Potvrđeno: Mandić je kandidat za predsjednika CG

Crnogorska Državna izborna komisija (DIK) potvrdila je danas predsjedničku kandidaturu predsjednika Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, nakon što je proverom utvrđeno da ima dovoljno validnih potpisa da kandidatura bude validna.

Region 07.02.2023 | 18:23
Potvrđeno: Mandić je kandidat za predsjednika CG

"Da neko ne shvati pogrešno, potpuno je drugačiji bio administrativni zahtjev, nepotpunjenosti određenih potpisa od onoga što je zahtjev za dvojno državljanstvo. Ne želim da se misli da neko iz DIK-a ima nepovjerenje prema određenim kandidatima, a ne jednak pristup prema svima", rekao je član DIK-a Milisav Ćorić, prenosi RTCG.

DIK na sjednici u petak nije potvrdio Mandićevu kandidaturu zbog nepotpune dokumentacije, pa je zatraženo da se Mandićeva kandidatura vrati na doradu.

Republička izborna komisija Srbije (RIK) poslala je juče dopis DIK-u u kome se navodi da će se provjeriti navodi o državljanstvu Mandića, ali i najavljenog kandidata Milojka Spajića.

RTCG podsjeća da se DIK u petak obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtjevom da im dostave informaciju da li Andrija Mandić (DF) i predsjednički kandidat Milojko Spajić (Evropa sad) imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dzoo

07.02.2023 20:26

E tako ce Milo kao i Dodik da vladaju iz groba.

ODGOVORITE