Нема разлога за панику и страх, пратимо ситуацију

Настављамо да пратимо стање, а прогнозе за наредне дане су повољне, јер је у Црној Гори дошло до смањења падавима и захлађења које ће довести до преласка кише у снијег, што ће стабилизовати хидролошку ситуацију. Овдје ће водостај још расти, али не предвиђају се драматичне ситуације – истакао је градоначелник Бијељине.

Република Српска 19.01.2023 | 21:38
Нема разлога за панику и страх, пратимо ситуацију

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је посјетио приобаље ријеке Дрине у мјесној заједници Јања и у непосредном контакту са мјештанима упознао их са предвиђањима кретања водостаја за наредне дане.

- Ни у Јањи ни у другим дијеловима града Бијељина нема никаквих разлога за панику и страх. Пратимо водостаје и на свим мјерним станицама и хидроцентралама од Пивског језера до Хидро-централе Зворник. Данас смо увели стање редовне одбране од поплава и упозорили власнике имовине дуж приобаља да поведу рачуна о својим објектима и стварима. Настављамо да пратимо стање, а прогнозе за наредне дане су повољне, јер је у Црној Гори дошло до смањења падавима и захлађења које ће довести до преласка кише у снијег, што ће стабилизовати хидролошку ситуацију. Овдје ће водостај још расти, али не предвиђају се драматичне ситуације – истакао је градоначелник Бијељине.

Петровић је захвалио свим медијима који преносе тачне информације, одговорним у хидро-централама и припадницима Цивилне заштите у узводним градовима и општинама који су стално на располагању за давање информација, као и привредним друштвима који свакодневно нуде помоћ у механизацији за заштиту од поплава.

Овом приликом, градоначелник Петровић се осврнуо и на чињеницу да још није почела изградња насипа на Дрини.

- Да је у изградњу насипа усмјерен само дио новца који је завршио у приватним џеповима, Бијељина и други градови и општине би имали насипе као што их има Холандија, а народ не би стријепио сваке године да ли ће бити поплава. Град је испунио обавезе из своје надлежности везане за експропријацију, а године су изгубљене јер су неки људи јавни новац користили за богаћење - био је јасан Петровић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Адвокат

19.01.2023 22:35

Шта ће вам насипи? Поплаве се ријетко ту дешавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

20.01.2023 07:04

Само ви пратите. Јака корист од вашег праћења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

20.01.2023 09:49

Без панике мили моји један ради десет стоји

Name

ћорак

20.01.2023 11:37

Јадни сте ви пропалице годинама живите од бједе никад нико није бацио ни лопау на насип ,а ви пратите зар вас није срамота,шта вам значи ваша пратња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веома глуп наслов

22.01.2023 00:11

Засто пратите ситуацију ако нема разлога за панику и страх?

ОДГОВОРИТЕ