Miletić prozvao Nešića, Košarca, Tegeltiju,...

"Kriminal preseljava u najviše institucije BiH. Što si veći kriminalac, a što si više u vlasti, ti si veći baja i mangup", kazao je Miletić, koji je tokom obraćanja pomenuo i Cosa Nostru...

Bosna i Hercegovina 25.01.2023 | 14:59
Miletić prozvao Nešića, Košarca, Tegeltiju,...

Poslanici u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine raspravljali su o prijedlozima za ministre u Savjet ministara BiH i zamjenike. Jedan od onih koji su kritikovali predložene kandidate je i Zlatko Miletić, iako pripada tzv osmorki, nije podržao novi Savjet ministara BiH.

Na početku obraćanja je rekao da je "Osmorki dao zavjet ćutanja" da do ove sjednice neće javno kritikovati kandidate za Savjet ministara, ali ni na samoj sjednici nije htio prozivati ih poimence.

"Nisam htio pominjati imena njihova da bih njihovim snagama u BiH dao priliku ili pomoć da istraju u svojoj nakani. Od potpisivanja državnog sporazuma su bila tri značajna događaja, ja sam mislio da će se naši koalicioni partneri promijeniti, ali nisu. No, nisam htio kvariti ambijent za koji sam čuo da je i proevropski", rekao je Miletić.

Međutim, ističe da mora napomenuti nekoliko stvari s kojima se ne slaže.

"BiH je ratifikovala konvenciju UN-a 1325 koja govori o rodnoj ravnopravnosti. Imajući u vidu da je jedini HDZ kandidovao dvije dame, da se to nije desilo, ispalo bi da imamo vijeće muškaraca. O kompetentnosti i stručnosti pojedinih kandidata da ne pričam", kazao je.

Zatim se dotakao provjera koje je uradila SIPA.

"Ja ne vjerujem u te izvršene provjere s obzirom na to da bar jedan dio kandidata ima vrlo zabrinjavajući integritet. Kod nas nije problem kad jedan od prijedloga ministara koristi Sky aplikaciju pa to nestane pa se pojavi... Šta se sve događalo od paljenja Mercedesa, Land Rovera, Audija 6. To se sve dešava pod nosom SIPA-e", kazao je Miletić. aludirajući na kandidata za ministra bezbjednosti Nenada Nešića.

Zatim je targetirao i Stašu Košarca, starog/novog ministra spoljne trgovine... 

- O nasilju u porodici pojedinih kandidata zbog nedostatka vremena neću govoriti, kao ni o zloupotrebi budžeta institucija, ali ste svi dobili revizorski izvještaj za 2022. godinu. Bilo bi dobro da pročitate bar kad je ovaj jedan ministar u pitanju da vidite kako je radio", naveo je.

Takođe iz njegove diskusije se moglo vidjeti da je kritike uputio i dosadašnjem predsjedavajućem Savjeta ministara i novom ministru finansija BiH Zoranu Tegeltiji, jer je kazao da među kandidatima za ministre ima i jedan koji se pominje u tri sudska procesa koji se vode zbog propasti Bobar banke, Balkan investment banke i slučaja Energolinija u vezi fabrike glinice...

"Kriminal preseljava u najviše institucije BiH. Što si veći kriminalac, a što si više u vlasti, ti si veći baja i mangup", kazao je Miletić, koji je pomenuo i Cosa Nostru.

"Neki dan je u Italiji uhapšen Denaro, vođa Cosa Nostre, nakon 31 godine skrivanja. On nije koristio ove moderne tehnologije, već je komunicirao sa svojom organizovanom kriminalnom grupom papirićima...kazao je Miletić.

(BN) 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

I ovaj

25.01.2023 14:56

Drot samo pametuje. Ništa pošteni nije od njih

ODGOVORITE
Name

Ma

25.01.2023 17:08

Ti si posten čim ti smeta njegova priča

Name

Istočno Sarajevo

25.01.2023 18:02

Gospodin i posten covjek, odrastao sam s njim na Bistriku, on gospodin a ja bijednik koji na Romaniji cuva ovce da prezivim, 4 g.bio u borbi za RS , gradsko sam dijete, a danas cobanina ponizen i bijednik. Hvala Milorade!!

Name

Pa

25.01.2023 19:05

Nije te Milorad proćerao s Bistrika jer je on dezerter i nije se ništa pitao u to vrijeme već taj "gospodin" i ini "gospodini" iz tvog Sarajeva.

Name

Gajq

25.01.2023 15:07

Ovi iz Kombi stranke DNS svi u dilanju droge. To im je pored pokupovanih nekih privatnih diploma glavna referenca. Imenovani gradi zgrade, apartmane a nije ih imao do prije tri godine pas za šta ujesti.

ODGOVORITE
Name

Srpski đikan

26.01.2023 19:54

Niko ga nije protjerao nego dobio poruku od tadašnjeg SDSa da sam napusti Sarajevo ili će sam snositi odgovornost za ono što će se dešavati oko njeg a to je hiljade granata i snajperskih metaka koje je poslala ta ista SDS sa četnicima oko Sarajeva

Name

MeNAGER

25.01.2023 15:18

Nisam bas nesto razumio ovog gospodina Jel on nije podrzao ovaj savijet ministara ali ce podrzati njihov rad zbog visih interesa i proevropskog puta BiH Ako su minisri takvi kakvim ih navodis nema tu nikakvih visih interesa niti interesa bilo kakvih od njihovih interesa Sutio da vidi oce li se ovi promjeniti za mjesec dana a takvi su 20 godina U skupstini RSa bilo je mnogih koji su na ovaj nacin pokusali da djeluju (sa njima a protiv njih) i svi su u politici proslost ili na vratima proslosti Al ajde mozda u Federaciji i prodje ta prica

ODGOVORITE
Name

Sramota

25.01.2023 15:21

E moj narode, crno nam se piše... kriminalci sa kupljenim diplomama odlucuju o sudbini naše djece?! Srećan je onaj ko je svoju porodicu odveo na vrijeme.

ODGOVORITE
Name

Dragan

25.01.2023 15:25

Nisi ti nista bolji od njih inace ne bi cutao do sada

ODGOVORITE
Name

hehe

25.01.2023 15:42

Cosa Nostra je mala maca za nase mafijase. Tamo neke i ulove a ovdje ne mozes biti ministar ako nemas dokaz sa si lopina.

ODGOVORITE
Name

Želimir

25.01.2023 15:44

Milokrad i klošarac.

ODGOVORITE
Name

realnost

25.01.2023 15:59

Imamo za laznog predsjednika sefa mafije!

ODGOVORITE
Name

075

25.01.2023 16:27

Bosna i Hercegovina je europska Kolumbija!!

ODGOVORITE
Name

Iskreno

25.01.2023 20:36

Para vrti gdje burgija neće... I pre nisu bile provere adekvatne ulazili su ljudi sa ozbiljnim dosjem, bez lekarskog uverenja sa falš diplomama sve po zasluzi i zadatku.

ODGOVORITE
Name

Zdrave

25.01.2023 21:50

Nešić Košarac Tegeltija do kraja mandata milijarderi

ODGOVORITE
Name

Lola

26.01.2023 07:39

Kajganic iz tzv. tuzilastva je u ekipi najpametniji - on dobija novac direktno na konto uplacen.