Кошаркаши Партизана по први пут славили у Каунасу

- Кошаркаши Партизана победили су вечерас на гостовању екипу Жалгириса 88:74 (26:15, 21:15, 14:24, 27:20) у оквиру 23. кола Евролиге.

Кошарка 03.02.2023 | 21:00
Кошаркаши Партизана по први пут славили у Каунасу

У првом мечу ове сезоне, "црно-бели" су у Београду савладали екипу Жалгириса резултатом 87:76.

Најефикаснији у тиму Партизана били су Јанис Папапетру са 17 поена и четири скока, док је Матијас Лесор додао 14 поена и шест скокова.

У домаћој екипи истакао се Браздеикис Игнас са 17 поена. 

Партизан је боље отворио утакмицу, агресивном одбраном није дозвољавао противнику да лако дође до коша. Кошаркаши Жалгириса нису могли да погоде шутеве са дистанце, док су "црно-бели" са линије за три поена кажњавали лошу одбрану домаћих.

У другој четвртини играчи Партизана су се још више растрчали и кроз транзицију предност је само расла. Истакао се Ледеј са паметним потезима, као и Лесор којег домаћи кошаркапи нису могли да сачувају под кошем. 

У трећој деоници дошло је до пада у игри гостију што су кошаркаши Жалгириса искористили. Домаћим играчима је прорадио шут са дистанце, док су у одбрани заиграли врло агресивно. Нико у Партизану није био расположен у нападу, па се предност "црно-белих" смањивала.

На крају кошаркаши Жалгороса су трећу четвртину добили са десет поена разлике. Последња четвртина донела је бољу игру Партизана прво у нападу, док су у одбрани кориговали скок. Расположен је био Смаилагић са линије за три поена, док је Нанели у преломним моментима доносио поене свом тиму.

Партизан је тренутно осми на табели Евролиге, док је Жалгирис на десетом месту.

У наредном колу кошаркаши Партизана гостују Бајерну, док литванска екипа дочекује Басконију.

(Тањуг Фото: Старспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар