Вода поплавила дворишта и фарме у Јањи код Бијељине

"Водостај на мјерној станици Радаљ је мањи за 24 цм данас него јутрос у 4 х и 30 минута, и  тренутно износи 486 цм, а ситуација у мјесној Јањи је таква да је достигнут врх воденог таласа али се очекује пад водостаја и ситуација је стабилна", изјавио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и командант Штаба Цивилне заштите Бијељина.

Република Српска 20.01.2023 | 14:44
Вода поплавила дворишта и фарме у Јањи код Бијељине

Вода је ушла у поједина дворишта и фарме становника Јање код Бијељине, али "наде су да неће доћи до погошања ситуације, и да неће бити штете, пошто је и ниво воде на мјерној станици Радаљ опао", истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

У прилог овоме иде и чињеница да је синоц, 19.01., падао снијег а не киша што је утицало на појаву мање количине воде која неће угрозити становништво и њихова имања.

На терен у Јањи се данас очекује и долазак министра пољопривреде Саве Минића и директора Вода Српске, Мирослава Миловановића, а све је у приправности - на терену су и ватрогасна јединица Јања, Горска служба спасавања и чланови Цивилне  заштите Бијељина, а обезбјеђена је и опрема која ће помоћи лакше суочавање са овом ситуацијом поплава у Јањи (чизме, одјећа, чизме, вреће за пјесак).

У Јањи је већ проглашена ванредна ситуација одбране од поплава.

(БН   Фото:БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

20.01.2023 14:09

Дал це на терен изаци и данијела са својим слепцима? Она се у све разуме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

20.01.2023 16:59

ПОЗОВИТЕ СВОЈЕ ПОЛТРОНЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ ПИДРСКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРОСКЕ ДА НЕЗАКОНИТО ВАДЕ СЉУНАК ИЗ И ПОРЕД ДРИНЕ,И ЗБОГ ЦИЈЕГ НЕМАРА ДОЛАЗИ ДО ПОПЛАВА.УМЈЕСТО ОДГОВОРНОСТИ ДАЛИ СТЕ ИМ ДИРЕКТОРСКЕ И МИНИСТАРСКЕ ФОТЕЉЕ.СРАМ ВАС БИЛО,САД БИ ДА СВАЛИТЕ ОДГОВОРНОСТ НА ГРАДОНАЦЕЛНИКА.ПОЛОМИЦЕТЕ ОВАЈ ПУТ ЗУБЕ,И НЕЦЕ ВАМ ВИСЕ ПАСТИ НА ПАМЕТ ДА ЈАСИТЕ ПО СЕМБЕРИЈИ КАКО СТЕ НАУМИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

20.01.2023 17:44

Ста лупате стаце куце и викендице успо дрине невјерујем да имају и дозволе.Хоце у дрину да удју са куцама и викендицама и псле неко крив

ОДГОВОРИТЕ