Милетић прозвао Нешића, Кошарца, Тегелтију,...

"Криминал пресељава у највише институције БиХ. Што си већи криминалац, а што си више у власти, ти си већи баја и мангуп", казао је Милетић, који је током обраћања поменуо и Цоса Ностру...

Босна и Херцеговина 25.01.2023 | 14:59
Милетић прозвао Нешића, Кошарца, Тегелтију,...

Посланици у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине расправљали су о приједлозима за министре у Савјет министара БиХ и замјенике. Један од оних који су критиковали предложене кандидате је и Златко Милетић, иако припада тзв осморки, није подржао нови Савјет министара БиХ.

На почетку обраћања је рекао да је "Осморки дао завјет ћутања" да до ове сједнице неће јавно критиковати кандидате за Савјет министара, али ни на самој сједници није хтио прозивати их поименце.

"Нисам хтио помињати имена њихова да бих њиховим снагама у БиХ дао прилику или помоћ да истрају у својој накани. Од потписивања државног споразума су била три значајна догађаја, ја сам мислио да ће се наши коалициони партнери промијенити, али нису. Но, нисам хтио кварити амбијент за који сам чуо да је и проевропски", рекао је Милетић.

Међутим, истиче да мора напоменути неколико ствари с којима се не слаже.

"БиХ је ратификовала конвенцију УН-а 1325 која говори о родној равноправности. Имајући у виду да је једини ХДЗ кандидовао двије даме, да се то није десило, испало би да имамо вијеће мушкараца. О компетентности и стручности појединих кандидата да не причам", казао је.

Затим се дотакао провјера које је урадила СИПА.

"Ја не вјерујем у те извршене провјере с обзиром на то да бар један дио кандидата има врло забрињавајући интегритет. Код нас није проблем кад један од приједлога министара користи Скy апликацију па то нестане па се појави... Шта се све догађало од паљења Мерцедеса, Ланд Ровера, Аудија 6. То се све дешава под носом СИПА-е", казао је Милетић. алудирајући на кандидата за министра безбједности Ненада Нешића.

Затим је таргетирао и Сташу Кошарца, старог/новог министра спољне трговине... 

- О насиљу у породици појединих кандидата због недостатка времена нећу говорити, као ни о злоупотреби буџета институција, али сте сви добили ревизорски извјештај за 2022. годину. Било би добро да прочитате бар кад је овај један министар у питању да видите како је радио", навео је.

Такође из његове дискусије се могло видјети да је критике упутио и досадашњем предсједавајућем Савјета министара и новом министру финансија БиХ Зорану Тегелтији, јер је казао да међу кандидатима за министре има и један који се помиње у три судска процеса који се воде због пропасти Бобар банке, Балкан инвестмент банке и случаја Енерголинија у вези фабрике глинице...

"Криминал пресељава у највише институције БиХ. Што си већи криминалац, а што си више у власти, ти си већи баја и мангуп", казао је Милетић, који је поменуо и Цоса Ностру.

"Неки дан је у Италији ухапшен Денаро, вођа Цоса Ностре, након 31 године скривања. Он није користио ове модерне технологије, већ је комуницирао са својом организованом криминалном групом папирићима...казао је Милетић.

(БН) 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

И овај

25.01.2023 14:56

Дрот само паметује. Ништа поштени није од њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

25.01.2023 17:08

Ти си постен чим ти смета његова прича

Name

Источно Сарајево

25.01.2023 18:02

Господин и постен цовјек, одрастао сам с њим на Бистрику, он господин а ја биједник који на Романији цува овце да презивим, 4 г.био у борби за РС , градско сам дијете, а данас цобанина понизен и биједник. Хвала Милораде!!

Name

Па

25.01.2023 19:05

Није те Милорад проћерао с Бистрика јер је он дезертер и није се ништа питао у то вријеме већ тај "господин" и ини "господини" из твог Сарајева.

Name

Гајq

25.01.2023 15:07

Ови из Комби странке ДНС сви у дилању дроге. То им је поред покупованих неких приватних диплома главна референца. Именовани гради зграде, апартмане а није их имао до прије три године пас за шта ујести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српски ђикан

26.01.2023 19:54

Нико га није протјерао него добио поруку од тадашњег СДСа да сам напусти Сарајево или ће сам сносити одговорност за оно што ће се дешавати око њег а то је хиљаде граната и снајперских метака које је послала та иста СДС са четницима око Сарајева

Name

МеНАГЕР

25.01.2023 15:18

Нисам бас несто разумио овог господина Јел он није подрзао овај савијет министара али це подрзати њихов рад због висих интереса и проевропског пута БиХ Ако су минисри такви каквим их наводис нема ту никаквих висих интереса нити интереса било каквих од њихових интереса Сутио да види оце ли се ови промјенити за мјесец дана а такви су 20 година У скупстини РСа било је многих који су на овај нацин покусали да дјелују (са њима а против њих) и сви су у политици прослост или на вратима прослости Ал ајде мозда у Федерацији и продје та прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

25.01.2023 15:21

Е мој народе, црно нам се пише... криминалци са купљеним дипломама одлуцују о судбини наше дјеце?! Срећан је онај ко је своју породицу одвео на вријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.01.2023 15:25

Ниси ти ниста бољи од њих инаце не би цутао до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

хехе

25.01.2023 15:42

Цоса Ностра је мала маца за насе мафијасе. Тамо неке и улове а овдје не мозес бити министар ако немас доказ са си лопина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желимир

25.01.2023 15:44

Милокрад и клошарац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

25.01.2023 15:59

Имамо за лазног предсједника сефа мафије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

25.01.2023 16:27

Босна и Херцеговина је еуропска Колумбија!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

25.01.2023 20:36

Пара врти гдје бургија неће... И пре нису биле провере адекватне улазили су људи са озбиљним досјем, без лекарског уверења са фалш дипломама све по заслузи и задатку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

25.01.2023 21:50

Нешић Кошарац Тегелтија до краја мандата милијардери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

26.01.2023 07:39

Кајганиц из тзв. тузиластва је у екипи најпаметнији - он добија новац директно на конто уплацен.