Грујичић у БЛ: Разговор са Аленом Шеранићем

- Министари здравља Републике Српске и Србије Ален Шеранић и Даница Грујичић оцијенили су данас у Бањалуци да је најважније организовати примарну здравствену заштиту, њену директну везу са секундарним и терцијарним нивоом да би у најбржем року било којем пацијенту у Српској или Србији била пружена медицинска помоћ.

Република Српска 08.01.2023 | 16:21
Грујичић у БЛ: Разговор са Аленом Шеранићем

"Разговарали смо о начиним на који можемо синхронизујемо наше активности за даљи развој здравства и у Србији и у Републици Српској", рекла је Грујичићева новинарима у Бањалуци.

Грујичићева каже да је на састанку било ријечи и о размјени кадра, додавши да та сарадња треба да се настави.

"Ако наши стручњаци долазе овдје требало би за двије године оспособе кадар из Републике Српске како би осигураници имали најбољу његу", рекла је она.

Грујичићева наглашава и да је веома значајно створити простор за младе људе да се запосле на овим просторима. Гријичићева каже да је планирано у промарној здравственој заштити и да људи који раде у сеоским срединама и унутрашњости имају већу плату од оних у градовима.

Када је ријеч о модернизацији и дигилатизацији идравствено система Србије, Грујичићева је навела да је олакшан посао љекарима и другим здравственим радницима, те нагласила да је веома битна заштита података.

Грујичићева каже да је фамилијарно везана за Републику Српску, те да је због тога њен задатак још израженији.

Шеранић је навео да је и Република Српска опредијељена да унаприједи примарну здравствену заштиту, односно дио рада доктора породичне медицине како би имали адекватну здравствену заштиту.

Говорећи о специјализацији и супецијализацији стручњака из Српске који дио програма едукације обављају у Србији, Шеранић истиче да ће та пракса бити настављена.

Шеранић каже да је на састанку разговарано и о могућности додатног здравственог осигурања, сарадњи фондова осигурања како би унаприједили сегмент услуга која се пружају грађанима и у Српској и у Србији.

Он је рекао да ће бити настављена и сарадња у области онкологије, заједнички послови, те рад са младима што је опредјељење и Републике Српске.

(БН/Срна Фото: Срна) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

08.01.2023 15:35

Дал се сераниц похвалио са корона набавкама и техницким кисиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2023 17:36

Дал је сераниц објаснио сто имамо највецу стопу смртности?

Name

Др. Содома

09.01.2023 06:34

Конацно да схвати и колегиница Грујичић да треба користити техницки кисеоник за медицинске сврхе!

Name

Илија цворовиц

08.01.2023 15:40

Само нам нисте рекли ста су договорили о корони,колико цемо јос вакцина примити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

08.01.2023 16:01

Имају ли какви лијекови за клептоманију прво дај министру па причајте

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

08.01.2023 16:06

толико је успесно здравство у РС у да су болнице у Србији пуне Босанских таблица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

08.01.2023 18:50

А засто ми никад Не обуцавамо ове из Србије? Увијек они нас.. хм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србијанац

08.01.2023 19:05

Сераниц је јадан у сваком елементу...погресна особа на погресном месту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

08.01.2023 20:42

Данице не тржи стручну размјену да вам не би уградили Проинтер систем скупљи је од најновијих апарата који се користе за снимање и дијагностику то ако уђе у Србију има да попадате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циркуз

08.01.2023 22:07

Јели и овај додиновац црнолистас. Сто се Додо окитио црнолистасима а он у среди. Тузно и срамотно за српски народ у Тепублици српској кога овај преставља и ето води у биједу односно заводи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свезналица

09.01.2023 09:27

Цисто задовољство видјети, разговарати, познавати ово двоје људи. Свака част колеге ! Ви сте примјер како сарадјивати, размјењивати искуства, напредовати, поштовати се. Подршка !

ОДГОВОРИТЕ