Си: Потребни су озбиљни напори да би се убрзало успостављање новог обрасца развоја

Генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) Си Ђинпинг истакао је напоре да се убрза успостављање новог обрасца развоја и унапреди безбедност и иницијатива развоја.

Свијет 03.02.2023 | 10:45
Си: Потребни су озбиљни напори да би се убрзало успостављање новог обрасца развоја
Си је то рекао док је присуствовао другој групној студијској седници Политичког бироа ЦК 20. КПК-а у уторак по подне
 
Он је рекао да је убрзање успостављања новог обрасца развоја стратешка одлука за реализацију циља другог стогодишњег плана и обезбеђивање развоја и безбедности, као и стратешки план за преузимање иницијативе будуц́ег развоја.

„Само убрзавањем успостављања новог обрасца развоја Кина може да консолидује темеље своје економије и унапреди безбедност и стабилност свог развоја. Само на тај начин Кина може ојачати своју снагу да опстане, да се такмичи, развија и одржи усред свих врста олуја и јаких ветрова како би осигурала да процес великог подмлађивања кинеске нације нец́е бити одложен или прекинут и да ц́е изградња Кине у велику модерну социјалистичку земљу бити реализована“.

Си је казао да је још је дуг пут до потпуног успостављања новог образца позивајуц́и на усвајање приступа оријентисаног на проблеме и примену системског размишљања за решавање великих проблема, продубљивање реформи и унапређење иновација.
 
„Импулс и виталност ц́е бити убризгани у двоструку циркулацију домац́ег и међународног тржишта кроз наставак реформи и отварања“, рекао је Си „Кина побољшати механизме у вези са заштитом права интелектуалне својине, приступом тржишту и фер конкуренцијом како би неговала повољно окружење за све врсте тржишних субјеката“.

У циљу отварања на високом нивоу, посебно на институционалним фронтовима, земља ц́е допринети висококвалитетном развоју Иницијативе „Појас и пут“ и активно учествовати у преговорима о глобалним економским и трговинским правилима како би помогла успостављању отворене, разноврсне и стабилне светске економије, закључио је Си.
 
(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар