Након јануарске паузе посланици НСРС у клупама

- Народна скупштина Републике Српске данас наставља пету посебну сједницу на којој ће разматрати преосталих десет тачака дневног реда, а међу њима Приједлог породичног закона којим се знатно унапређује заштита права и интереса дјетета.

Република Српска 07.02.2023 | 08:21
Након јануарске паузе посланици НСРС у клупама

Посебно се унапређује у погледу одржавања личних односа са дјететом, вршења родитељског права и права дјетета на слободно изражавање мишљења, наводи се у скупштинским материјалима.

Прецизније су уређени имовински односи брачних супружника, а посебну новину представља увођење института породичног дома, који ужива посебан правни режим у случају престанка брака или заједнице живота родитеља малољетног дјетета.

Редефинисан је и институт усвојења са циљем да се унаприједи и прецизира оцјена подобности лица која желе да усвоје туђе дијете, односно дјетета за усвајање, као и да процес усвојења буде ефикасан у погледу заштите интереса дјетета без родитељског старања.

Проширено је поље правних дејстава која се признају за ванбрачну заједницу.

Посланици ће разматрати и приједлоге закона о стандардизацији у Републици Српској, о измјенама Закона о ванпарничном поступку, о измјенама и допунама Закона о привредним друштвима, те о измјенама и допунама Закона о енергетици.

Пред посланицима су и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о превозу у друмском саобраћају Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о пчеларству, као и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске.

Биће разматран и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о туризму, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, најављено је из Народне скупштине.

Сједница је заказана за у 10.00 часова. 

(Срна Фото: НСРС) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Каква

07.02.2023 07:31

Јануарска пауза??? Па они оај народ хандре у здрав мозак! Да ли су паузирали и са платама за јануар? Када се саберу паузе љетне и зимске плус годишњи одмор и паузе између засједања они нераде ефективно ни два пуна мјесеца. Битанге безобразне и позиционе и опозиционе које се шлепају уз ове прве па и нијма буде лијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.02.2023 07:38

Лопови пуни као бродови ,а народ и борци голи као просјаци са бурлом и хоботницом у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.02.2023 07:50

Сада цемо слусати мазалицу,сулица и таминдзију како се овде лепо зиви. Сви они имају по 2-3 плате.

Name

Ре ре

07.02.2023 08:09

А само дзаба писес И нервирамо се.

Name

А

07.02.2023 09:12

Твоја љубав ка Српској је еуфорична.

Name

МИКЕ АНДY

07.02.2023 07:53

Тако сам сретан, након толико неуспјелих покушаја да добијем кредит, твртка за кредите ми је прискочила у помоћ. Заиста ми је требао зајам, све док ми једног дана мој брат није рекао за поштену твртку за зајмове која је помогла његовој жени око зајма, толико је причао о твртки за зајмове и одлучио сам их контактирати, рекао ми је како функционира зајам и Слиједио сам његове упуте, стварно, добио сам кредит. За оне који требају зајам, контактирајте га на : баррмикеандерсон48yахоо.цом WхатсАпп: +447467670833 Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезево

07.02.2023 08:44

Зато народе долази пролеће момке у руке и багру истерати не из институција него из републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

07.02.2023 09:24

још једна престава за народ а и морају узети дневнице да ли ће се ико одрећи своје дневнице у корист тешко болесним да се не морају лијечити см порукама МИЛЕ толики буџет завуци руку у новчаник лијечи болесне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрекавац!!

07.02.2023 09:49

Помози Боже, да закон о стандардизацији не буде овакав,какав га је прочитао Војин Митровић, човјек дм шушка,петља,фреона и незна ни шта је прочитао....али добро краде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

07.02.2023 19:26

Камо среће да им се дају плате за цијеле 4 године мандата и да никако не долазе на скупштину да мање баљезгају.

ОДГОВОРИТЕ