Међу одликованим и власник Интеграла из Лакташа

Погледајте ко је све данас одликован поводом Дана Републике Српске:

Република Српска 08.01.2023 | 15:30
Међу одликованим и власник Интеграла из Лакташа

 - Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је поводом Дана Републике - 9. јануара одликовао Орденом Републике Српске на огрлици Њагову светост патријарха српског Порфирија.

Патријарх Порфирије, који је и архиепископ Пећки, митрополит београдско-карловачки одликован је за пастирку бригу и љубав према Републици Српској.

Српски патријарх Порфирије одликован је за нарочите заслуге у развијању, умножавању и учвршћивању духовне и свјетовне вјере православне, пружајући несебичну подршку свом народу гдје год да се он налазио и у каквим год животним околностима и искушењима обитавао.

Орденом Републике Српске на огрлици одликован је и предсједник Руске Федерације Владимир Путин за нарочиту патриотску бригу и љубав према Српској.

Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем постхумно је одликован Синиша Михајловић, српски фудбалер, тренер, менаџер и спортски великан.

Истим орденом одликован је и директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" у Београду Милован Бојић за неизмјерну подршку за отварање кардиохирургије на Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Овим орденом одликован је и директор Универзитетске дјечије клинике "Тиршова" у Београду Синиша Дучић, као и предузетник, оснивач и директор регионалне компаније "Интеграл-инжињеринг" из Лакташа Слободан Станковић.

Орденом Њагоша првог реда одликовани су Завод за трансфузијску медицину Републике Српске, Основна школа "Обудовац" у истоименом насељу, Основна школа "Петар Кочић" и Основна школа "Георги Стојков Раковски" из Бањалуке, директор бањалучког Банског двора Младен Матовић.

Орденом Њагоша другог реда одликоване су основне школе "Јеврем Станковић" у теслићком насељу Чечава, "Прва основна школа Сребреница" у истоименој општини, "Вук Караџић" у насељу Турјак у Градишки, "Вук Караџић" у угљевичком насељу Забрђе, "Младен Стојановић" у челиначком насељу Јошавка, "Доситеј Обрадовић" у Кнежеву.

Истим орденом награђени су и Средњошколски центар "Михајло Пупин" Дервента, Економска школа Бањалука, "Дервентски лист" и Радио Дервента.

Орденом Њагоша трећег реда одликовани су Медицинска школа Бањалука и Медицинска школа Добој.

Орденом части са златним зрацима одликовани су редитељ, сценариста и глумац Никола Пејаковић, руски научник и прозни писац Јевгениј Германович Водолазкин, начелник кабинета за ендокринологију Клиничког центра Србије Светлана Вујовић, привредник и оснивач "Биг радија" Љубиша Крагуљ.

Постхумно је овај орден додијељен српском пјевачу народне музике Маринку Роквићу.

Орденом части за сребреним зрацима одликован је постхумно оснивач и први предсједник Врховног суда Републике Српске Светислав Станојевић, затим директор бијељинске Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић, пензионисани пуковник француске војске и љекар Патрик Барио, пензионисани пуковник Француске војске Жак Огар, композитор Раде Радовић, српски позоришни и филмски глумац Добривоје Добрица Агатоновић, српски глумац Александар Стојковић, српска позоришна глумица Николина Фригановић.

Орденом Крст милосрђа одликовани су начелник Клинике за инфективне болести Универзитетског-клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Антонија Верхаз, начелник Клинике за плућне болести УКЦ-а Младен Дуроњић, субспецијалиста кардиологије на Институту за кардиоваскуларне болести "Дедиње" Лазар Ангелков.

Овим орденом одликовани су и специјалиста интерне медицине и кардиологије Клинике за кардиохирургију - Центра за трансплантацију срца Универзитетске болнице у Бечу Борис Гороња и шеф Центра за гинеколошку ендокринологију Универзитетске болнице у Бечу Петер Фриго.

Медаљом заслуга за народ одликовану су амбасадор и координатор за очување традиције српског дипломатског корпуса Министарства спољних посолова Србије Љиљана Никшић, директор Српског образовног центра у Будимпешти Јованка Ластић, српски етнолог и књижевник Драгољуб Ацковић, лауреат академске категорије међународног такмичења "Бела лира" Радован Ивановић.

