Брајан гуглао ове три хемикалије да би се ријешио тијела?!

Брајан Волш, оптужен за убиство супруге Ане Волш, користио је "ајпед" свог сина где је на Гуглу претраживао одговоре на питања у данима прије, али и након њеног нестанка.

Свијет 26.01.2023 | 22:53
Брајан гуглао ове три хемикалије да би се ријешио тијела?!

Претраге на Гуглу наводно су се наставиле данима. Међутим, како је речено на суду, Брајан је и прије наводног нестанка супруге Ане 1. јануара, претраживао Гугл, пише Блиц.

"Која је држава најбоља за развод за мушкарца?” куцао је наводно Волш 27. децембра, према ријечима тужиоца.

Иако је Анина мајка у више наврата тврдила да између њене кћерке и Брајана нема никаквих проблема, када је недавно објављена њихова заједничка преписка преко Вибера, јавност је сазнала да су њих двоје ипак били у кризи. 

Као главни разлог због ког се не слажу и имају размирице, Ана је у поруци мајци навела дјецу. Београђанка је тада замолила мајку да дође код ње, а Миланка тврди да никада себи неће да опрости зашто тада није отишла.

Језива претрага
С обзиром на Брајанову претрагу можемо да закључимо да је пар био у озбиљној кризи и да су чак размишљали да се разведу. Уколико је то тачно, то би можда могао да буде један од мотива убиства.

Међутим, када је полиција саопштила шта је све Брајан претраживао у ноћи након што је Ана нестала многи су остали у шоку.

Он је у почетку претраживао колико је времена потребно прије него што тијело почне да се осјећа и колико је потребно да тијело почне да се распада, што може да упућује да се Брајан није одмах ријешио Аниног тијела.

Затим је нешто послије пет часова ујутру претраживао како се тијело везује, који су најбољи начини да се неко ријеши тијела, као и да ли могу да се баце дијелови тијела.

На основу ових претрага полиција може да посумња да је Брајан Ану убио у нехату и да није унапријед испланирао како би могао да се ријеши тијела након злочина, али и да ју је након тога раскомадао.

Брајан је око пола 12 ујутру гуглао и који је најбољи начин за одлагање тијела, као и како очистити крв са дрвеног пода.

Уколико се Брајан заиста водио овим претрагама, то би могло да значи да је Брајан можда Ану раскомадао у подруму, гдје је полиција током претреса пронашла трагове крви и крвав нож.

Посебну пажњу у његовим претрагама привукле су три хемикалије луминол, формалдехид и амонијак.

Формалдехид за балзамовање тијела
Анин муж је на Гуглу, међу бројним појмовима који се тичу злочина претраживао и “шта ради формалдехид”.

Иако је многима ово једињење непознато, људи који раде у мртвачницама га често користе, јер се помоћу њега балзамује тијело.

Формалдехид је безбојан, запаљив гас јаког мириса који се такође користи за производњу грађевинског материјала и производа за домаћинство.

Ово једињење мијења ткива на ћелијском нивоу тако да бактерије не могу да расту. Могло би се рећи да буквално разбија састав ћелија и ткива.

Чему слижи луминол?
Брајан је 1. јануара у 11.56 претраживао на таблету свог сина “Луминол за откривање крви”.

Луминол је хемијско једињење које показује луминисценцију, са плавим сјајем, када се помијеша са одговарајућим оксидацијским агенсом. Луминол је бијела до блиједо-жута кристална чврста супстанца која је растворљива у већини поларних органских растварача, али нерастворљива у води.

Форензичари користе луминол да открију количине крви у траговима на мјесту злочина, јер реагује са гвожђем у хемоглобину. Биолози га користе у ћелијским тестовима за откривање бакра, гвожђа, цијанида, као и специфичних протеина.

Када се луминол равномјерно распрши по површини, трагови активирајућег оксиданса чине да луминол емитује плави сјај који може да се види у замраченој просторији. Сјај траје само око 30 секунди, али се може фотографски документовати. Сјај је јачи у подручјима на које падне више спреја, мада је важно напоменути да интензитет сјаја не указује на количину крви или другог присутног активатора.

На основу овог објашњења можемо да претпоставимо да је Брајан био свјестан да ће полиција претраживати и просторије у којима је тијело боравило и гдје га је потенцијално раскомадао.

Шта се дешава када се дијелови тијела ставе у амонијак?
Међу бројним Брајановим претрагама нашла се и једна о амонијаку. Брајан се наиме питао, “шта се дешава са дијеловима тијела који се ставе у амонијак”.

Иако је амонијак широко распрострањен и налази се у бројним средствима за чишћење, ово хемијско једињење многи најбоље распознају по непријатном мирису.

Стручњаци упозоравају да овим једињењем треба руковати опрезно, јер уколико дође у додир са кожом може да доведе до озбиљних опекотина. Контакт тијела са течним амонијаком, такође може да изазове и промрзлине на тијелу.

С обзиром на то да је Брајан у радњи Хом Депот купио средства за чишћење, а управо ту радњу недавно је посјетила и новинарка Телеграфа, која борави у Бостону.

(Блиц ФОТО: МАРИА САЛАЗАР/ТWИТТЕР/СЦРЕЕНСХОТ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ре

27.01.2023 10:11

Шта јој је требао злочинац убица американац да се за њега удаје.

ОДГОВОРИТЕ