Пензионерима на рачун једнократна подршка града

Усаглашено је да једнократна новчана подршка Града буде директно уплаћена на рачуне пензионера.

Република Српска 23.01.2023 | 17:28
Пензионерима на рачун једнократна подршка града

Поручио је ово градоначелник Драшко Станувуковић након данашњег састанка са удружењима пензионера на градском и републичком нивоу, руководством Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске и потпредсједником Скупштине града Бање Луке.

-Прва порука са овог састанка јесте да смо се сви усагласили, и пензионери, и Град и потпредсједник Скупштине Града, да та подршка иде директно пензионерима. Постоји изазов што је то и даље у буџету као ставка за Електропривреду и како то сада реалоцирати, а да буде у складу са позитивним законским прописима. Дакле, данас смо дошли до одређених закључака, али наши правници ће то све прецизно дефинисати током дана и тим поводом сутра ћемо одржати нови састанак – казао је градоначелник.

Како је истакао, жеља и намјера градске администрације јесте да подршка иде директно пензионерима и у максималном износу.

-Желимо да све дефинишемо и потпуно прецизно информишемо пензионере о начину и датуму исплате. Наша жеља је да то буде током овог мјесеца – поручио је он.

Додао је да остаје да се са надлежним институцијама Фондом ПИО и Поштама Српске склопе одређени споразуми о начину и времену испоруке средстава пензионерима.

Подсјетио је да у буџету подршка пензионерима стоји као ставка подршке Електропривреди, која је имала своју генезу скоро цијелу годину дана.

-Дакле, нама та подршка стоји као грант Електропривреди гдје се од Града тражи да средства уплати Електропривреди, а онда то предузеће кроз вријеме одбија са рачуна бројила који сваки пензионер дозначи Граду. Таквом нечему се противимо скоро годину дана и у томе имамо једногласну подршку пензионера. Као градоначелник сам на ребаланс уложио амандман да са Електропривреде иде на ставку која се зове дознака појединцима, дакле сваком пензионеру, укупно за њих 41.493 – казао је градоначелник.

Из Удружења пензионера града Бање Луке казали су да ће на задовољство пензионера средства бити исплаћена директно на рачуне те популације.

-Градоначелник ће са својим сарадницима сагледати могућности које су потребне за такав начин исплате и сутра ћемо имати нови састанак – казали су представници пензионера.

Потпредсједник Скупштине Града, Саша Чудић казао је да изражава одређену дозу оптимизма да се иде ка коначном рјешењу овог питања.

-Оно што је данас назначено јесте да се средства дозначе на рачуне пензионера, што је од почетка био њихов захтјев. Оно при чему остајемо јесте став да се исплати по стотину КМ. Данас сам од стране предлагача односно градоначелника информисан да постоје одређене формално правне и техничке препреке, али уколико је за реализацију такве одлуке потребно, спремни смо да одржимо и ванредну сједницу Скупштине – казао је Чудић.

(БН   Фото:А.Чавић)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Неки тамо

23.01.2023 16:31

За тебе више не гласам, џаба ти све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленка

23.01.2023 23:09

И не морате. Драско треба поштене гласаче, а неко, кога критикује за његово поштење... Толико.

Name

Ре

24.01.2023 10:25

Дал це владо црта те паре дјелити?

Name

Борац

23.01.2023 16:42

Знаци да си договорио са другом владом цртом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадни пензоси

23.01.2023 16:48

Док се ви сви договорите па док вам Додик то одобри па док дате нешто Пости па док вас онда тузи Електродистрибуција па док чекате онда Суд и тих 100 КМ ће испасти 50 КМ највише. Превише компликација низашта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јад и цемер

23.01.2023 17:36

Док се овај накани да им да ту милостињу, пензионери умиру. Није лоше по градоначелника хуманитарца. Мање ће новца искеширати. наравно, не свог него Града Драшкограда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.01.2023 18:27

Заиста си ко камелеон.Невероватно коме смо веровали

Name

забога

23.01.2023 19:15

шта чекате већ једном подијелите а ја своје паре желим потрошити у преко потребне намирнице а не да ми неко одређује где да трошим

Name

татаре

24.01.2023 15:35

није он тај сарени него ти ,ти се мијењас из сата у сат.

Name

Берлин

23.01.2023 18:17

Стварно срамно.Подршка електопровреди.Да им пензионери плате унапријед,а они да скидају по доспјелим рачунима,док тајкуни пљсчкају ту исту електтопривреду и не плаћају рачуне.Зар о овоме треба уопште дискутовати и губити вријеме на које какве ванредне сједнице. Све се покрало па да покраду и онако већ покрадене пензионере.Има ли овдје ико нормалан и иоле образован.Ово је непојмљиво.Чуј у буџету ставка подршка електропривреди а људи се хране по контејнерима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ринге раја

23.01.2023 18:48

Како сви пишу да је крив градоначелник. То значи да нисте разумјели СНСД- ову прљаву игру. Па они су намјерно донијели одлуку да новац иде електропривреди а да пензионери носају папире да докажу да су власници или сувласници бројила. Нема краја безбразлуку већине у скупштини града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

23.01.2023 19:55

Код нас је стотка Марака појам. Бог је велик, али 100 Марака је још веће! Има ли ишта веће од 100 Марака? Еј, 100 Марака! Ма милион је код нас ништа према неприкосновеној стотки. 100 Марака је ипак озбиљна пара, пара над парама! Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко,

23.01.2023 21:45

Јел 100 или 60км,нигдје не пише, прије ће бити ово друго, ако је тако срами се и ти и твоји врли стручњаци који не знају ништа даље од носа. Стручњака ја ту не видим него захвали скупштинској већини која их изазива и на тај начин тјера да било шта раде, а да не седе и само плату примају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лујо

24.01.2023 09:45

Пре 20так дана је борцима обећано по 100 км нема, нисам заборавио ни пре три год било је прикупљање подстаја од мин борачке заштите ради помоћи па ништа, само гугл подаци прикупљени пспири и ништа

ОДГОВОРИТЕ