Нема пореза који могу задовољити корпумпирану власт

- Нема богате земље са сиромашним становницима и нема тако високог пореза који може да задовољи апетите корумпиране власт. Рећи да богате земље имају велике поразе, као што је то рекао предсеједник Републике Српске, лијепо звучи али кад бисмо ми данас живјели као у Норвешкој или Скандинавији, истакао је др Милан Миличевић, предсједник СДС након сједнице Координационог одбора СДС ИЈ3.

Република Српска 04.02.2023 | 17:00
Нема пореза који могу задовољити корпумпирану власт

Миличевић каже да СНСД, односно Милорад Додик који је већ рекао да неће подржати укидање акциза на гориво, тиме кажњава грађане.

"Питање укидања акциза на гориво, за које је СНСД рекао да га неће подржати, доказ је и потврда изреке да кад човјеку дате власт у руке, тек тада видите његово право лице. То кажу они силни политичари који живе изван реалног живота и који кажњавају грађане тиме што не желе да смање цијену горива. То показује кога су грађани изабрали да води ову земљу. Они су ту изборну побједу добили на непоштен начин, манипулацијом изборног закона", наглашава Миличевић и додаје:

"Нема богате земље са сиромашним становницима и нема тако високог пореза који може да задовољи апетите корумпиране власт. Рећи да богате земље имају велике поразе, као што је то рекао предсеједник Републике Српске, лијепо звучи али кад бисмо ми данас живјели као у Норвешкој или Скандинавији, истакао је Миличевић.

Говорећи о опозиву градоначелника Бијељине, Миличевић је казао да ће СДС организовано ући у одбрану кутија на референдуму.

„Скупштинска већина у Бијељини је једна интересна група коју чине владајуће партије којима је Бијељина и њен буџет плијен, а не развојна средства за ту локалну заједницу. Градоначелник је без скупштинске већине везаних руку, а њихове организоване блокаде коче развојне пројекте у граду", рекао је Милићевић.

Он је истакао да је блокада од стране скупштинске већине усмјерена не само против градоначелника Љубише Петровића него и против грађана Бијељине.

"Грађани Бијељине треба да имају боље услове за живот и рад, треба да добију подстицаје и инфраструктурне пројекте", навео је Миличевић.

Он је навео да се СДС озбиљно органзовао у одбрани садржаја кутија јер ће, ако то не ураде, како је рекао, бити покрадени.

"Ја сам то доживио у Теслићу, на референдуму 2019. када је без обзира на разлику у моју корист, од четири хиљаде гласова, једва спријечена изборна крађа. Изборни закон омогућава сваку врсту изборних крађа и наш захтјев ће бити измјена изборног закона који допушта ове малверзације“, поручио је лидер СДС-а.  

Он је истакао да унутарстраначки избори у СДС теку по плану и да је састанак у Бањалуци други у низу састанака по региијама. 

„Постоје средине гдје су унутарстраначки избори већ поодмакли и то је случај у 20 добро организованих одбора СДС. Постоји један дио општинских и градских организација гдје процес унутарстраначких избора тече нешто споријом динамиком“, појаснио је Миличевић.

Он је казао да ће цјелокупан изборни процес бити завршен током маја великом Скупштином Српске демократске странке. 

Каже да заговара рационалнији приступ када је у питању опозициони рад и да СДС неће само критиковати.

„Нудићемо рјешења и по питању измјена изборног закона али и по питању расподојеле средстава из ПДВ-а. Предложићемо да се лимит за улазак у наплату ПДВ-а повећа са досадашњих 50 хиљада на 100 хиљада КМ.  Након толико година, толиких поскупљења и инфлације то више није реалан оквир који све теже носе привредни субјекти. Тај наш приједлог ће помоћи привредницима да поднесу терет кризе“, појаснио је Миличевић.

(БН Фото: БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

ре

04.02.2023 17:16

Казне бурле сиротињског народа тек су почеле у РС, са крађом избора у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2023 18:12

Папак митровиц се вец хвали да це он бити градонацелник. Убедјен да мозе толико гласова украсти.

Name

Чаруга

04.02.2023 17:17

Докторе, само Василије Перић да чува кутије он је поуздан и велики и доказан борац против Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.02.2023 17:41

Милане брате, ти и јос пар људи сте свијетла тацка у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

04.02.2023 18:43

МОЗДА ПРОДАНОВИЦ ДОБИЈЕ И ЛИЦНУ КАРТУ БИЈЕЉИНЕ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ.ТРЕБА ЈОС МАЛО ДА СЕ ИЗБРУКА КАО СИНОЦ У ДУЕЛУ.СКОЛОВАНА БУДАЛА ЈЕ НАЈОПАСНИЈА,А ХОЦЕ БУДЕ НАЦЕЛНИК А ЈЕДНА НОГА ВЕЦ У ГРОБУ.МАКО ИДИОТУ,НАКРАО СЕ ДО ГУСЕ И ЈОС БИ.АЛАВИЈИ ОД ВОДЈЕ.

