Водостаји ријека у БиХ су у благом порасту

Водостаји ријека у Босни и Херцеговини у благом су порасту, али за сада нема већих проблема на терену осим да су за одређена мјеста издата упозорења од могућих излијевања из корита.

Босна и Херцеговина 17.01.2023 | 08:08
Водостаји ријека у БиХ су у благом порасту

Према посљедњим мјерењима Агенције за водно подручје Саве водостаји ријека у водотоку Саве, Уне, Сане, Санице, Врбаса, Босне су у порасту.

Хидролошко стање обавјештења издано је за само неколико локација и то ЦС Толиса – Демеровац на каналу Демеровац гдје је јутрос водостај износио 133 цм, на мјерној станици Рипач у водотоку Уне гдје је према посљедњем мјерењу водостај износио 124 цм те мјесту Модрац гдје је у 6 часова измјерено 126 цм.

За сада нема већих проблема, а интензивне падавине биће настављене и у току дана.

Што се тиче Херцеговине, према информацијама Агенције за водно подручје Јадранског мора, висина Неретве у Мостару износи 484 центиметра и у порасту је, али се ради о стандардним вриједностима и варијацијама водостаја ријеке у Мостару.

На подручју Републике Српске водостаји су за сада у благом порасту, а у извјештајима Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске водостај је у благом порасту, али нема излијевања из корита.

(Клиx   Фото: Фена/Архив)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србо

17.01.2023 07:27

Све сами стручњаци па могу ли шта бар погодити ,све дипломе из Широких, још само доктори а и то ће само нек је добро секти.

ОДГОВОРИТЕ