Nakon velike havarije struja došla u Banjaluku

Struja je došla u veći dio Banjaluke, Laktaša, Gradiške, Prijedora...

Republika Srpska 06.02.2023 | 12:54
Nakon velike havarije struja došla u Banjaluku

“Veliki dio Republike Srpske je ostao bez struje zbog havarije na elektroenergetskim objektima Elektroprenosa BiH u Bjelajcima u Mrkonjić Gradu”, rekao je za RTRS direktor Elektrokrajine Dragan Čavić.

Bez struje su ostali Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić kao i Sanski Most u Federaciji BiH.

“Oni preduzimaju sve aktivnost da aktiviraju snabdijevanje električnom energinom iz drugih pravaca. To nije nadležnost Elektrokrajine, ali ekipe iz Elektroprenosa rade sve da što prije riješe problem”, rekao je Čavić.

Istakao je da su svi ukuljučeni da što prije stave u napon sve one koji su ostali bez električne energije.

Do nestanka struje na širem području Krajine došlo je do djelimičnog raspada elektro-energetskog sistema, potvrđeno je iz Elektroprenosa za RTRS.

Kažu da se tačan uzrok utvrđuje.

Struja je došla u veći dio Banjaluke, Laktaša, Gradiške, Prijedora...

- Postepeno i po prioritetima pušta se električna energija u gradovima i opštinama na područiju Кrajine u kojima je došlo do nestanka zbog velikog kvara na visokonaponskoj mreži u nadležnosti "Elektroprenosa" BiH, izjavio je Srni direktor banjalučke "Elektrokrajine" Dragan Čavić.

"U kontaktima sa `Elektroprenosom BiH` rečeno mi je da su obezbijedili snabdijevanje iz drugih pravaca i da će postepeno po prioritetima, što je već počelo, uključivati rasklopnice. To automatski znači da će se električna energija pojaviti na srednjonaponskoj i niskonaponskoj mreži i u našoj nadležnosti kako bude uključivana koja rasklopnica", pojasnio je Čavić.

On je rekao da je na mreži "Elektroprenosa" BiH došlo do velikog kvara koji je izazvao ozbiljan problem, pa je danas na visokonaponskoj mreži onemogućeno snabdijevanje električnom energijom gotovo cijelog područija Кrajine.

Zbog havarije na elektroenergetskim objektima "Elektroprenosa BiH" u Bjelajcima u Mrkonjić Gradu bez struje su ostali Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Кneževo, Кotor Varoš, Novi Grad, Кozarska Dubica, Ribnik, Teslić. 

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

MK

06.02.2023 12:13

Čuj raspad elektroenergetskog sistema.Koliko se ulaže dugo je i trajalo.

ODGOVORITE
Name

Manjaca rasvjeta kraja struje

06.02.2023 12:23

Krala se struja preopteretili mrezu a MUP suti po običaju naprimjer na Manjaci svu rasvjeta SNSD postavio pred izbore na mrezu bez dozvole a to je krivicno djelo od organizovane kriminalne grupe, takvih primjera ima dosta.

ODGOVORITE
Name

DelPo

06.02.2023 12:24

Negativnu selekciju kadrova i opštu pljačku plaćaćemo godinama jer je šteta već načinjena, a veliku priliku imali smo na proteklim izborima da spriječimo da polupismeni debili vode RS, složene sisteme, javna preduzeća koja bi trebala da donosu relan prihod budžetu RS!! Ali otadžbina zove, napredujemo svaki dan u svakom pogledu,naprijed u nove pljačke, namještene tendere pa ko preživi neka ugasi svjetlo da ne trošimo skupu električnu enetgiju!! U prošlom sistemu su od pametnih pravili podobne, a u ovom sistemu velikog lažova od podobnih pokušavaju da prave podobne!!!

ODGOVORITE
Name

Pale Mokro

06.02.2023 12:50

Mi imamo magistra Acu i nema da nema struje.

ODGOVORITE
Name

Nepodobni

06.02.2023 12:54

Pa koga sve zapošljavaju u elektroprenosu nije ni čudo što nastaju havarije....da nije mazalica stisnuo pogrešno dugme

ODGOVORITE
Name

lila

06.02.2023 13:04

Šef i cijela vodeća struktura Elektroprenosa sjedi pred sudom radi korupcije. Postavljači su Dragan, Mile i Bakir. Jer samo oni poznaju stručne ljude u državi! Ovo je najbolje što se moglo desit, da hoće ovako biti svaki dan u cijeloj državi pa da narod napokon uvidi da se od udaranja u nacionalna prsa ne može živjeti.

ODGOVORITE
Name

Bozo

06.02.2023 13:10

I Prnjavor za vašu informaciju

ODGOVORITE
Name

Srpčanin

06.02.2023 14:36

Samo da se pohvalom,u ovoj najboljoj i najuspješnijoj SNSD opštini nije nestalo ne zato što vlada ova režimska vlast nego zato što je to jedna od rijetkih opština koja ima dvostruko napajanje

ODGOVORITE