Izvadite iz ladica predmete ubistava i kriminala

"Ovo nije priča o meni i pomalo se osjećam nelagodno sa aspekta da sudovi rade svoj posao kada se radi o gradonačelniku, pa želim da podsjetim da su u ladicama u tužilaštvima predmeti nerasvjetljenih ubistava, aferama visoke korupcije i kriminala, o aferi „kiseonik“ i o mnogi drugi o kojima i ja čekam pravdu i istinu", rekao je Stanivuković. 

Republika Srpska 03.02.2023 | 13:27
Izvadite iz ladica predmete ubistava i kriminala

- Nismo zaboravili sve nemile događaje i odnos policije prema narodu koji je tražio istinu i pravdu, uključujući i mene koji sam se zalagao i zalažem da ne nasilje iskorijeni, a što je kulminiralo događajem u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada me je tadašnji ministar unutrašnjih poslova udario.

Tada je ministar sijao nasilje i tu svoju silu prezentovao javnosti – rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i član Predsjedništva PDP-a, nakon današnjeg suđenja bivšem ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede na štetu tadašnjeg poslanika u NSRS Draška Stanivukovića. 

Stanivuković kaže da je tražio da institucije rade svoj posao, a da je podizanje optužnice protiv Lukača dokaz da je istina na njegovoj strani. 

- Ne želim da govorim o sebi i da se predstavljam kao žrtva, iako je to bio težak period i za mene i moju porodicu koja je sve gledala. To je breme koje ja nosim.

Ovo nije priča o meni i pomalo se osjećam nelagodno sa aspekta da sudovi rade svoj posao kada se radi o gradonačelniku, pa želim da podsjetim da su u ladicama u tužilaštvima predmeti nerasvjetljenih ubistava, aferama visoke korupcije i kriminala, o aferi „kiseonik“ i o mnogi drugi o kojima i ja čekam pravdu i istinu.  – rekao je Stanivuković. 

Stanivuković je istakao da je posvjedočio o svim aspektima događaja koji je predmet suđenja i još jednom pozvao pravosudne institucije da se bave predmetima nerasvjetljenih ubistava, kriminalom u vrijeme pandemije virusa korona, te aferi „kiseonik“ koju je nazvao zločinom. 

- Dužan sam da podsjetim i na jedan od najtežih perioda, ne samo u političkom, nego i društvenom smislu, kada je bilo na hiljade protesta, kada su nas hapsili i tukli, kada je nasilje ovdje gledala cijela Evropa. Sjetićemo se da je tražena i moja krivična odgovornost, da su montirani procesi, kao npr. da smo nosili plinske boce, da smo izvršili državni udar, ali sve i jednu optužbu tužilaštvo je odbacilo.

U sve i jednom predmetu optužnice su odbačene, nisu ni podignute i nisam se morao ni braniti. Danas, nakon 3 godine, izlazim kao čestit mlad čovjek, a koji je prošao najgoru torturu, koji je označen kao neko ko urušava sistem.

Želim da poručim da uvijek govorim istinu, koja možda tada nije mogla izaći na vidjelo, ali ispliva kad – tad – poručio je Stanivuković koji je istakao da su sve optužbe bile politička propaganda. 

- Ovdje vlada režim koji je i u tom trenutku, a i sada, sve radio i radi da sačuva svoje položaje i ništa im nije bilo sveto. Izlazim kao moralni pobjednik iz svega i opet bih sve ponovio.

Tužen sam i za klevetu kada sam govorio o „Prointeru“ i projektu e-bebe, ali je i to odbačeno iz jednog prostog razloga: sistem e- bebe je prodat UKC za 800.000 KM, a gotovo nikada nije proradio. I tada sam govorio istinu i danas principijelno ostajem na strani istine i svega što sam i u tom trenutku govorio – rekao je Stanivuković. 

Istakao je da ostaje istrajan u zahtjevu da se utvrdi odgovornost i da Lukač dobije adekvatnu sankciju, te da ne traži materijalnu odštetu. 

(BN)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Dragan

03.02.2023 12:42

Iskreno,ne interesujes me vise,procitao sam samo naslov,ti vise ne licis na sebe i ti vise nisi onaj drasko za koga smo mislili da ni u ludilu nece prodati one ljude koji su te postavili tu gdje jesi.

ODGOVORITE
Name

Dribler

03.02.2023 12:56

Jednu veću ladicu i za tebe Draško treba pripremiti! Izdao si Banjalucane, mafijaš sa Dodikom po gradu … sramoto

ODGOVORITE
Name

Jode

03.02.2023 13:03

Mali ti si prošlost i prihvati se jahanja jer to ti najbolje ide.

