Вукови упали у тор домаћина у селу Рашковац

Прошла субота остат ће дуго у памћењу Синише Тркуље из приједорског насеља Рашковац. Наиме, тог предвечерја, 21. јануара, на његово имање у тор с овцама упала су два велика вука, што је уједно био и његов први ближи сусрет с овим крволочним предаторима.

Република Српска 27.01.2023 | 08:23
Вукови упали у тор домаћина у селу Рашковац

“Није ми било свеједно, кад сам схватио да су вукови”, каже Синиша за Агроклуб, наводећи како је у почетку мислио да се ради о локалним псима, па је кренуо да их гони.

У тор, у којем је било смјештено 11 оваца, кренула је прво његова супруга, с намјером да нахрани животиње. Када је примијетила неуобичајену буку, позвала је мужа. Но, вукови су до тада већ растргали двије овце и тек ојањено јање, прича овај домаћин, додавши како су три овце мање повријеђене те да је ово мало стадо још увијек под стресом, видно уплашено.

“Од напада вукова ован ми није добро, долазио је ветеринар дао му ињекцију и још једној овци којој су подерали кожу с леђа“, додаје Синиша, наводећи да другим овцама није ништа давао јер се ускоро требају јањити.

Како смо јучер објавили, у насељима уз сами центар Приједора уочен је чопор вукова, а предсједник ове мјесне заједнице, Мурис Чиркић, претпоставља се да се ради о залуталом чопору из оближње шуме, који тражи храну.

Домаћинство Тркуља је удаљено 2,5 километара од центра града. Кажу нам како на дивљач у својој близини нису навикли те да овдје нема чак ни паса луталица. Зато је, додаје, у први мах Синиша голорук потрчао за вуковима, мислећи да су пси.

“Жена је побјегла према кући мислећи да су два велика вучјака, онда сам ја трчао за њима једно 50 метара да видим чији су то керови, гдје ће отићи, тек када сам видио на њиви да су два велика вука, онда сам се вратио, препао сам се и ја”, прича нам.

На објекту гдје су овце смјештене нема штете, али су видљиви њихови трагови од шапа и гребања по дрвеном тору. Овце у овом домаћинству држе само за властите потребе, а напад су пријавили ловачком друштву.

(<стронг>ИнфоПриједор Фото:Синиша Тркуља)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ТРТО

27.01.2023 07:48

Све ће бити намирено . Председник ловачког удружења је Министар,чини ми се м12инистар пољопривреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

27.01.2023 12:24

Боље вукови него СНСД

Name

Корослав

27.01.2023 14:16

Види се право на овој овци,од фарбе према глави ,може се замјетити бр 3.