Кијев: Срушио се хеликоптер код вртића, 16 жртава

Код зграде вртића у Броварију у региону Кијева срушио се хеликоптер. Хитне службе су изашле на лице мјеста, рекао је замјеник шефа кабинета предсједника Украјине Кирило Тимошенко.

Свијет 18.01.2023 | 09:12
Кијев: Срушио се хеликоптер код вртића, 16 жртава

Гувернер Кијева Олексиј Кулеба рекао је на “Телеграму” да је хеликоптер пао близу вртића и стамбене зграде и да су у вријеме трагедије дјеца и особље институције били у обданишту.

– У овом тренутку сви су евакуисани. Има жртава. Хитна помоћ, полиција и ватрогасци су на лицу мјеста –  навео је он, пренио је Гардијан.

До несреће је дошло у сриједу ујутру, кад су мјештано чули експлозију у граду, а онда видјели и велики пожар у близини вртића.

У Броварију, у региону Кијева, пао је хеликоптер у близини вртића. Људи су евакуисани – рекла је Ирина Пјанишњикова, савјетник полиције у Кијевској области. <див цласс="баннер ноБефоре"> <див ид="ИнТеxт_1" дата-гоогле-qуерy-ид="ЦИХСс47W0ПwЦФфСФгwцдд3кБ6г">

Видео снимци који се дијеле на друштвеним мрежама приказују зграду у пламену и кажу да се објекат сличан хеликоптеру или дрону срушио у близини зграде обданишта.

За сада није познато чији је хеликоптер. <блоцкqуоте цласс="тwиттер-тwеет"> <п дир="лтр" ланг="ен">А хелицоптер ис репортед то хаве црасхед ин <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/хасхтаг/Броварy?срц=хасх&реф_срц=тwсрц%5Етфw">#Броварy, <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/хасхтаг/Кyив?срц=хасх&реф_срц=тwсрц%5Етфw">#Кyив регион. <а хреф="хттпс://т.цо/xНбхЈА93ок">пиц.тwиттер.цом/xНбхЈА93ок — НЕXТА (@неxта_тв) <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/неxта_тв/статус/1615602317801160709?реф_срц=тwсрц%5Етфw">Јануарy 18, 2023 <сцрипт срц="хттпс://платформ.тwиттер.цом/wидгетс.јс">

"Тражимо информације о жртвама и околностима", написао је Тимошенко путем апликације Телеграм.

Како преносе медији, као посљедица пада летелице у Броварyју, Кијевска регија, погинуло је више руководство Министарства унутарњих послова, укупно 16 жртава, укључујући 2 дјеце, објавила је Украинска правда.

(Тањуг  Фото:Социалмедиа)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гоојко

18.01.2023 10:56

Ко га је овластио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.01.2023 12:24

Е,моји'Украинци ,будале једне,како је могуце да невидите колико она будалетина сто се пресједником Украине зове,унистава васу Украину,униста вам културу,убија вам омладину,разруси инфраструктуру,а све зарад интереса Енглеза,Америке и осталих месетара свјетских.Он се енормно богати,милионе еура има,ратује непотребан рат,умијесто да браца'у миру зиве једни поред других.Доводи мрцина Нато на границе Русије и убија православан народ са обе стране границе.Упамет народе,мотку у руке и испрасите дјубре,договорите мир и наставите просперитет.Маните се опције гдје глумите топовско"месо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгане, глупане!

18.01.2023 22:30

Какво православље? Идиоте!

Name

знатизељна

18.01.2023 22:40

Али, ко нарог иста пита било у Украјини или негдје другдје на овој несрецној планет?