Извадите из ладица предмете убистава и криминала

"Ово није прича о мени и помало се осјећам нелагодно са аспекта да судови раде свој посао када се ради о градоначелнику, па желим да подсјетим да су у ладицама у тужилаштвима предмети нерасвјетљених убистава, аферама високе корупције и криминала, о афери „кисеоник“ и о многи други о којима и ја чекам правду и истину", рекао је Станивуковић. 

Република Српска 03.02.2023 | 13:27
Извадите из ладица предмете убистава и криминала

- Нисмо заборавили све немиле догађаје и однос полиције према народу који је тражио истину и правду, укључујући и мене који сам се залагао и залажем да не насиље искоријени, а што је кулминирало догађајем у Народној скупштини Републике Српске када ме је тадашњи министар унутрашњих послова ударио.

Тада је министар сијао насиље и ту своју силу презентовао јавности – рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке и члан Предсједништва ПДП-а, након данашњег суђења бившем министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу због кривичног дјела угрожавања сигурности и тјелесне повреде на штету тадашњег посланика у НСРС Драшка Станивуковића. 

Станивуковић каже да је тражио да институције раде свој посао, а да је подизање оптужнице против Лукача доказ да је истина на његовој страни. 

- Не желим да говорим о себи и да се представљам као жртва, иако је то био тежак период и за мене и моју породицу која је све гледала. То је бреме које ја носим.

Ово није прича о мени и помало се осјећам нелагодно са аспекта да судови раде свој посао када се ради о градоначелнику, па желим да подсјетим да су у ладицама у тужилаштвима предмети нерасвјетљених убистава, аферама високе корупције и криминала, о афери „кисеоник“ и о многи други о којима и ја чекам правду и истину.  – рекао је Станивуковић. 

Станивуковић је истакао да је посвједочио о свим аспектима догађаја који је предмет суђења и још једном позвао правосудне институције да се баве предметима нерасвјетљених убистава, криминалом у вријеме пандемије вируса корона, те афери „кисеоник“ коју је назвао злочином. 

- Дужан сам да подсјетим и на један од најтежих периода, не само у политичком, него и друштвеном смислу, када је било на хиљаде протеста, када су нас хапсили и тукли, када је насиље овдје гледала цијела Европа. Сјетићемо се да је тражена и моја кривична одговорност, да су монтирани процеси, као нпр. да смо носили плинске боце, да смо извршили државни удар, али све и једну оптужбу тужилаштво је одбацило.

У све и једном предмету оптужнице су одбачене, нису ни подигнуте и нисам се морао ни бранити. Данас, након 3 године, излазим као честит млад човјек, а који је прошао најгору тортуру, који је означен као неко ко урушава систем.

Желим да поручим да увијек говорим истину, која можда тада није могла изаћи на видјело, али исплива кад – тад – поручио је Станивуковић који је истакао да су све оптужбе биле политичка пропаганда. 

- Овдје влада режим који је и у том тренутку, а и сада, све радио и ради да сачува своје положаје и ништа им није било свето. Излазим као морални побједник из свега и опет бих све поновио.

Тужен сам и за клевету када сам говорио о „Проинтеру“ и пројекту е-бебе, али је и то одбачено из једног простог разлога: систем е- бебе је продат УКЦ за 800.000 КМ, а готово никада није прорадио. И тада сам говорио истину и данас принципијелно остајем на страни истине и свега што сам и у том тренутку говорио – рекао је Станивуковић. 

Истакао је да остаје истрајан у захтјеву да се утврди одговорност и да Лукач добије адекватну санкцију, те да не тражи материјалну одштету. 

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Драган

03.02.2023 12:42

Искрено,не интересујес ме висе,процитао сам само наслов,ти висе не лицис на себе и ти висе ниси онај драско за кога смо мислили да ни у лудилу неце продати оне људе који су те поставили ту гдје јеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриблер

03.02.2023 12:56

Једну већу ладицу и за тебе Драшко треба припремити! Издао си Бањалуцане, мафијаш са Додиком по граду … срамото

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

03.02.2023 13:03

Мали ти си прошлост и прихвати се јахања јер то ти најбоље иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда односно не правда!