Истом медаљом одликовани су хуманитарка из Козарске Дубице Љиљана Гарача, најбољи спортиста Републике Српске у 2022. години Павле Дујаковић, репрезентативка Србије у боксу и члан Боксерског клуба "Обилић" из Зворника Сара Ћирковић, члан Кик бокс клуба "Куле" из Трнова, вишеструки првак БиХ и Републике Српске Виктор Милић, члан Кикс бокс клуба "Вележ" из Невесиња Јања Ђерић, члан репрезентације БиХ и Џију џицу клуба "Самурај" из Бањалуке Стефан Бунић, члан Карате клуба "Енергија-граве" Бањалука Лука Пејић, чланица Џију џица клуба "Самурај" из Бањалука Исидора Драгишић.

Плакетом "Свети Стефан" одликовани су Матија Ковач и Павле Перендија, дјечаци из Чајнича који су извели херојски подвиг спасавања људског жовота из набујале ријеке.

Овом плакетом одликовани су и успјешни студенти и стипендисти Фонда "Др Милан Јелић" Горица Видовић из Бијељине, Исидора Арсеновић из Фоче, Стефан Божић из Бањалуке, Стефан Лопандић и Бранка Тодоровић из Добоја, Љубица Бакић из Српца, Немања Јалић и Јелена Вукаловић из Бањалуке и Кристина Топић из Теслића.

Плакетом "Свети Стефан" одликовани су и ученици средњих школа и гимназија Елена Мирковић из Бијељине, Небојша Китић из Теслића, Давид Јојић и Ања Мучаловић из Бањалуке, Спасоје Кукурић из Требиња, Ђорђе Јегић из Гацка, Горана Кезија из Бањалуке, Матија Јанковић из Добоја, Петар Јурошевић из Власенице, Милица Аничић из Бањалуке, Милош Павловић из Власенице, Марко Димитрић и Марко Вучић из Бањалуке, Иван Смиљанић из Теслића, Романа Рогановић из Требиња.

Плакетом "Амблем и застава Републике Српске" одликовани су ученици основних школа Мирка Писић из Зворника, Алекса Мајсторовић из Градишке, Дариа Стевановић из Бијељине, Ивана Вођевић из Мркоњић Града, Вук Јанковић из Требиња, Максим Милић из Приједора, Сергеј Петковић из Бијељине, Марко Ковачевић и Никола Марчета из Бањалуке, Јелена Ђурђевић из Бијељине и Наташа Радовановић из Лопара. 

(Срна  ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН YОУТУБЕ/РТРС) 

Коментари / 92

Оставите коментар
Name

Лујо

08.01.2023 14:43

Кога год је умоболник одликовао говори о њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

08.01.2023 15:41

Једини кога ту нема ал је нависе заслузио је покојни доктор ЛАЗИЦ. за ове друге немам коментер,све резимлије.

Name

Лаз

08.01.2023 16:10

Одликовани су сви који су радили незаконито, а нису због тог одговарали...награђен је Кајкут Владимир, директор Дома Рада Врањешевић. Умјесто да сједи на оптуженичкој клупи,награђен је. Сад је замјеник директора РХМЗ РС.

Name

Мирко

08.01.2023 17:06

Боже јада и жалости. Требао је и Додик бити одликована за уништење јасеновачке грађе.

Name

Ухх

08.01.2023 18:13

Где су одликовања за папке?

Name

Ре

08.01.2023 19:03

Само јос фали денис сулиц и остали папци.

Name

Ре

08.01.2023 19:04

Саторски пјеваци добијају одликовања.

Name

Ре

08.01.2023 19:10

Одликовани највеци мафијаси али једина бозија правда то стоим је рок трајања фала Богу вец при крају и ниста немогу понијети од оног сто су ољацкали само прљаву дусу..

Name

??

08.01.2023 21:24

Одликовања дијели онај ко нема дана ватреног крстења!!! Туга залас и сунд!!!

Name

Источно Сарајево

08.01.2023 22:28

Гдје смо ми борци ??? БИЈЕДО

Name

Уб

09.01.2023 08:10

ДОДИК ДЕЛИ ОДЛИКОВАЊА, ИСКЉУЧИВО БОГАТИМ КРИМИНАЛЦИМА, КОЈИМА ЈЕ НАЈВЕЋЕ ОДЛИКОВАЊЕ РОБИЈА И ОДУЗИМАЊЕ ИМОВИНЕ. НА ПОМОЛУ ЈЕ,КАКО СТВАРИ СТОЈЕ,НОВИ РАТ. ДА БИ СЕ РЕШИЛИ КРИМИНАЛА И ЛОПОВА.