ODGOVORITE
Name

Pravda odnosno ne pravda!

03.02.2023 13:08

A nista o ubijenom Davidu?? Otac vapi za pravdom i istinom i dan danas na mjestu ubijenog sina Davida. Još da bude veća bruka i nepravda progon i kažnjavanje oca žrtve .

ODGOVORITE
Name

bl

03.02.2023 13:57

Za to se obrati Tuzilastvu BiH.

Name

TALIBAN

03.02.2023 13:10

Tako je DRASKO treba sve SILEDzIJE DODine na SUD misle da mogu sve sto nevalja da rade i nikom da neodgovaraju E nece moci

ODGOVORITE
Name

Penzioneri

03.02.2023 13:18

Pricaj sta hoces, povjerenje si izgubio, jedva cekam izbore pa da odes na politicku deponiju

ODGOVORITE
Name

Laz

03.02.2023 13:32

Otkud sam okret prema tim pitanjima, šta je sa vasom spregom u vezi krupnog kapitala.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

03.02.2023 13:45

Za sve sto si rekao se slazem,ali to je tek djelic istine,ima tu jos mnogo toga za reci,mafija je uvjek gubila,kad tad,doci ce vremena kad ce zatvori biti puno mafijasa,a i ti bi trebao malo smiriti svoje nacionalisticke price,jer sta pricati ljudima koji su trunuli po rovovima 5 godina,pun im je kofer prica o ratu i nacionalizmu,treba se uhvatiti u kostac sa mafijom i vratiti opljackanim radnicima i narodu sto je mafijaska i tajkunska masinerija pokrala,zato je potrebna pravda,jer narod vapi za njom

ODGOVORITE
Name

Borik

03.02.2023 14:55

Tako je Drasko, ali kod nas nema pravde

Name

Tatar

03.02.2023 15:48

Sve si to dobro rekao ali ostaje činjenica da si ti ipak čovek postojećeg režima odnosno dvostruki igrac

Name

Solun

03.02.2023 14:14

Umiljato janje dvije ovce sisa...uvijek bilo...

ODGOVORITE
Name

Solunac

03.02.2023 14:24

Meni je zao ovog Stanivukovica , sad ga ne vole ni pozicija ni opozicija bas se nasao u neobranom grozdju.

ODGOVORITE
Name

Kako si samo patetičan

03.02.2023 14:28

Muka mi jeckad te vidim i čujem.Ti si svoje odsvirao, mozeš medijski prostor ispunjavati samo ovako sa svojim kukumakanjem. P.S.Sto se tice Lukaca, sad mi je zao što te nije momački odvalio, em bi on znao za sta odgovara, em bi danas većina onih koje si obmanuo imali kakvu takvu satisfakciju.

ODGOVORITE
Name

Marinko Prijedor

03.02.2023 15:20

Sve su to prazne floskule, samo čekam izbore i na deponiju od mene i cijelog komšiluka..

ODGOVORITE
Name

Veteran 92

03.02.2023 15:21

Završio si svoju političku karijeru.

ODGOVORITE
Name

open

03.02.2023 15:29

Sad demagoški prebacuje na fraze, a ne sjeća se detalja sa lukačem... sve zbog svoje seksualne orjentacije i ucjene.... dno dna

ODGOVORITE
Name

Neki tamo

03.02.2023 16:07

Draško! Pozdravio te Kaja iz rupe!

ODGOVORITE
Name

PP

03.02.2023 16:32

Draško, reci ti nama kako ste ti i tvoj miljenik Lukač dogovorili da završite ovu predstavu za narod? Ne vrijedi ti više igra ni pet para. Pročitan si.

ODGOVORITE
Name

+

03.02.2023 16:48

BRAVO DRAŠKO. MLADI PAMETNI DEČKO. DA JE JOŠ KOJI DRAŠKO, DA POTJERA,I ZAKON O SUKOBU INTERESA. PENZIONERI U BL MNOGI SE UMOTAVAJU U ĆEBAD, JER SU ISKLJUČILI GRIJANJE. GRAD DAO TOPLANU PRIVATNICIMA. GDJE MUŽ TUŽI NAROD, A NJEGOVA ŽENA BOGATI SE I GLOBI NAROD. GORI SU OD IKAKVOG TUĐA. POZABAVI SE DRAŠKO I TOPLANOM.

ODGOVORITE
Name

Fuj

04.02.2023 18:35

Fuj