СДС организовано улази у ‘одбрану’ Љубише Петровића

“О легитимитету Љубише Петровића и СДС-а у Бијељини, говори и побједа опозиције на Општим изборима у том граду. СНСД увијек као разлог за покретање опозива наведе несарадњу градоначелника са скупштинском већином. Нико не покушава да каже и да покуша да обрне ту ситуацију, да је то у ствари несарадња скупштинске већине са градоначелником”, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.

Република Српска 31.01.2023 | 11:43
СДС организовано улази у ‘одбрану’ Љубише Петровића

„СНСД од Петровића, као и осталих СДС-ових начелника и градоначелника, заправо очекује потпуну послушност. Неупитно је да би градоначелник подржао реалне захтјеве и пројекте скупштинске већине, али у случају Бијељине, ради се о захтјевима ирационалне природе.

Ако је буџет Града Бијељина или неке општине под њиховом шапом, а да њиме они нетранспарентно управљају, чак и противзаконито, онда је то за њих сарадња“, појашњава Миличевић.

Он наводи да је скупштинска већина у Бијељини, као и у Теслићу, прије референдума 2019. године у ствари интересна група којој одговара да све ставе под своју контролу.

„Ми морамо имати јасну децидну политику која је потпуно другачија од тренутне власти у Републици Српској. СДС је највећи опозициони фактор у Републици Српској и она као таква хоће да буде мјесто и осовина окупљања свих опозиционих снага. У “одбрану” Љубише Петровића СДС улази организовано и са фокусом на спречавање манипулација у изборном процесу“, казао је предсједник СДС-а.

“На крају крајева, опет по личном искуству из 2019, могу рећи да нисмо одбранили оно што је било у кутијама 2019. у марту овдје у мојој општини, без обзира на то што смо добили опозив са +4.000 гласова, ми бисмо у року од 24 сата изгубили ту предност. Тако ћемо радити и у Бијељини”, најавио је он, истичући да од колега из опозиције не очекује само политичку подршку.

„Ту политичку подршку ће пружити страначки лидери и већ је пружају. Међутим, постоји нешто што је уз то, рекао бих чак и важније, то је сама организација инфраструктуре и страначке и оне друге која ће пропратити читав процес до оног дана, а и по завршетку референдума, то је техника, то је инфраструктура, то су посматрачи. То је много, много људи који тамо треба да буду на терену и то је много важнија подршка”, рекао је Миличевић.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ааа

31.01.2023 11:00

Само да неизманипулису листице, замијну вреце, вреце треба цувати до задњега дана , спавати поред њих, кљуц није сигуран јер се мозе умнозити

ОДГОВОРИТЕ
Name

питање

31.01.2023 11:15

Ако је поштен, радио по закону, није злоупотребљавао функцију градоначелника, што ће му било чија подршка ? Народ ће на референдуму одлучити да ли је изневјерио или не повјерење народа. Но, мало ме збуњује извјештај интерне ревизије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

31.01.2023 12:30

Зато сто ће са својом градском изборном комисијом, лажним посматрачима и СНСД-овом полицијом покрасти гласове, ето зашто!?

Name

ре душан

31.01.2023 13:07

Љубиша је диван човјек, али се нажалост окружио јако лошим људима у виду савјетника у свом кабинету.

Name

Идеално

31.01.2023 14:00

Да је то тачно што пишеш о крађи...па већ би ви били на шалтерима свих судова у БиХ и предавали тужбе рафално...

Name

Нада

01.02.2023 07:09

Откуд интерна ревизија да нађе онолике нетачности. И колико знам интерни ревизори раде шта директор каже. Дође да је скупштинска већина у Бијељини директор интерној ревизији а не Петровић. Не разумијем. Или је ово све нека подвала. Баш Вукане помагај напаћеном народу.

Name

Татар

31.01.2023 11:24

Петровићу уздај се у своје способности а где је пуно баба килава деца буду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шипово

31.01.2023 13:18

После затварања гласачких мјеста посматрачи требају да чувају и прате кутије до предаје општинској изборној комисији. Чланови и симпатизери требају се окупити испред општине и неразилазити се до ујутро то јест док општинска комисија не објави коначне резултате референдума. У супротном СНСД ће објавити своју побједу, а ви онда можете млатити празну сламу.

Name

петар

31.01.2023 12:57

Од првог листица и поцетка гласања до заврсетка мора се гледати у кутију.А кад се заврси гласање вреце пратити и ако треба спавати крај њих.Ни полицији не треба вјеровати-Никоме. На све су спремни зарад уступака и пара.Цувај се Љубиса и пуна подрска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

31.01.2023 13:06

На дан избора треба уз гласачке кутије бити довољан број оданих посматрача и то оних којима нису најбитније дневнице. Али пуно је важније да испред гласачког мјеста вани,буде група присталица која је спремна да се и физички обрачуна ако би неко покушао било какву манипулацију. Силом на силу је једино рјешење. Ићи мирољубиво,слати приговоре,чекати одлуке бирачких комисија,видјели смо учинак након последњих избора. Само тренутним реаговањем,макар и силом може се спасити изборна воља народа. Нека вам је сретно,уз вас сам из Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

31.01.2023 14:39

Неодвајати се од кутија до конацних резултата, СДС има квалитетне представнике

Name

Ти Грујо,

31.01.2023 21:53

Прво проучи изборна правила па онда пиши коментаре, јеси ли свестан колико више ће бити посматрача странака који траже опозив, јер сви имају право на посматрача, него ових Љубиш иних, а ти би још и да се туче. Па човјече више странака тражи његов опозив, него оних који га подржавају.

Name

Семберко

31.01.2023 16:02

Па нешто баш и не вјерујем у подршку СДС-а. Да неће можда послати Цицка Бјелицу и Василија Перића да чувају кутије. СДС је прошлост све због горе набројаних и Миће трећине. Више вјерујем Вукану и његовом покрету него овим фацама са фотографије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ подрзава Љубису

01.02.2023 02:02

СРАМ било Додика И његових Ста раде ,ста хоце ???? Бозе Господе сацувај Љубису Петрвица, буди му у помоци, дај му снаге и здравља! То је диван цовјек! Мафија Додик И његови лопви не постују постене И добре људе.

ОДГОВОРИТЕ