03.02.2023 13:08

А ниста о убијеном Давиду?? Отац вапи за правдом и истином и дан данас на мјесту убијеног сина Давида. Још да буде већа брука и неправда прогон и кажњавање оца жртве .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

03.02.2023 13:57

За то се обрати Тузиластву БиХ.

Name

ТАЛИБАН

03.02.2023 13:10

Тако је ДРАСКО треба све СИЛЕДзИЈЕ ДОДине на СУД мисле да могу све сто неваља да раде и ником да неодговарају Е неце моци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионери

03.02.2023 13:18

Прицај ста хоцес, повјерење си изгубио, једва цекам изборе па да одес на политицку депонију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

03.02.2023 13:32

Откуд сам окрет према тим питањима, шта је са васом спрегом у вези крупног капитала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

03.02.2023 13:45

За све сто си рекао се слазем,али то је тек дјелиц истине,има ту јос много тога за реци,мафија је увјек губила,кад тад,доци це времена кад це затвори бити пуно мафијаса,а и ти би требао мало смирити своје националистицке прице,јер ста прицати људима који су трунули по рововима 5 година,пун им је кофер прица о рату и национализму,треба се ухватити у костац са мафијом и вратити опљацканим радницима и народу сто је мафијаска и тајкунска масинерија покрала,зато је потребна правда,јер народ вапи за њом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик

03.02.2023 14:55

Тако је Драско, али код нас нема правде

Name

Татар

03.02.2023 15:48

Све си то добро рекао али остаје чињеница да си ти ипак човек постојећег режима односно двоструки играц

Name

Солун

03.02.2023 14:14

Умиљато јање двије овце сиса...увијек било...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солунац

03.02.2023 14:24

Мени је зао овог Станивуковица , сад га не воле ни позиција ни опозиција бас се насао у необраном гроздју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како си само патетичан

03.02.2023 14:28

Мука ми јецкад те видим и чујем.Ти си своје одсвирао, мозеш медијски простор испуњавати само овако са својим кукумакањем. П.С.Сто се тице Лукаца, сад ми је зао што те није момачки одвалио, ем би он знао за ста одговара, ем би данас већина оних које си обмануо имали какву такву сатисфакцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко Приједор

03.02.2023 15:20

Све су то празне флоскуле, само чекам изборе и на депонију од мене и цијелог комшилука..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

03.02.2023 15:21

Завршио си своју политичку каријеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опен

03.02.2023 15:29

Сад демагошки пребацује на фразе, а не сјећа се детаља са лукачем... све због своје сексуалне орјентације и уцјене.... дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки тамо

03.02.2023 16:07

Драшко! Поздравио те Каја из рупе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПП

03.02.2023 16:32

Драшко, реци ти нама како сте ти и твој миљеник Лукач договорили да завршите ову представу за народ? Не вриједи ти више игра ни пет пара. Прочитан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

03.02.2023 16:48

БРАВО ДРАШКО. МЛАДИ ПАМЕТНИ ДЕЧКО. ДА ЈЕ ЈОШ КОЈИ ДРАШКО, ДА ПОТЈЕРА,И ЗАКОН О СУКОБУ ИНТЕРЕСА. ПЕНЗИОНЕРИ У БЛ МНОГИ СЕ УМОТАВАЈУ У ЋЕБАД, ЈЕР СУ ИСКЉУЧИЛИ ГРИЈАЊЕ. ГРАД ДАО ТОПЛАНУ ПРИВАТНИЦИМА. ГДЈЕ МУЖ ТУЖИ НАРОД, А ЊЕГОВА ЖЕНА БОГАТИ СЕ И ГЛОБИ НАРОД. ГОРИ СУ ОД ИКАКВОГ ТУЂА. ПОЗАБАВИ СЕ ДРАШКО И ТОПЛАНОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

04.02.2023 18:35

Фуј