Zakon o imovini Srpske upućen Ustavnom sudu

Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata danas na prvoj sjednici, održanoj u Narodnoj skupštini, nije postigla saglasnost o Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti koji je upućen Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na odlučivanje.

Republika Srpska 02.02.2023 | 14:07
Zakon o imovini Srpske upućen Ustavnom sudu

Na početku prve sjednice Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, predsjednik Narodne skupštine dr Nenad Stevandić, koji je predsjedavao sjednicom, upoznao je članove Komisije sa radom i ovlaštenjima rada ovog zajedničkog tijela. 

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da su klubovi Vijeća naroda razmatrali Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, te da je jedna trećina delegata u Klubu Bošnjaka, koji je pokrenuo mahanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, smatrala da nema povrede, dok je pet delegata ili dvije trećine smatralo da je povređen vitalni interes bošnjačkog naroda zbog čega se ovaj zakon našao na usaglašavanju na Zajedničkoj komisiji. 

Ona je naglasila da lično smatra da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa, kao što su se izjasnili i ostali klubovi u Vijeću naroda. 
Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda DŽevad Mahumutović rekao je da Klub Bošnjaka ostaje prvi zahtjevu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, kako se već izjasnio 4. januara.  

(BN  Foto:NSRS)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Veteran 92

02.02.2023 13:44

Na sve načine se vrši oostrukcija evo 30 godina...

ODGOVORITE
Name

Kolo-kolo-naokolo?

02.02.2023 13:55

Zna se stav ustavnog suda.

ODGOVORITE
Name

Taj Zakon je nakaradan

02.02.2023 14:40

SNSD i koalicioni partneri su ga napisali tako da niko od njih mafijasa i lopovcina nece doci pod udar tog Zakona. Farsa!

ODGOVORITE
Name

Debelokozac

02.02.2023 15:50

Licno smatrati nesto ispravnim ili pogresnim nije nikakav argument "za" ili "protiv". I Dodik smatra da on licno moze mijenjati politicke stavove i to je njegova privatna stvar, ali ono sto je potpisano je gotova stvar. Npr. zahtjev za clanstvo u NATO. Tako da ovakva obrazlozenja tipa "licno smatram" ne piju vodu na Ustavnom sudu. Bosna i Hercegovina je jedina medjunarodno priznata drzava, uredjena entitetima, kantonima i distriktom. Znamo da je pozadina svega slabljenje drzave a jacanje entiteta, ali moramo biti svjesni da bi raspakivanje Bosne imalo svoje implikacije i na region

ODGOVORITE
Name

SNSD u duši

02.02.2023 18:46

Naj smo jači!

ODGOVORITE