Si: Potrebni su ozbiljni napori da bi se ubrzalo uspostavljanje novog obrasca razvoja

Generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) Si Đinping istakao je napore da se ubrza uspostavljanje novog obrasca razvoja i unapredi bezbednost i inicijativa razvoja.

Svijet 03.02.2023 | 10:45
Si: Potrebni su ozbiljni napori da bi se ubrzalo uspostavljanje novog obrasca razvoja
Si je to rekao dok je prisustvovao drugoj grupnoj studijskoj sednici Političkog biroa CK 20. KPK-a u utorak po podne
 
On je rekao da je ubrzanje uspostavljanja novog obrasca razvoja strateška odluka za realizaciju cilja drugog stogodišnjeg plana i obezbeđivanje razvoja i bezbednosti, kao i strateški plan za preuzimanje inicijative budućeg razvoja.

„Samo ubrzavanjem uspostavljanja novog obrasca razvoja Kina može da konsoliduje temelje svoje ekonomije i unapredi bezbednost i stabilnost svog razvoja. Samo na taj način Kina može ojačati svoju snagu da opstane, da se takmiči, razvija i održi usred svih vrsta oluja i jakih vetrova kako bi osigurala da proces velikog podmlađivanja kineske nacije neće biti odložen ili prekinut i da će izgradnja Kine u veliku modernu socijalističku zemlju biti realizovana“.

Si je kazao da je još je dug put do potpunog uspostavljanja novog obrazca pozivajući na usvajanje pristupa orijentisanog na probleme i primenu sistemskog razmišljanja za rešavanje velikih problema, produbljivanje reformi i unapređenje inovacija.
 
„Impuls i vitalnost će biti ubrizgani u dvostruku cirkulaciju domaćeg i međunarodnog tržišta kroz nastavak reformi i otvaranja“, rekao je Si „Kina poboljšati mehanizme u vezi sa zaštitom prava intelektualne svojine, pristupom tržištu i fer konkurencijom kako bi negovala povoljno okruženje za sve vrste tržišnih subjekata“.

U cilju otvaranja na visokom nivou, posebno na institucionalnim frontovima, zemlja će doprineti visokokvalitetnom razvoju Inicijative „Pojas i put“ i aktivno učestvovati u pregovorima o globalnim ekonomskim i trgovinskim pravilima kako bi pomogla uspostavljanju otvorene, raznovrsne i stabilne svetske ekonomije, zaključio je Si.
 
(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar