Nevrijeme širom HR: U Splitu povrijeđen dječak

Olujni vetar izazvao je velike probleme u Hrvatskoj, a u Splitu je 11-ogodišnji dečak povređen kada su jaki udari bure prevrnuli klupu na kojoj se nalazio.

Region 04.02.2023 | 21:36
Nevrijeme širom HR: U Splitu povrijeđen dječak

Kako prenosi Slobodna Dalmacija, dečak se nalazio na pomoćnom igralištu Radničkog fudbalskog kluba Split, gde je igrao fudbal sa drugom decom, a onda je seo na klupu za rezervne igrače, koju je prevrnuo nagli i jaki udar bure. 

Dečak je ostao da leži, ali je bio pri svesti i sposoban za komunikaciju, navodi Slobodna Dalmacija.

Na lice mesta izašle su ekipe Hitne pomoć i vatrogasci, a dečak je prevezen u KBC Split radi detaljnijih pregleda. 

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni alarm za celu obalu Hrvatske, uz izuzetak Istre, za koju je upaljen narandžasti alarm, dodaje Index.hr

Za celu severnu Hrvatsku upaljen je narandžasti alarm, a žuti za ostatak zemlje.

U međuvremenu, u Karlovačkoj županiji se za skoro svih 1.500 potrošača, koji su danas bili bez struje, stanje je normalizovalo, a u toku je još popravljanje pet trafostanica u Perjasici. U Elektri Karlovac poručuju potrošačima da će večeras dobiti struju.

Olujni vetar u Vukovarsko-sremskoj županiji izazvao je poteškoće u saobraćaju i naneo štetu na imovini. 

Policija je primila dojave da su drveće i grmlje pali na nekoliko saobraćajnica u županiji, a oštećeno je i nekoliko vozila.

U Babinoj Gredi dalekovod je pao na porodičnu kuću.

Jak vetar širom Hrvatske ostavio je posledice u brojnim okruzima, od Osječko-baranjskog do Krapinsko zagorskog i Grada Zagreba, gde je jedna osoba povređena, saopštila je Uprava civilne zaštite.

U Zagrebu je jedna osoba povređena, zbog čega je operativna dežurna služba civilne zaštite Županijski centar 112  na mesto događaja odmah uputila hitnu medicinsku pomoć, prenosi Hina.

Centar je tokom prepodneva primio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju delova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Na području Krapine, zbog snažnog vetra oštećen je dalekovod, a bez struje su ostali Gornja Stubica, deo Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkom okrugu do prekida u snabdevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića. Isti problem zabeležen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 sati primio je 16 dojava zbog posledica jakog vetra, a Centar u Virovitici oko 30.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima. 

(Tanjug Foto: Vatrogasna stanica Zagreb)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kosova

05.02.2023 02:08

Drz se mali splico I ozdravi sto prije

ODGOVORITE
Name

MD

05.02.2023 06:11

Tamo je bio crveni meteoalarm, a djeca po orkanskom vjetru igraju fudbal. Nismo normalni.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

05.02.2023 06:17

Jel bilo u Republici Srpskoj i u Banjaluci nevremena, pustite vi i Hrvatsku i Split!

ODGOVORITE