Влада јавно против, у пракси прихвата одлуке ОХР-а

Посланици СДС и ПДП Вукота Говедарица и Миланко Михајилица данас су позвали на одговорност предлагаче новог Закона о стандаризацији у Српској јер су тиме, како истичу, признали право високом представнику да намеће законе и одлуке у Српској, иако су претходно такве одлуке јавно одбацивали.

Република Српска 07.02.2023 | 14:24
Влада јавно против, у пракси прихвата одлуке ОХР-а

Шеф посланичког клуба СДС Вукота Говедарица је рекао да је проблем то што законски акти пролазе кроз владу а да нико, ни премијер ни министри нису уочили шта је у образложењу закона у коме се наводи да високи представник у БиХ има рправо да доноси одлуке.

Он је навео да се у предложеном законском рјешењу о стандардизацији, о чему се водила расправа у НСРС, наведено да високи представник у БиХ има право да намеће одлуке..

Гведарица је поновио да због тога треба да се потегне питање одговорности због наметања закона од стране високог представника које је сад и званично, јер се налази у законским актима, које предлаже Влада РС.

"Мора да постоји одговорност и мора по службеној дужности да се стави мандат на располагање министра Војина Митровића и премијера Вишковића", казао је Говедарица и указао на лицмјерство Владе ,који се јавно бусају да не признају акте високих представника, а уносе их у законе.

"СДС мисли да мора да се потегне питање одговорности због овог случаја, јер је то сада званично",каже Говедарица.

Дискусија Говедарице у НСРС:

Идентичан став је изнио и Миланко Михајлица (ПДО), који је казао да је скандалозно да је једна Влада признала високом представнику да намеће законе у Републици Српској.

"Влада Радована Вишковића кроз закон о стандардизацији дала дозволу високом представнику да намеће законе", навео је Михајлица.

"Ово што се данас десило није забиљежено и показује право лице владе и СНСД и због тога што високи предствник може да намеће законе Вишковић треба да поднесе оставку преко овог се не може пријећи сад је званично потврђено да представник доноси законе,сматра Михајлица.

(БН Фото: БН) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

говедарица и михаљица

07.02.2023 14:08

Другови моји тако ти је то када се кунеш у Дејтонски споразум...лијепо пише и високи представник ...е сада ко је потписао Дејтон и зашто то нам је други пар опанака. Милошевић , Алија и Туђман сви под земљом а оставили нам да се глођемо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

07.02.2023 14:19

Све води у суноврат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозе

07.02.2023 15:38

Бозе ме сацувај И сацувај овај Народ од црвене секте. То сто раде дабогда радили И у својој породици. Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

07.02.2023 16:40

А засто це нам толики птесједници подпресједници, министри, посланици, кад други кроји законе, знаци они су ту да потврдно климају глабом

Name

Ју!

07.02.2023 15:58

Секта ко секта,једно причају,друго мисле,треће раде! ПРАВА СЕКТА НЕМА ШТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

07.02.2023 16:03

Признали сте изборе, ушли у Скупштину, сад се покријте ушима и чекајте 2026. Све је могло другачије да сте имали храбрости да ствари изгурате до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педо Ешдаун

07.02.2023 16:08

Тражили би они помоћ од ОХР у случају да оду у опозицију. Одмах би трчали код Шмита и тужакали СДС као што су већ радили у прошлости. Тако су и дошли на власт...

ОДГОВОРИТЕ
Name

М. Г.

07.02.2023 17:05

БРАВО ВУКОТА. Бог си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Битанге

08.02.2023 07:18

Представници власти лазу сами себе и своје присталице представом за јавност али само за оне њихове једноумне који им слијепо вјеруху

ОДГОВОРИТЕ