Завршен протест због рањавања српске деце

- У Штрпцу је данас завршен протест Срба због рањавања српске деце на Бадњи дан, са којег су упућене поруке мира, али и позиви да се осигура безбедност Срба на Косову и Метохији.

Србија 08.01.2023 | 14:08
Завршен протест због рањавања српске деце

Регионална полиција Урошевац саопштила је на својој Фејсбук страници да је скуп протекао мирно.

"Протест је био миран и није пријављен ниједан инцидент", навела је полиција додајући да су путеви који су водили ка Штрпцу од Брезовице и Урошевца проходни за саобраћај.

На великом протесту у Штрпцу због рањавања Стефана (11) и Милоша Стојановића (21) из Готовуше на Бадњи дан и пребијања 18-годишњег Стефана Томића из Клокота који се враћао с Божићне литургије окупили су се у подне не само Срби из Сиринићке Жупе већ и из читавог Косова и Метохије. 

Био је то протест са којега су послате поруке мира.

Далибор Јевтић, председник Општине Штрпце, рекао је да је крајње време да се осигура безбедност српског народа и српске деце.

"Данас са овог места шаљемо поруку да нас неће уплашити. Свако од нас је Стефан и Милош и порука онима који желе да нас протерају јесте да нису успели", рекао је Јевтић и нагласио да се данас шаљу поруке мира, да само желимо да будемо своји на своме. 

Нагласио је да је јасно ко овде жели супротно томе. 

"Тешки су ово дани. Уместо да празник прославимо у миру морали смо протестом да дигнемо глас против пуцња у српску децу и младиће", рекао је Јевтић, који је рекао да је Србе мука натерала да се данас окупе.

Јевтић је поручио међународној заједници да уразуми Аљбина Куртија, да престану да нападају нашу децу и нагласио да ће српски народ опстати без обзира на све изазове.

Лидер Српске листе Горан Ракић поручио је да су их окупиле јуначке ране Стефана и Милоша из Штрпца али и Стефана из Клокота. 

Упозорио је још једном на то да се терор диктаторског режима Аљбина Куритја наставља.

Нагласио је да малтретирање Срба и српске деце мора да престане. 

"Наша слога је најаче средство да се одупремо том диктатотрском режиму", рекао је Ракић.

Грађани су носили транспаренте "Децу ти нећемо опростити!", "Стефане, срце српско јуначко", "Пуцањ у Стефана и Милоша је пуцањ у срце Србије!" , "Европо за шат су наша деца крива?!", "Наша деца нису за Куртијев метак!" .

Такође, носили су и оне на којима је писало "Нећете нам Штрпце претворити у гето", "Штрпце је срце Србије", "Слобода за браћу", "Вучићу чувај Србе и мир", "Косовска Каменица је уз браћу из Штрпца". 

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

08.01.2023 21:45

Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