Name

А

08.01.2023 14:45

Зар и политика мора бити у ордењу срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер море

08.01.2023 14:48

За пар година сви који останемо у РС бићемо одликовани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

08.01.2023 15:15

Па неће вас остати много јер Њемачка која је на коленима вас зове

Name

Ре Смбасадор

08.01.2023 18:27

Ти би зелио да је Њемачка на ногама али небој се није

Name

Борац

08.01.2023 14:49

Лоповска феста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

09.01.2023 06:53

Ја би волио да ми нисмо на ногама као Њемацка.Не насједајте прицама Дјеца нам одосе,унуцади нам је први језик њемацки.

Name

супер

08.01.2023 14:53

има неки цовјек је направио неки мост у селу код цајница. тако дјеца не морају да иду мокри могу у сколу неко нормало преко малог мостица. ја би њему дао 100 марака а неки орден или диплому али ето, он није у црвеној партији и ниста ником

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема шта

08.01.2023 14:55

На све је мислио, али ниједно дијете из вртића није одликовао, као ни једног бескућника који јадни са фласом ових дана зимују вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен

08.01.2023 15:08

То су највисе одликовани они који су потписивали оне петиције за црвене, цаст изузецима

ОДГОВОРИТЕ
Name

А НЕ РЕКОСТЕ..

08.01.2023 15:12

А КО ЈЕ ДОБИО ИКОНУ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гордана је затаскала

08.01.2023 20:48

Остала је икона неријешена код бивше тужитељице Гордане Тадиц.

Name

ЛАЖНИ ЦАР

08.01.2023 15:16

Бљак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахорина

08.01.2023 15:16

А ОЦ Јахорина сте заборавили и залагање за опстанак ове планине без снијега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пореска

08.01.2023 15:21

Ста би са оних 400 хиљада сто је ухвацен у кесу ? Доклен је тај процес зна ли се ста ? И јели је ово орден заслуге снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

08.01.2023 16:57

Ако у попратном акту одликовања пише "заслуге за снсд" онда је у реду, а ако не могли су постхумно одликовати и Пеју Марића јер је имао несхватљиво брзо војничко унапређење. За годину бојевања од обичног бојовника до сатника са 3 часничке звијезде.

Name

Ето га

08.01.2023 17:53

Наградјен за он8х 400 хиљада на граници !!! Понио Путину да им се надје!! Ахахааа бравоо све мој до мијега мјесто у затвире они се китее ордењем ја теббб ти меннн ојјј хааа!!!

Name

Не мозе му нико ниста!

08.01.2023 20:51

Ниста не би има имао је и сад има јосб своје судије и сад су растјерани неки и откривени зато хоце своје судство у Републици српској да влада са њим.

Name

Илија

08.01.2023 15:22

Па моро му је дати орден колико је пара он узео од Интеграла и дан данас узима подебелу пинку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Инг

09.01.2023 19:36

Лопов Лопова наградјује.Ниста ново

Name

Искрено

08.01.2023 15:23

" Благо" оном кога Додик одликује?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

08.01.2023 20:10

ЈОС ФАЛЕ ЦОВИЦ ДРАГАН И ДЕНИС СУЛИЦ,МНОГО СУ УРАДИЛИ ЗА РЕОУБЛИКУ СРОСКУ!!!!!!!!!@ ?

Name

хаха

08.01.2023 15:24

Дијели Баја ордења ко знацке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

08.01.2023 15:25

Кад у чисту и бистру воду додате само трунку нечег што не ваља - та вода више није за пиће! Толико о одликовањима. Ко је иоле паметанпрочитаће измедју редова и знаће шта сам рекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

08.01.2023 15:36

Одликована Економска школа и Соња Томаш, зјака невиђена а директор школе. Понижење за све угледне професоре те школе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

с

11.01.2023 06:12

Треба Владе Дјајића хехехехе

Name

Банана Република

08.01.2023 15:50

Овај познат по 400 хиљада еура које је возико у ауто

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум радисиц

08.01.2023 15:53

Врх!!! Мозе ли се знати за какве заслуге?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОРДЕН

08.01.2023 15:56

Маринку Роквицу орден због "ово је моја куца зиве 8 ту" хахаха каква спрдња од дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

08.01.2023 17:36

Не повјерујес ..Цаст Маринку као цовјеку и умјетнику али због цега орден.Због пјесме за сатор зурке...Страсно страсно

Name

БЛ

08.01.2023 15:56

Ајд нек ми неко објасни засто Њагос? Зар није Његос? Озбиљно питам, стварно ме занима... Хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андроид

09.01.2023 08:11

Исто тако и златку максимовићу(намјерно мала слова)растјерао све честитке докторе из болнице,незналице, полтроне, окупио око себе.

