Након велике хаварије струја дошла у Бањалуку

Струја је дошла у већи дио Бањалуке, Лакташа, Градишке, Приједора...

Република Српска 06.02.2023 | 12:54
Након велике хаварије струја дошла у Бањалуку

“Велики дио Републике Српске је остао без струје због хаварије на електроенергетским објектима Електропреноса БиХ у Бјелајцима у Мркоњић Граду”, рекао је за РТРС директор Електрокрајине Драган Чавић.

Без струје су остали Бањалука, Приједор, Градишка, Кнежево, Котор Варош, Нови Град, Козарска Дубица, Рибник, Теслић као и Сански Мост у Федерацији БиХ.

“Они предузимају све активност да активирају снабдијевање електричном енергином из других праваца. То није надлежност Електрокрајине, али екипе из Електропреноса раде све да што прије ријеше проблем”, рекао је Чавић.

Истакао је да су сви укуључени да што прије ставе у напон све оне који су остали без електричне енергије.

До нестанка струје на ширем подручју Крајине дошло је до дјелимичног распада електро-енергетског система, потврђено је из Електропреноса за РТРС.

Кажу да се тачан узрок утврђује.

Струја је дошла у већи дио Бањалуке, Лакташа, Градишке, Приједора...

- Постепено и по приоритетима пушта се електрична енергија у градовима и општинама на подручију Крајине у којима је дошло до нестанка због великог квара на високонапонској мрежи у надлежности "Електропреноса" БиХ, изјавио је Срни директор бањалучке "Електрокрајине" Драган Чавић.

"У контактима са `Електропреносом БиХ` речено ми је да су обезбиједили снабдијевање из других праваца и да ће постепено по приоритетима, што је већ почело, укључивати расклопнице. То аутоматски значи да ће се електрична енергија појавити на средњонапонској и нисконапонској мрежи и у нашој надлежности како буде укључивана која расклопница", појаснио је Чавић.

Он је рекао да је на мрежи "Електропреноса" БиХ дошло до великог квара који је изазвао озбиљан проблем, па је данас на високонапонској мрежи онемогућено снабдијевање електричном енергијом готово цијелог подручија Крајине.

Због хаварије на електроенергетским објектима "Електропреноса БиХ" у Бјелајцима у Мркоњић Граду без струје су остали Бањалука, Приједор, Градишка, Кнежево, Котор Варош, Нови Град, Козарска Дубица, Рибник, Теслић. 

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

МК

06.02.2023 12:13

Чуј распад електроенергетског система.Колико се улаже дуго је и трајало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца расвјета краја струје

06.02.2023 12:23

Крала се струја преоптеретили мрезу а МУП сути по обичају напримјер на Мањаци сву расвјета СНСД поставио пред изборе на мрезу без дозволе а то је кривицно дјело од организоване криминалне групе, таквих примјера има доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДелПо

06.02.2023 12:24

Негативну селекцију кадрова и општу пљачку плаћаћемо годинама јер је штета већ начињена, а велику прилику имали смо на протеклим изборима да спријечимо да полуписмени дебили воде РС, сложене системе, јавна предузећа која би требала да доносу релан приход буџету РС!! Али отаџбина зове, напредујемо сваки дан у сваком погледу,напријед у нове пљачке, намјештене тендере па ко преживи нека угаси свјетло да не трошимо скупу електричну енетгију!! У прошлом систему су од паметних правили подобне, а у овом систему великог лажова од подобних покушавају да праве подобне!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале Мокро

06.02.2023 12:50

Ми имамо магистра Ацу и нема да нема струје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неподобни

06.02.2023 12:54

Па кога све запошљавају у електропреносу није ни чудо што настају хаварије....да није мазалица стиснуо погрешно дугме

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

06.02.2023 13:04

Шеф и цијела водећа структура Електропреноса сједи пред судом ради корупције. Постављачи су Драган, Миле и Бакир. Јер само они познају стручне људе у држави! Ово је најбоље што се могло десит, да хоће овако бити сваки дан у цијелој држави па да народ напокон увиди да се од ударања у национална прса не може живјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

06.02.2023 13:10

И Прњавор за вашу информацију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српчанин

06.02.2023 14:36

Само да се похвалом,у овој најбољој и најуспјешнијој СНСД општини није нестало не зато што влада ова режимска власт него зато што је то једна од ријетких општина која има двоструко напајање

ОДГОВОРИТЕ