Nema poreza koji mogu zadovoljiti korpumpiranu vlast

- Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. Reći da bogate zemlje imaju velike poraze, kao što je to rekao predsejednik Republike Srpske, lijepo zvuči ali kad bismo mi danas živjeli kao u Norveškoj ili Skandinaviji, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik SDS nakon sjednice Кoordinacionog odbora SDS IJ3.

Republika Srpska 04.02.2023 | 17:00
Nema poreza koji mogu zadovoljiti korpumpiranu vlast

Miličević kaže da SNSD, odnosno Milorad Dodik koji je već rekao da neće podržati ukidanje akciza na gorivo, time kažnjava građane.

"Pitanje ukidanja akciza na gorivo, za koje je SNSD rekao da ga neće podržati, dokaz je i potvrda izreke da kad čovjeku date vlast u ruke, tek tada vidite njegovo pravo lice. To kažu oni silni političari koji žive izvan realnog života i koji kažnjavaju građane time što ne žele da smanje cijenu goriva. To pokazuje koga su građani izabrali da vodi ovu zemlju. Oni su tu izbornu pobjedu dobili na nepošten način, manipulacijom izbornog zakona", naglašava Miličević i dodaje:

"Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. Reći da bogate zemlje imaju velike poraze, kao što je to rekao predsejednik Republike Srpske, lijepo zvuči ali kad bismo mi danas živjeli kao u Norveškoj ili Skandinaviji, istakao je Miličević.

Govoreći o opozivu gradonačelnika Bijeljine, Miličević je kazao da će SDS organizovano ući u odbranu kutija na referendumu.

„Skupštinska većina u Bijeljini je jedna interesna grupa koju čine vladajuće partije kojima je Bijeljina i njen budžet plijen, a ne razvojna sredstva za tu lokalnu zajednicu. Gradonačelnik je bez skupštinske većine vezanih ruku, a njihove organizovane blokade koče razvojne projekte u gradu", rekao je Milićević.

On je istakao da je blokada od strane skupštinske većine usmjerena ne samo protiv gradonačelnika Ljubiše Petrovića nego i protiv građana Bijeljine.

"Građani Bijeljine treba da imaju bolje uslove za život i rad, treba da dobiju podsticaje i infrastrukturne projekte", naveo je Miličević.

On je naveo da se SDS ozbiljno organzovao u odbrani sadržaja kutija jer će, ako to ne urade, kako je rekao, biti pokradeni.

"Ja sam to doživio u Tesliću, na referendumu 2019. kada je bez obzira na razliku u moju korist, od četiri hiljade glasova, jedva spriječena izborna krađa. Izborni zakon omogućava svaku vrstu izbornih krađa i naš zahtjev će biti izmjena izbornog zakona koji dopušta ove malverzacije“, poručio je lider SDS-a.  

On je istakao da unutarstranački izbori u SDS teku po planu i da je sastanak u Banjaluci drugi u nizu sastanaka po regiijama. 

„Postoje sredine gdje su unutarstranački izbori već poodmakli i to je slučaj u 20 dobro organizovanih odbora SDS. Postoji jedan dio opštinskih i gradskih organizacija gdje proces unutarstranačkih izbora teče nešto sporijom dinamikom“, pojasnio je Miličević.

On je kazao da će cjelokupan izborni proces biti završen tokom maja velikom Skupštinom Srpske demokratske stranke. 

Kaže da zagovara racionalniji pristup kada je u pitanju opozicioni rad i da SDS neće samo kritikovati.

„Nudićemo rješenja i po pitanju izmjena izbornog zakona ali i po pitanju raspodojele sredstava iz PDV-a. Predložićemo da se limit za ulazak u naplatu PDV-a poveća sa dosadašnjih 50 hiljada na 100 hiljada КM.  Nakon toliko godina, tolikih poskupljenja i inflacije to više nije realan okvir koji sve teže nose privredni subjekti. Taj naš prijedlog će pomoći privrednicima da podnesu teret krize“, pojasnio je Miličević.

(BN Foto: BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

re

04.02.2023 18:16

Kazne burle sirotinjskog naroda tek su počele u RS, sa krađom izbora u RS.

ODGOVORITE
Name

Re

04.02.2023 19:12

Papak mitrovic se vec hvali da ce on biti gradonacelnik. Ubedjen da moze toliko glasova ukrasti.

Name

Čaruga

04.02.2023 18:17

Doktore, samo Vasilije Perić da čuva kutije on je pouzdan i veliki i dokazan borac protiv Dodika

ODGOVORITE
Name

BL

04.02.2023 18:41

Milane brate, ti i jos par ljudi ste svijetla tacka u RS

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

04.02.2023 19:43

MOZDA PRODANOVIC DOBIJE I LICNU KARTU BIJELJINE DA SE KANDIDUJE.TREBA JOS MALO DA SE IZBRUKA KAO SINOC U DUELU.SKOLOVANA BUDALA JE NAJOPASNIJA,A HOCE BUDE NACELNIK A JEDNA NOGA VEC U GROBU.MAKO IDIOTU,NAKRAO SE DO GUSE I JOS BI.ALAVIJI OD VODJE.

