Невријеме широм ХР: У Сплиту повријеђен дјечак

Олујни ветар изазвао је велике проблеме у Хрватској, а у Сплиту је 11-огодишњи дечак повређен када су јаки удари буре преврнули клупу на којој се налазио.

Регион 04.02.2023 | 21:36
Невријеме широм ХР: У Сплиту повријеђен дјечак

Како преноси Слободна Далмација, дечак се налазио на помоћном игралишту Радничког фудбалског клуба Сплит, где је играо фудбал са другом децом, а онда је сео на клупу за резервне играче, коју је преврнуо нагли и јаки удар буре. 

Дечак је остао да лежи, али је био при свести и способан за комуникацију, наводи Слободна Далмација.

На лице места изашле су екипе Хитне помоћ и ватрогасци, а дечак је превезен у КБЦ Сплит ради детаљнијих прегледа. 

Државни хидрометеоролошки завод издао је црвени аларм за целу обалу Хрватске, уз изузетак Истре, за коју је упаљен наранџасти аларм, додаје Индеx.хр

За целу северну Хрватску упаљен је наранџасти аларм, а жути за остатак земље.

У међувремену, у Карловачкој жупанији се за скоро свих 1.500 потрошача, који су данас били без струје, стање је нормализовало, а у току је још поправљање пет трафостаница у Перјасици. У Електри Карловац поручују потрошачима да ће вечерас добити струју.

Олујни ветар у Вуковарско-сремској жупанији изазвао је потешкоће у саобраћају и нанео штету на имовини. 

Полиција је примила дојаве да су дрвеће и грмље пали на неколико саобраћајница у жупанији, а оштећено је и неколико возила.

У Бабиној Греди далековод је пао на породичну кућу.

Јак ветар широм Хрватске оставио је последице у бројним окрузима, од Осјечко-барањског до Крапинско загорског и Града Загреба, где је једна особа повређена, саопштила је Управа цивилне заштите.

У Загребу је једна особа повређена, због чега је оперативна дежурна служба цивилне заштите Жупанијски центар 112  на место догађаја одмах упутила хитну медицинску помоћ, преноси Хина.

Центар је током преподнева примио више дојава грађана о паду стабала и грана на саобраћајнице и паркирана возила, падању делова фасаде са зграда, оштећењу лимова на крововима, семафора и телефонских стубова.

На подручју Крапине, због снажног ветра оштећен је далековод, а без струје су остали Горња Стубица, део Златара и насеље Петрушевец.

У Загребачком округу до прекида у снабдевању електричном енергијом дошло је подручју Прилипја, Плешевице и Запрешића. Исти проблем забележен је на подручју Ђакова, Нашица и Белог Манастира, као и на подручју Копанице, Новог Вароша, Окучана и Гређана.

Жупанијски центар 112 Вуковар до 13 сати примио је 16 дојава због последица јаког ветра, а Центар у Вировитици око 30.

О срушеним стаблима и стубовима уличне расвете дојаве је добио Жупанијски центар 112 Бјеловар, а онај у Копривници и дојаве о срушеним телекомуникацијским стубовима. 

(Тањуг Фото: Ватрогасна станица Загреб)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косова

05.02.2023 02:08

Дрз се мали сплицо И оздрави сто прије

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

05.02.2023 06:11

Тамо је био црвени метеоаларм, а дјеца по орканском вјетру играју фудбал. Нисмо нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

05.02.2023 06:17

Јел било у Републици Српској и у Бањалуци невремена, пустите ви и Хрватску и Сплит!

ОДГОВОРИТЕ