Voda poplavila dvorišta i farme u Janji kod Bijeljine

"Vodostaj na mjernoj stanici Radalj je manji za 24 cm danas nego jutros u 4 h i 30 minuta, i  trenutno iznosi 486 cm, a situacija u mjesnoj Janji je takva da je dostignut vrh vodenog talasa ali se očekuje pad vodostaja i situacija je stabilna", izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i komandant Štaba Civilne zaštite Bijeljina.

Republika Srpska 20.01.2023 | 14:44
Voda poplavila dvorišta i farme u Janji kod Bijeljine

Voda je ušla u pojedina dvorišta i farme stanovnika Janje kod Bijeljine, ali "nade su da neće doći do pogošanja situacije, i da neće biti štete, pošto je i nivo vode na mjernoj stanici Radalj opao", istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

U prilog ovome ide i činjenica da je sinoc, 19.01., padao snijeg a ne kiša što je uticalo na pojavu manje količine vode koja neće ugroziti stanovništvo i njihova imanja.

Na teren u Janji se danas očekuje i dolazak ministra poljoprivrede Save Minića i direktora Voda Srpske, Miroslava Milovanovića, a sve je u pripravnosti - na terenu su i vatrogasna jedinica Janja, Gorska služba spasavanja i članovi Civilne  zaštite Bijeljina, a obezbjeđena je i oprema koja će pomoći lakše suočavanje sa ovom situacijom poplava u Janji (čizme, odjeća, čizme, vreće za pjesak).

U Janji je već proglašena vanredna situacija odbrane od poplava.

(BN   Foto:BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

4d

20.01.2023 14:09

Dal ce na teren izaci i danijela sa svojim slepcima? Ona se u sve razume.

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

20.01.2023 16:59

POZOVITE SVOJE POLTRONE KOJI SU IMALI PIDRSKU VLADE REPUBLIKE SROSKE DA NEZAKONITO VADE SLJUNAK IZ I PORED DRINE,I ZBOG CIJEG NEMARA DOLAZI DO POPLAVA.UMJESTO ODGOVORNOSTI DALI STE IM DIREKTORSKE I MINISTARSKE FOTELJE.SRAM VAS BILO,SAD BI DA SVALITE ODGOVORNOST NA GRADONACELNIKA.POLOMICETE OVAJ PUT ZUBE,I NECE VAM VISE PASTI NA PAMET DA JASITE PO SEMBERIJI KAKO STE NAUMILI.

ODGOVORITE
Name

Istina

20.01.2023 17:44

Sta lupate stace kuce i vikendice uspo drine nevjerujem da imaju i dozvole.Hoce u drinu da udju sa kucama i vikendicama i psle neko kriv

ODGOVORITE