Name

Урош

08.01.2023 15:58

Додик је права будала јебига опет народ луђи кад гласа за будалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

08.01.2023 16:03

Одликован је он давно милијардама из нашег буџета! Фуј!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

08.01.2023 16:04

Бас сам изненађен....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаааа

08.01.2023 16:09

Што и Зору Видовић не наградисте за успјешно расипање и трошење народних пара,већа корист њу наградит нег Станковићев Интеграл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

08.01.2023 16:10

Кога одликовати ако не кума Буду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

08.01.2023 16:22

Хахахахахахахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

08.01.2023 16:24

Требао је одликовсти оног оливера из РИК,који је спасио опозвсног начелнока Вишеграда,младена ђуревића,промјенивши члан правилника 10 дана послије опозива.Замислите 20 дана послије одржавања опозива,и тако поништио гладове путем поште.Требао је одликовази и овог нангорег начелника у историји града Вишеграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За xаxаxиxиxоxо

08.01.2023 18:29

Ти пишеш о нечему што о чему немаш појма, начелник Вишеграда по Статуту општине Вишеград није опозван, прочитај више Статут из 2017.године,а ипо изборном закону Републике Српске. Стварно лупате безвезе. Прочитајте па ћете схватити да нисте у праву.На локалним изборима би још кандидата, али овај доби мандат, значи народ је тако хтио.

Name

За ову смијурију

08.01.2023 18:32

Баш си неписмен, ако знаш читати покушај прочитати коментар, прије него га пошаљеш,тек оде у Аустралији, а већ заборавио језик.

Name

ПРАВДА

08.01.2023 16:30

ЈА БАГЕЕ МИЛИЈАРДЕ ОПРАЛИ ПРЕКО ИНТЕГРАЛА НАРОДНИХ ПАРА И ОРДЕН ШОФЕРУ КАМИОНА ИЗ ГИК КОЗАРЕ СЛОБОДАНУ СТАНКОВИЦУ Е БОРЦИ ЈАДНИ ЛИ СТЕ ДЕЗЕРТЕРИ СЕ ШИРЕ И ОДЛИКУЈУ ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

08.01.2023 16:58

То ти је свети грал за богаћење

Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

08.01.2023 17:57

ОВАЈ БИ КОД ТИТЕ МОЖДА БИО ПОМИЛОВАН А НЕ ОДЛИКОВАН ИТО ПОМИЛОВАН НАКОН БАР 20 Г. РОБИЈЕ.

Name

Ујко

08.01.2023 16:49

Ма станковицу треба он је постењацина сви његови радн8ци то казу, стално исказује бригу бонусима и боновима наградним, и сам од себе узима и тајно саље и даје људима у духу јевандјеља, у цркви разматрају да га награде орденом заслузних градјана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

08.01.2023 16:49

То за интеграл као да је сам себе одликовао, овај брко је само изводјац радова. Ово је јадно за гледати

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ РС

08.01.2023 16:49

Како Милановица старог друга из Х не одликова и он је твој, срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТИДИМ СЕ

08.01.2023 16:54

Стидим се мртвих српских хероја, стидим се како губи вриједност ордења Републике Српске, стидим се коме су додјељења, част малобројним изузецима, стидим се због ћутње што свим овим убијају у свима нама национални понос, што су упрљаше и омаловажише борбу часних српских родољуба за Републику Српску! Написа ли нам Његош: "Моје племе сном мртвијем спава" Куда ћете с клетвом прадједовском? Су чим ћете изаћ пред Милоша И пред друге српске витезове, који живе доклен сунце грије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖНИ ЦАР

08.01.2023 21:01

У праву си,стидим се и гадим се и ја,тужно и жалосно!

Name

борик

08.01.2023 16:57

Моја дворана Борик је вецерас била ОБОР !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

08.01.2023 17:00

Ниједан борац није одликован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Рећи

08.01.2023 17:06

Овога човјека и треба одликовати, он носи велики терет на својим плећима, он је само ко фол власник ове фирме, велика је то ствар !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бирац

08.01.2023 17:14

А јооооој, ста смо ми богу згријесили па нам посла милокрада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урке

08.01.2023 17:49

Ово је циста спрдња са народом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо Даре Недјељко

08.01.2023 17:50

А што болан не дадосте каку медаљу Српку Баранцу,бар неку знацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је ли

08.01.2023 17:55

Сабранооо коликоо радника је опљацкаооо за ово гидина његивиг рада а колико је себе обогатио!!????? Орден за заслуге! Јаста!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

