Закон о имовини Српске упућен Уставном суду

Заједничка комисија Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске за усаглашавање закона, прописа и аката данас на првој сједници, одржаној у Народној скупштини, није постигла сагласност о Закону о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти који је упућен Вијећу за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске на одлучивање.

Република Српска 02.02.2023 | 14:07
Закон о имовини Српске упућен Уставном суду

На почетку прве сједнице Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа, предсједник Народне скупштине др Ненад Стевандић, који је предсједавао сједницом, упознао је чланове Комисије са радом и овлаштењима рада овог заједничког тијела. 

Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић рекла је да су клубови Вијећа народа разматрали Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, те да је једна трећина делегата у Клубу Бошњака, који је покренуо маханизам заштите виталног националног интереса, сматрала да нема повреде, док је пет делегата или двије трећине сматрало да је повређен витални интерес бошњачког народа због чега се овај закон нашао на усаглашавању на Заједничкој комисији. 

Она је нагласила да лично сматра да нема повреде виталног националног интереса, као што су се изјаснили и остали клубови у Вијећу народа. 
Предсједавајући Клуба Бошњака у Вијећу народа Џевад Махумутовић рекао је да Клуб Бошњака остаје први захтјеву за покретање виталног националног интереса, како се већ изјаснио 4. јануара.  

(БН  Фото:НСРС)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ветеран 92

02.02.2023 13:44

На све начине се врши оострукција ево 30 година...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коло-коло-наоколо?

02.02.2023 13:55

Зна се став уставног суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тај Закон је накарадан

02.02.2023 14:40

СНСД и коалициони партнери су га написали тако да нико од њих мафијаса и лоповцина неце доци под удар тог Закона. Фарса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дебелокозац

02.02.2023 15:50

Лицно сматрати несто исправним или погресним није никакав аргумент "за" или "против". И Додик сматра да он лицно мозе мијењати политицке ставове и то је његова приватна ствар, али оно сто је потписано је готова ствар. Нпр. захтјев за цланство у НАТО. Тако да оваква образлозења типа "лицно сматрам" не пију воду на Уставном суду. Босна и Херцеговина је једина медјународно призната дрзава, уредјена ентитетима, кантонима и дистриктом. Знамо да је позадина свега слабљење дрзаве а јацање ентитета, али морамо бити свјесни да би распакивање Босне имало своје импликације и на регион

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД у души

02.02.2023 18:46

Нај смо јачи!

ОДГОВОРИТЕ