVORITE