Потврђено: Мандић је кандидат за предсједника ЦГ

Црногорска Државна изборна комисија (ДИК) потврдила је данас предсједничку кандидатуру предсједника Нове српске демократије (НСД) Андрије Мандића, након што је провером утврђено да има довољно валидних потписа да кандидатура буде валидна.

Регион 07.02.2023 | 18:23
Потврђено: Мандић је кандидат за предсједника ЦГ

"Да неко не схвати погрешно, потпуно је другачији био административни захтјев, непотпуњености одређених потписа од онога што је захтјев за двојно држављанство. Не желим да се мисли да неко из ДИК-а има неповјерење према одређеним кандидатима, а не једнак приступ према свима", рекао је члан ДИК-а Милисав Ћорић, преноси РТЦГ.

ДИК на сједници у петак није потврдио Мандићеву кандидатуру због непотпуне документације, па је затражено да се Мандићева кандидатура врати на дораду.

Републичка изборна комисија Србије (РИК) послала је јуче допис ДИК-у у коме се наводи да ће се провјерити наводи о држављанству Мандића, али и најављеног кандидата Милојка Спајића.

РТЦГ подсјећа да се ДИК у петак обратио Републичкој изборној комисији у Србији са захтјевом да им доставе информацију да ли Андрија Мандић (ДФ) и предсједнички кандидат Милојко Спајић (Европа сад) имају бирачко право и пребивалиште у Србији.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзоо

07.02.2023 20:26

Е тако це Мило као и Додик да владају из гроба.

ОДГОВОРИТЕ