Nema razloga za paniku i strah, pratimo situaciju

Nastavljamo da pratimo stanje, a prognoze za naredne dane su povoljne, jer je u Crnoj Gori došlo do smanjenja padavima i zahlađenja koje će dovesti do prelaska kiše u snijeg, što će stabilizovati hidrološku situaciju. Ovdje će vodostaj još rasti, ali ne predviđaju se dramatične situacije – istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Republika Srpska 19.01.2023 | 21:38
Nema razloga za paniku i strah, pratimo situaciju

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je posjetio priobalje rijeke Drine u mjesnoj zajednici Janja i u neposrednom kontaktu sa mještanima upoznao ih sa predviđanjima kretanja vodostaja za naredne dane.

- Ni u Janji ni u drugim dijelovima grada Bijeljina nema nikakvih razloga za paniku i strah. Pratimo vodostaje i na svim mjernim stanicama i hidrocentralama od Pivskog jezera do Hidro-centrale Zvornik. Danas smo uveli stanje redovne odbrane od poplava i upozorili vlasnike imovine duž priobalja da povedu računa o svojim objektima i stvarima. Nastavljamo da pratimo stanje, a prognoze za naredne dane su povoljne, jer je u Crnoj Gori došlo do smanjenja padavima i zahlađenja koje će dovesti do prelaska kiše u snijeg, što će stabilizovati hidrološku situaciju. Ovdje će vodostaj još rasti, ali ne predviđaju se dramatične situacije – istakao je gradonačelnik Bijeljine.

Petrović je zahvalio svim medijima koji prenose tačne informacije, odgovornim u hidro-centralama i pripadnicima Civilne zaštite u uzvodnim gradovima i opštinama koji su stalno na raspolaganju za davanje informacija, kao i privrednim društvima koji svakodnevno nude pomoć u mehanizaciji za zaštitu od poplava.

Ovom prilikom, gradonačelnik Petrović se osvrnuo i na činjenicu da još nije počela izgradnja nasipa na Drini.

- Da je u izgradnju nasipa usmjeren samo dio novca koji je završio u privatnim džepovima, Bijeljina i drugi gradovi i opštine bi imali nasipe kao što ih ima Holandija, a narod ne bi strijepio svake godine da li će biti poplava. Grad je ispunio obaveze iz svoje nadležnosti vezane za eksproprijaciju, a godine su izgubljene jer su neki ljudi javni novac koristili za bogaćenje - bio je jasan Petrović.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Advokat

19.01.2023 22:35

Šta će vam nasipi? Poplave se rijetko tu dešavaju

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

20.01.2023 07:04

Samo vi pratite. Jaka korist od vašeg praćenja.

ODGOVORITE
Name

#

20.01.2023 09:49

Bez panike mili moji jedan radi deset stoji

Name

ćorak

20.01.2023 11:37

Jadni ste vi propalice godinama živite od bjede nikad niko nije bacio ni lopau na nasip ,a vi pratite zar vas nije sramota,šta vam znači vaša pratnja.

ODGOVORITE
Name

Veoma glup naslov

22.01.2023 00:11

Zasto pratite situaciju ako nema razloga za paniku i strah?

ODGOVORITE