SDS organizovano ulazi u ‘odbranu’ Ljubiše Petrovića

“O legitimitetu Ljubiše Petrovića i SDS-a u Bijeljini, govori i pobjeda opozicije na Opštim izborima u tom gradu. SNSD uvijek kao razlog za pokretanje opoziva navede nesaradnju gradonačelnika sa skupštinskom većinom. Niko ne pokušava da kaže i da pokuša da obrne tu situaciju, da je to u stvari nesaradnja skupštinske većine sa gradonačelnikom”, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Republika Srpska 31.01.2023 | 11:43
SDS organizovano ulazi u ‘odbranu’ Ljubiše Petrovića

„SNSD od Petrovića, kao i ostalih SDS-ovih načelnika i gradonačelnika, zapravo očekuje potpunu poslušnost. Neupitno je da bi gradonačelnik podržao realne zahtjeve i projekte skupštinske većine, ali u slučaju Bijeljine, radi se o zahtjevima iracionalne prirode.

Ako je budžet Grada Bijeljina ili neke opštine pod njihovom šapom, a da njime oni netransparentno upravljaju, čak i protivzakonito, onda je to za njih saradnja“, pojašnjava Miličević.

On navodi da je skupštinska većina u Bijeljini, kao i u Tesliću, prije referenduma 2019. godine u stvari interesna grupa kojoj odgovara da sve stave pod svoju kontrolu.

„Mi moramo imati jasnu decidnu politiku koja je potpuno drugačija od trenutne vlasti u Republici Srpskoj. SDS je najveći opozicioni faktor u Republici Srpskoj i ona kao takva hoće da bude mjesto i osovina okupljanja svih opozicionih snaga. U “odbranu” Ljubiše Petrovića SDS ulazi organizovano i sa fokusom na sprečavanje manipulacija u izbornom procesu“, kazao je predsjednik SDS-a.

“Na kraju krajeva, opet po ličnom iskustvu iz 2019, mogu reći da nismo odbranili ono što je bilo u kutijama 2019. u martu ovdje u mojoj opštini, bez obzira na to što smo dobili opoziv sa +4.000 glasova, mi bismo u roku od 24 sata izgubili tu prednost. Tako ćemo raditi i u Bijeljini”, najavio je on, ističući da od kolega iz opozicije ne očekuje samo političku podršku.

„Tu političku podršku će pružiti stranački lideri i već je pružaju. Međutim, postoji nešto što je uz to, rekao bih čak i važnije, to je sama organizacija infrastrukture i stranačke i one druge koja će propratiti čitav proces do onog dana, a i po završetku referenduma, to je tehnika, to je infrastruktura, to su posmatrači. To je mnogo, mnogo ljudi koji tamo treba da budu na terenu i to je mnogo važnija podrška”, rekao je Miličević.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Aaa

31.01.2023 11:00

Samo da neizmanipulisu listice, zamijnu vrece, vrece treba cuvati do zadnjega dana , spavati pored njih, kljuc nije siguran jer se moze umnoziti

ODGOVORITE
Name

pitanje

31.01.2023 11:15

Ako je pošten, radio po zakonu, nije zloupotrebljavao funkciju gradonačelnika, što će mu bilo čija podrška ? Narod će na referendumu odlučiti da li je iznevjerio ili ne povjerenje naroda. No, malo me zbunjuje izvještaj interne revizije.

ODGOVORITE
Name

Dušan

31.01.2023 12:30

Zato sto će sa svojom gradskom izbornom komisijom, lažnim posmatračima i SNSD-ovom policijom pokrasti glasove, eto zašto!?

Name

re dušan

31.01.2023 13:07

Ljubiša je divan čovjek, ali se nažalost okružio jako lošim ljudima u vidu savjetnika u svom kabinetu.

Name

Idealno

31.01.2023 14:00

Da je to tačno što pišeš o krađi...pa već bi vi bili na šalterima svih sudova u BiH i predavali tužbe rafalno...

Name

Nada

01.02.2023 07:09

Otkud interna revizija da nađe onolike netačnosti. I koliko znam interni revizori rade šta direktor kaže. Dođe da je skupštinska većina u Bijeljini direktor internoj reviziji a ne Petrović. Ne razumijem. Ili je ovo sve neka podvala. Baš Vukane pomagaj napaćenom narodu.

Name

Tatar

31.01.2023 11:24

Petroviću uzdaj se u svoje sposobnosti a gde je puno baba kilava deca budu

ODGOVORITE
Name

Šipovo

31.01.2023 13:18

Posle zatvaranja glasačkih mjesta posmatrači trebaju da čuvaju i prate kutije do predaje opštinskoj izbornoj komisiji. Članovi i simpatizeri trebaju se okupiti ispred opštine i nerazilaziti se do ujutro to jest dok opštinska komisija ne objavi konačne rezultate referenduma. U suprotnom SNSD će objaviti svoju pobjedu, a vi onda možete mlatiti praznu slamu.

Name

petar

31.01.2023 12:57

Od prvog listica i pocetka glasanja do zavrsetka mora se gledati u kutiju.A kad se zavrsi glasanje vrece pratiti i ako treba spavati kraj njih.Ni policiji ne treba vjerovati-Nikome. Na sve su spremni zarad ustupaka i para.Cuvaj se Ljubisa i puna podrska.

ODGOVORITE
Name

GRUJO

31.01.2023 13:06

Na dan izbora treba uz glasačke kutije biti dovoljan broj odanih posmatrača i to onih kojima nisu najbitnije dnevnice. Ali puno je važnije da ispred glasačkog mjesta vani,bude grupa pristalica koja je spremna da se i fizički obračuna ako bi neko pokušao bilo kakvu manipulaciju. Silom na silu je jedino rješenje. Ići miroljubivo,slati prigovore,čekati odluke biračkih komisija,vidjeli smo učinak nakon poslednjih izbora. Samo trenutnim reagovanjem,makar i silom može se spasiti izborna volja naroda. Neka vam je sretno,uz vas sam iz Krajine.

ODGOVORITE
Name

Bane

31.01.2023 14:39

Neodvajati se od kutija do konacnih rezultata, SDS ima kvalitetne predstavnike

Name

Ti Grujo,

31.01.2023 21:53

Prvo prouči izborna pravila pa onda piši komentare, jesi li svestan koliko više će biti posmatrača stranaka koji traže opoziv, jer svi imaju pravo na posmatrača, nego ovih Ljubiš inih, a ti bi još i da se tuče. Pa čovječe više stranaka traži njegov opoziv, nego onih koji ga podržavaju.

Name

Semberko

31.01.2023 16:02

Pa nešto baš i ne vjerujem u podršku SDS-a. Da neće možda poslati Cicka Bjelicu i Vasilija Perića da čuvaju kutije. SDS je prošlost sve zbog gore nabrojanih i Miće trećine. Više vjerujem Vukanu i njegovom pokretu nego ovim facama sa fotografije.

ODGOVORITE
Name

Narod podrzava Ljubisu

01.02.2023 02:02

SRAM bilo Dodika I njegovih Sta rade ,sta hoce ???? Boze Gospode sacuvaj Ljubisu Petrvica, budi mu u pomoci, daj mu snage i zdravlja! To je divan covjek! Mafija Dodik I njegovi lopvi ne postuju postene I dobre ljude.

ODGOVORITE