Name

AB

04.02.2023 20:00

Milan je pre mlak da se suprostavi Burletu, ako ovako nastavi zavrsice ko Sarovic. Burlrta ne treba podrzavati i kad su nacionalni interesi u pitanju a nacionalne probleme Burle izmislja probleme da bi se prikazo kako je on jedini cuvar RS sto je idiotizamod njega.Srpska nije ugrozena niti ce biti a ako lazni car Burle misli drugacije e onda imamo problem ovde u BL a ne u Sarajevu

Name

+

04.02.2023 19:00

TREBAO JE NAROD I DO SADA BITI PAMETNIJI. NIJE ON BIO ISKREN NI , KAO POSLANIK 92. A OD TADA SE STALNO BOGATI. U 23 KAŽE, JAVNO DA ŠALJE PLATE KUĆI MNOGIMA. SNSD TO RADI I SUDSTVO I SVI ĆUTE. UDBA BI ZA DVA SATA, KOD TITE, SVE POHAPSILA. LUKAČ BOGAT I BRIGA GA ZA PRAVDOM.

ODGOVORITE
Name

Хај

04.02.2023 19:43

Не тарандај и ти си некаква власт макар и у Теслићу.

ODGOVORITE
Name

Tatar

04.02.2023 20:27

Teško je u RS naći svetlu tacku Ko zna da li i postoji

Name

STATISTICAR

04.02.2023 20:44

TREBA BORU DA SE POKLONIS GISPODINU MILICEVICU DA SI IMALO OBRAZOVAN CIJENIO BI GA KAO COVJEKA,NEMORAS KAO POLITICARA,MAKAR MALO DA POJAZES DISTOJANSTVA,A VALJA VAM ONAJ METUZAKEM KOJI SE LAZNO ORIJAVIO U BRATUNCU PO DODIKOVOM NAREDJENJU A KULTURU NIJE SREO NI PO VODU KAD JE ISAO.MRTVAK.

Name

Garavko

04.02.2023 19:52

Tesko nama. Doslo vrijeme pa vlast ne mozes ni na izborima smijeniti. Kako god glasali rudonja izbroji glasove pa sa premijera na predsjednika pa na clana predsjednistva i tako u krug.

ODGOVORITE
Name

+

04.02.2023 22:21

BURLE POD IZGOVOROM DEMOKRATIJE, DIKTATURU PRIMIJENJUJU. KRAĐA, TUČA, POLICIJA I SL.

ODGOVORITE
Name

Alo

05.02.2023 01:48

Vi ste svi retardirani kao i taj krezubi narod u bijeljini i banjaluci ne mogu da shvatim ako je drask9 npr imao 100000 glasova logicno bi trebalo biti aitomatski da je i pdp dobio te iste glasove itd i u bijeljini isto ubjedljivo pobijedio petrovic a vecinu u skupstini grada imaju ovo drugi ne kontam ko je onda tu sta kupovO i krao i za koga ako glasas za draska znaci glasas automatsk8 i za poslanike iz pdp ili opozocije a ovdje sve kontra on retard zaokruzi npr draska a ovamo za poslanika umicevica nidje veze znaci 90 posto retardi glasaju od tih uopste 50 posto sto je i izaslo na usrane izbore

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

05.02.2023 09:36

Zašto bi vlast u RS uopšte ukidala akcize na gorivo?? Da olakša život narodu? Sa narodom koji se bori da preživi, daleko je lakše manipulisati, i prodavati mu "maglu",a osim toga, ogroman novac prikupljen od akciza na gorivo i PDV-a, na sve ostale robe, ostaje na raspolaganju vlastima, za potrebe njihovog života u luksuzu, na koji su navikli!!

ODGOVORITE
Name

Mara

05.02.2023 10:29

Turci du uzimali harač i danak, crvena sekta SNSD guli kožu i otima sve, pljačka i trpa u svoje džepove. Burlo je pokrao 3,5 milijardi, Tegeltija 2,5 milijardi, Papak 250 miliona itd.itd....

ODGOVORITE
Name

OO7

05.02.2023 13:16

Pre je za Vas pitanje:Zašto je 2/3 Vaših simpatizera i članova prešla u poziciju?Zašto stalno gubite izbore?

ODGOVORITE
Name

Хало татар

05.02.2023 14:29

Немој тражити свијету тачку , радије покушај нешто да придонесеш стварању бољитка и осветљавања стварности јер твој нихилизам управо помаже тами а типкање на тастатури није активност

ODGOVORITE