Nakon januarske pauze poslanici NSRS u klupama

- Narodna skupština Republike Srpske danas nastavlja petu posebnu sjednicu na kojoj će razmatrati preostalih deset tačaka dnevnog reda, a među njima Prijedlog porodičnog zakona kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta.

Republika Srpska 07.02.2023 | 08:21
Nakon januarske pauze poslanici NSRS u klupama

Posebno se unapređuje u pogledu održavanja ličnih odnosa sa djetetom, vršenja roditeljskog prava i prava djeteta na slobodno izražavanje mišljenja, navodi se u skupštinskim materijalima.

Preciznije su uređeni imovinski odnosi bračnih supružnika, a posebnu novinu predstavlja uvođenje instituta porodičnog doma, koji uživa poseban pravni režim u slučaju prestanka braka ili zajednice života roditelja maloljetnog djeteta.

Redefinisan je i institut usvojenja sa ciljem da se unaprijedi i precizira ocjena podobnosti lica koja žele da usvoje tuđe dijete, odnosno djeteta za usvajanje, kao i da proces usvojenja bude efikasan u pogledu zaštite interesa djeteta bez roditeljskog staranja.

Prošireno je polje pravnih dejstava koja se priznaju za vanbračnu zajednicu.

Poslanici će razmatrati i prijedloge zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj, o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, najavljeno je iz Narodne skupštine.

Sjednica je zakazana za u 10.00 časova. 

(Srna Foto: NSRS) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Kakva

07.02.2023 07:31

Januarska pauza??? Pa oni oaj narod handre u zdrav mozak! Da li su pauzirali i sa platama za januar? Kada se saberu pauze ljetne i zimske plus godišnji odmor i pauze između zasjedanja oni nerade efektivno ni dva puna mjeseca. Bitange bezobrazne i pozicione i opozicione koje se šlepaju uz ove prve pa i nijma bude lijepo.

ODGOVORITE
Name

re

07.02.2023 07:38

Lopovi puni kao brodovi ,a narod i borci goli kao prosjaci sa burlom i hobotnicom u RS.

ODGOVORITE
Name

Re

07.02.2023 07:50

Sada cemo slusati mazalicu,sulica i tamindziju kako se ovde lepo zivi. Svi oni imaju po 2-3 plate.

Name

Re re

07.02.2023 08:09

A samo dzaba pises I nerviramo se.

Name

A

07.02.2023 09:12

Tvoja ljubav ka Srpskoj je euforična.

Name

MIKE ANDY

07.02.2023 07:53

Tako sam sretan, nakon toliko neuspjelih pokušaja da dobijem kredit, tvrtka za kredite mi je priskočila u pomoć. Zaista mi je trebao zajam, sve dok mi jednog dana moj brat nije rekao za poštenu tvrtku za zajmove koja je pomogla njegovoj ženi oko zajma, toliko je pričao o tvrtki za zajmove i odlučio sam ih kontaktirati, rekao mi je kako funkcionira zajam i Slijedio sam njegove upute, stvarno, dobio sam kredit. Za one koji trebaju zajam, kontaktirajte ga na : barrmikeanderson48yahoo.com WhatsApp: +447467670833 Hvala.

ODGOVORITE
Name

Knezevo

07.02.2023 08:44

Zato narode dolazi proleće momke u ruke i bagru isterati ne iz institucija nego iz republike srpske

ODGOVORITE
Name

borac

07.02.2023 09:24

još jedna prestava za narod a i moraju uzeti dnevnice da li će se iko odreći svoje dnevnice u korist teško bolesnim da se ne moraju liječiti sm porukama MILE toliki budžet zavuci ruku u novčanik liječi bolesne

ODGOVORITE
Name

Drekavac!!

07.02.2023 09:49

Pomozi Bože, da zakon o standardizaciji ne bude ovakav,kakav ga je pročitao Vojin Mitrović, čovjek dm šuška,petlja,freona i nezna ni šta je pročitao....ali dobro krade!

ODGOVORITE
Name

Milan

07.02.2023 19:26

Kamo sreće da im se daju plate za cijele 4 godine mandata i da nikako ne dolaze na skupštinu da manje baljezgaju.

ODGOVORITE