Поднио оставку један од савјетника Зеленског

Алексеј Саша Арестович један од саветника украјинског председника Володимира Зеленског познат по невероватним тумачењима и анализама, због којих су у неколико наврата Украјиници жестоко ракетирани поднео је оставку.

Свијет 17.01.2023 | 11:39
Поднио оставку један од савјетника Зеленског

Арестович је рекао да је написао оставку на место саветника у кабинету председника. Одговарајуц́у фотографију поставио је на друштвене мреже.

Он је како је навео свој чин назвао поступком "пристојног понашања".

Раније је један број званичника и активиста кијевског режима позвао на кажњавање Арестовича који је рекао да је зграда у Дњепропетровску уништена као последица украјинске противваздушне одбране.

Та изјава изазвала је гнев у Украјини, а наишла на одобравање у Москви и међу руским корисницима канала Телеграм.

Иначе пре два дана посланици Врховне раде Украјине упутили су званични захтев шефу СБУ са захтевом да процени акције Арестовича за сарадњу са представницима „земље агресора“ и стварање претњи безбедности Украјине.

(Курир  Фото: Принтсцреен Yоутубе)

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

МК

17.01.2023 10:52

Истину очито неће нико да чује.Украјинци нису смјели да гађају руску ракету изнад града.Они је јесу погодили и оборили али је пала на град тј.на цивиле.Очита њихова грешка или можда није грешка ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Украјинци су испалили

17.01.2023 12:55

Ракету која је наводно подбацила. Прије це бити да су неки из војске и послати у ту зграду (да као помазу) да их се ријесе(све веци разфор) а и цивиле им није страно убијати....

Name

Руси су криви

17.01.2023 14:18

Ракета коју су Руси испалили је Х-22 која се користи за унистење НОСАЦА АВИОНА, који се логицно налазе на мору. Дакле, та ракета није намјењена за копнему употребу због своје разорне снаге, сто се и види из тога да је зграду унистила до темеља. Украјинци не посједују тренутно противваздусне системе који би могли погодити такве ракете и то су изјавили званицници украјинске војске, те према томе ова Х 22 (или КХ-22) ракета није могла бити погодјена од стране Украјинаца. Ту ракету која се не користи у те сврхе су испалили Руси који су знали да се не мозе користити у те сврхе, па самим тим није ни битно да ли су је Украјинци погодили, А ПОНАВЉАМ ЈОС ЈЕДНОМ НИСУ. Овај Арестовиц је изјавио то сто је изјавио али је рекаао да се "цини да је" и " да је потребно даље утврдити". Наравно Руси су изрезали тај дио видеа тако да би настимали оно сто њима одговара.

Name

Ре Руси су криви

17.01.2023 18:05

То што си напричао хитно напиши Нато-у и Украјини они то изгледа не знају те све детаље. Ти си изгледс велики неоткривени стручњак. "Благо" оном ко те запосли.

Name

Ре ре руси су криви

17.01.2023 21:26

Немам ја ста да писем било коме, то је оно сто је рекла украјинска страна и сто мозес врло лако наци ако мало претразис на енглеском, евнтуално руском или украјинском. Арестовиц је савјетник предсједника, а савјетници нису људи који познају у истом тренутку те како казес детаље, а он је нагадјао ста је. Струцњак за ово сам колико и ти и не пада ми на памет да ме неко запосаљава за овакве ствари, имам своје занимање којим се бавим.

Name

реп Укр нису криви

18.01.2023 07:05

Мозе је оборити сваки систем коме уде у домет.С400,С 300,Бук цак и игла као и верба,ваљда врба.

Name

Xxx

17.01.2023 11:37

Коначно и неко нормалан код онога кловна

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

17.01.2023 12:11

И Зеленски би поднио оставку,али....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја мислим

17.01.2023 14:14

Зеленски је највећи убица свог народа. А глупи народ као и код нас. Вјерују му док он од помоћи која долази од Америке и Европе која се ваља у блату (полиција), узима корист за себе па ће касније побјећи у Америку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изанилизирао је и

17.01.2023 16:41

Украјиндки опозиционар Виктор Медведцук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Типична Западна

17.01.2023 17:33

Ова оставка говори у прилог да све инструкције у рату Нато и Русије у Украини дају Амери. Код њих се оставке дају кад год неко проговори истину или није ‘политицаллy цоррецт’.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре типична западна

17.01.2023 20:43

Наравно да се дају оставке, шта треба да раде, да га отрују, убију као Путин што ради или други диктатори по свијету. Ко злоупотријеби или прекорачи своја овлаштења има да иде или на суд, али све по закону, у правној држави, у демократији.