08.01.2023 17:58

Е овоме стварно прилици да стане раме уз раме са Путином

Name

Угар

08.01.2023 18:30

Да није смијешно било би залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОМАНИЈА

08.01.2023 19:25

КУКАЛА НАМ МАЈКА КО НАМ ДИЈЕЛИ ОДЛИКОВАЊА16

Name

зашо

08.01.2023 19:55

није одликован цик и Шмит дали су му изборе,,заслужили су то,,

Name

Цик

08.01.2023 20:05

Заборавио је ЦИК који га је спасио у глуво доба ноци

Name

Др. Петер Фриго

08.01.2023 18:49

Он је прије осам година у Аустрији послан у стечај зато што није плаћао кирију за своју ординацију, дугови отприлике 920.000 еурића. Иначе члан и заступник националистичке партије ФПÖ. И то је носилац ордена “антифашистичког” српског народа? Ма дајте људи, не лажите сами себе, барем то престаните…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за хахахахијихихохохо

08.01.2023 18:58

Ма бјежи више и ти и најгори начелник општине Бишеград.Народ је рекао своје да га неће више на челу општине.А онда наступа РИК и оливер благојевић и Ким мали дебели тиранин ђуревић ухвати се за сламку спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

08.01.2023 19:09

Од свих ових "јунака" и заслужних за невиђен напредак Републике Српске, орден заслужују само она двојица из Чајнича, а ни они из руку овог лопужендаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дотт

08.01.2023 19:43

Пишам се на одликовање које Милорад одређује и дијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плаћам.порез

08.01.2023 20:48

Честитам госп. Станковићу, било је крајње вријеме да прими неко признање од Реп.Српске коју је он дјелимично изградио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

08.01.2023 21:09

Одликовао путина који није никад био овдје свашта која будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоккса

08.01.2023 23:04

Требали су и Вицу и Богољуба јер успјесно воде Борац.не плацају 7 мјрсеци плате играцима и радницима клуба .Требали су и Стевандицевог пулена Зељковица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ннн

09.01.2023 07:21

А Игора Додика за дигитализацију?

Name

Капетанова зена

09.01.2023 00:51

Орден је заслузио Александар Вуциц јер је Србија пуно помогла Републику Српску у корони и мимо короне, покојни Др Лазић из Ниша који је као Добровољац оперисао војнике и цивиле у Сарајеву у току рата.уманитарне организације "Срби за Србе" и "Неманићи Тићино." који су направили пуно кућа сиротињи, па и " У Акцији са Тамаром" која је прешла у Републику Српску и реновира неусловне куће за 5 дана. А не Маринку Роквићу и сличнима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

09.01.2023 03:25

Како да за развој РС није одликован нико из ПРОИНТЕРА овај лике из интенграл- инзињеринга И Путин су мале бебе предсједнице нице ваљда да од 57000000.00нема ниста за ПРОИНТЕР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићо

09.01.2023 04:12

Шта је то чудно, ЛОПОВ ЛОПОВА ОДЛИКУЈЕ, ОДЛИКОВАНА СВЕ САМА БАГРА, ЛОПОВИ, ФАШИСТИЧКЕ СНСД И ОСТАЛИ ПОЛТРОНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишко

09.01.2023 06:37

Одликован и овај тајкун,лопов и сецикеса...жалосно и тужно... Ма овај лоповлук не заслужује уопште пажњу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коља једини браво!!

09.01.2023 07:17

Цовјек који је дао допринос култури !!.остало ццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.01.2023 08:42

Дезертер наградјује Профитер.Кум.Фуј багро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зена борац

09.01.2023 08:57

Немам коментар. Лопов лопову. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

09.01.2023 10:53

Како је могуће, да међу толиким заслужено одликованим лићностима, нема нити један ратни командант, нити један борац ВРС, нити једна ратна јединица ВРС, нити једнан постхумно одликовани ратни херој ВРС??? Дали је то слућајност, или се иза овога крије нешто сасвим друго??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.Инг

09.01.2023 19:35

Није ти јос јасно да банда влада а не борци и постени људи

Name

сепртља

10.01.2023 11:18

Ста их брига додик дијели по 100 км незапосленим

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

10.01.2023 11:21

за дудука це бити дзаба нафта

ОДГОВОРИТЕ
Name

само полако

10.01.2023 12:34

Његов циркус це се оботи народу о главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

10.01.2023 17:05

Спрдацина ! Ово ордење мозе добити изгледа буквално свако и за сваста !

ОДГОВОРИТЕ