Name

АБ

04.02.2023 19:00

Милан је пре млак да се супростави Бурлету, ако овако настави заврсице ко Саровиц. Бурлрта не треба подрзавати и кад су национални интереси у питању а националне проблеме Бурле измисља проблеме да би се приказо како је он једини цувар РС сто је идиотизамод њега.Српска није угрозена нити це бити а ако лазни цар Бурле мисли другације е онда имамо проблем овде у БЛ а не у Сарајеву

Name

+

04.02.2023 18:00

ТРЕБАО ЈЕ НАРОД И ДО САДА БИТИ ПАМЕТНИЈИ. НИЈЕ ОН БИО ИСКРЕН НИ , КАО ПОСЛАНИК 92. А ОД ТАДА СЕ СТАЛНО БОГАТИ. У 23 КАЖЕ, ЈАВНО ДА ШАЉЕ ПЛАТЕ КУЋИ МНОГИМА. СНСД ТО РАДИ И СУДСТВО И СВИ ЋУТЕ. УДБА БИ ЗА ДВА САТА, КОД ТИТЕ, СВЕ ПОХАПСИЛА. ЛУКАЧ БОГАТ И БРИГА ГА ЗА ПРАВДОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хај

04.02.2023 18:43

Не тарандај и ти си некаква власт макар и у Теслићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.02.2023 19:27

Тешко је у РС наћи светлу тацку Ко зна да ли и постоји

Name

СТАТИСТИЦАР

04.02.2023 19:44

ТРЕБА БОРУ ДА СЕ ПОКЛОНИС ГИСПОДИНУ МИЛИЦЕВИЦУ ДА СИ ИМАЛО ОБРАЗОВАН ЦИЈЕНИО БИ ГА КАО ЦОВЈЕКА,НЕМОРАС КАО ПОЛИТИЦАРА,МАКАР МАЛО ДА ПОЈАЗЕС ДИСТОЈАНСТВА,А ВАЉА ВАМ ОНАЈ МЕТУЗАКЕМ КОЈИ СЕ ЛАЗНО ОРИЈАВИО У БРАТУНЦУ ПО ДОДИКОВОМ НАРЕДЈЕЊУ А КУЛТУРУ НИЈЕ СРЕО НИ ПО ВОДУ КАД ЈЕ ИСАО.МРТВАК.

Name

Гаравко

04.02.2023 18:52

Теско нама. Досло вријеме па власт не мозес ни на изборима смијенити. Како год гласали рудоња изброји гласове па са премијера на предсједника па на цлана предсједниства и тако у круг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.02.2023 21:21

БУРЛЕ ПОД ИЗГОВОРОМ ДЕМОКРАТИЈЕ, ДИКТАТУРУ ПРИМИЈЕЊУЈУ. КРАЂА, ТУЧА, ПОЛИЦИЈА И СЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

05.02.2023 00:48

Ви сте сви ретардирани као и тај крезуби народ у бијељини и бањалуци не могу да схватим ако је драск9 нпр имао 100000 гласова логицно би требало бити аитоматски да је и пдп добио те исте гласове итд и у бијељини исто убједљиво побиједио петровиц а вецину у скупстини града имају ово други не контам ко је онда ту ста куповО и крао и за кога ако гласас за драска знаци гласас аутоматск8 и за посланике из пдп или опозоције а овдје све контра он ретард заокрузи нпр драска а овамо за посланика умицевица нидје везе знаци 90 посто ретарди гласају од тих уопсте 50 посто сто је и изасло на усране изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.02.2023 08:36

Зашто би власт у РС уопште укидала акцизе на гориво?? Да олакша живот народу? Са народом који се бори да преживи, далеко је лакше манипулисати, и продавати му "маглу",а осим тога, огроман новац прикупљен од акциза на гориво и ПДВ-а, на све остале робе, остаје на располагању властима, за потребе њиховог живота у луксузу, на који су навикли!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

05.02.2023 09:29

Турци ду узимали харач и данак, црвена секта СНСД гули кожу и отима све, пљачка и трпа у своје џепове. Бурло је покрао 3,5 милијарди, Тегелтија 2,5 милијарди, Папак 250 милиона итд.итд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

05.02.2023 12:16

Пре је за Вас питање:Зашто је 2/3 Ваших симпатизера и чланова прешла у позицију?Зашто стално губите изборе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хало татар

05.02.2023 13:29

Немој тражити свијету тачку , радије покушај нешто да придонесеш стварању бољитка и осветљавања стварности јер твој нихилизам управо помаже тами а типкање на тастатури није активност

ОДГОВОРИТЕ