Европа тражи Ћука - шверцовао стотине килограма дроге

Златана Ћука, вођу криминалне групе која је дјеловала од 2020. године, тражи цијела Европа, рекао је јуче државни тужилац Сенад Осмић на сједници за продужење притвора Ћуковим сарадницима, његовом оцу Бошку, Жељку Симићу, Сави Нешковићу, Радану Дотлићу и Давору Симићу.

Република Српска 25.01.2023 | 19:26
Европа тражи Ћука - шверцовао стотине килограма дроге

Осмић је од Суда БиХ за осумњичену петорку, која је ухапшена прије мјесец у акцији Голден, затражио продужење притвора за два мјесеца и то због опасности да би боравком на слободи могли побјећи, утицати на свједоке и истрагу те поновити кривична дјела која им се стављају на терет.

ПРОШИРЕЊЕ ИСТРАГЕ

Група са Ћуком на челу је, тврди Тужилаштво, прокријумчарила на стотине килограма кокаина.

- Затражено је расписивање потјернице за Ћуком и све се чини како би се довео пред лице правде, истакао је тужилац Осмић.

Осмић је пред Вијећем, којим је предсједавала суткиња Весна Јесенковић, казао да је у овом предмету истрага проширена с обзиром на то да је у претходних 20 дана прикупљено много доказа против осумњичених.

Тужилаштво је саслушало неколико свједока, међу којима је Горан Миљановић који је први пут исказ дао 2017. године када је ухапшен са 20 килограма марихуане и када је дрогу преузео од Саве Нешковића. Тужилац Осмић је навео и то да је Тужилаштво запримило акт из Аустрије који се односи на Дотлића.

- У току су саслушања свједока који имају сазнања о дјеловању групе, идентификују се возила у којима су постављани посебни штекови за дрогу, те се провјеравају преласци на граничним пријелазима, додао је Осмић.

Истакао је да је као свједок саслушан и Вања Родић, који тврди да су му припадници ове групе, по Ћуковој наредби, запалили возило у Бијељини.

- Припадници ове групе кешом су куповали некретнине, грађевински материјал те возила и све су то матрице прања новца. Прикупили смо огроман број података те је утврђено да осумњичени немају легалне изворе прихода, а имају енормне количине новца, казао је Осмић те навео да у наредном периоду планира одлазак у Њемачку, гдје ће саслушати Алена Халиловића који је био повезан са Ћуковом групом.

СВЈЕДОЧЕЊЕ ПРОТИВ СИНА

Адвокати Дејан Богдановић и Петко Будиша успротивили су се приједлогу Тужилаштва називајући га неоснованим и паушалним. Сматрају да се саслушавају непотребни свједоци, као и да се њиховим брањеницима на терет стављају дјеца за која се не воде истраге. Докази из "Скаја", мишљења су адвокати, могу бити само оперативни подаци полицији и Тужилаштву, али не и докази.

- Бошко Ћук је у притвору само зато јер му је син у бјекству. Тужилаштво га тјера да свједочи против сина и забрањује му да се виђа са унучади, навео је Богдановић.

Његов клијент Бошко Ћук осврнуо се на излагање тужиоца те је навео да је од изнајмљивања локала, који је у власништву његове сестре, имао пола милиона промета. Одлука Суда о продужењу притвора ће бити донесена у законском року.

(Ослобођење)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Крусик

25.01.2023 19:56

Синиса Периц? Данијел Периц? Какућа? А.Гајиц? Саво Симиц? Архитекта Марко Вукицевиц? Гдје су они? Возају аута по Бијељини као у Холивуду, купују куце и станове на колицину и иде то тако нико ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макс

25.01.2023 21:29

Какуца је у њемацком затвору има пола године,а ваљда и ове остале похапсе

Name

Стана

26.01.2023 03:06

Нисам знала за архитекту Марка Вукићевића да је дилер? Ја мислила да он само вуче црте, као прави архитекта? Ко се бави диловањем у БН још? Шта је сс Малог Аркана, Маркана, зета од моћног ЛС?

Name

МастерБн

25.01.2023 23:33

И треба да га тразе , треба да га и затворе. Требају и њихове сараднике затворити. Слазем се са Крусик да треба и тог синису перица,али то је мали пијун,рекетас у покусају,клосар по дефиницији,једино у цему је успјесан је сто је Цукову зену Натасу Арсенијевиц Цук поцео да посјецује много цесце од како тате нема. А и кад је тата био ту знала се сакрити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

26.01.2023 15:56

Синиса Периц 15так година покусава да буде криминалац али не иде. Свако приводјење плаце као беба и прица све сто треба. Цијели зивот це бити криминалац у покусају, крије се иза тудјих ледја, покојни Сисар, па покојни Гламоцанин па сада Цук све водје биједног Синисе Перица.