Затражен притвор за нападаче на српску дјецу и родитеље

 Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је једномјесечни притвор за свих 10 ухапшених због напада на родитеље дјеце из Србије која су учествовала на међународном фудбалском турниру у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 16.01.2023 | 20:55
Затражен притвор за нападаче на српску дјецу и родитеље

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, прикрити доказе или поновити кривично дјело насилничко понашање, изјавила је портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић.

Одређивање мјере притвора предложено је Општинском суду у Сарајеву.

Осумњичени за напад на Србе раније су прошли криминалистичку обраду у Полицијској управи Илиџа, након чега су, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предати у даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево.

Сви ухапшени су из Сарајева и старости су од 20 до 28 година.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем у хотелу у сарајевском насељу Илиџа када је у суботу, 14. јануара, нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који су учествовали на међународном турниру. 

(Срна Фото: Н1) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Киwи

17.01.2023 06:02

Осумњичени за напад на Србе у Сарајеву ће бити награђени и славиће их као јунаке. Надам се и да ће Срби схватити да им није мјесто у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

17.01.2023 08:09

Штета што нису генералови.Он би то одмах одликовао.

ОДГОВОРИТЕ