Притвор брачном пару, већа сума новца пронађена

Општински суд Градачац прихватио је приједлог Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона и одредио мјеру једномјесечног притвора за брачни пар Самира Омића (48) и Аиду Омић (42) из Мионице код Градачца због постојања основане сумње да су као саучесници у стицају починили три кривична дјела зеленаштво.

Босна и Херцеговина 30.01.2023 | 14:02
Притвор брачном пару, већа сума новца пронађена

Постоји основана сумња да су Самир и Аида Омић у периоду од априла 2019. до јануара 2023.године по претходном договору и свјесни да се баве давањем зајмова уз уговарање несразмјерне имовинске користи, позајмљивали новац за три жене из Мионице, без договореног враћања главнице и уговарајући високу камату од позајмљеног износа од 10 одсто на мјесечном нивоу.

Они су у том периоду константно женама посуђивали одређене износе новца уз високу камату, пријетећи им и стварајући притисак на њих када би касниле са отплатом камата.

Након одређеног времена су са женама код нотара закључивали уговоре о зајмовима на велике новчане износе, знајући да то нису износи које су те жене позајмиле.

Истрагу у овом предмету Тужилаштво проводи са истражитељима Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА).

По налогу Тужилаштва и наредби надлежног суда полицијски службеници СИПА су обавили претрес породичне куће, помоћних објеката и аутомобила које користе осумњичени, те је пронађен и одузет новац у различитим валутама у износу од око 200.000 КМ, преноси Н1.

Такође, приликом претреса је привремено одузет и аутомобил „БМW 520Д“, те пословна документација и нотарски уговори, као и друга технолошка опрема која ће бити доказни материјал и предмет вјештачења, , саопштено је из Тужилаштва Тузланског кантона.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Суперхицк

30.01.2023 15:14

Као да су банке другачије. Високе камате, пријетње.... исто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

30.01.2023 15:19

Нису позајмљивали новац за три зене,него су позајмљивали новац трима зенама.Тотално друга конотација у тексту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

31.01.2023 09:24

Им одузети све,и одредити дугогодишњу затворску казну,а треба санкционисати и банке,које су лихварске организације што врше катастрофалне преваре,и пљачке клијената!Ко је санкционисао банкарску мафију???Нико!Никада!!!

ОДГОВОРИТЕ