СТРПЉЕЊЕ: Непрегледне колоне на границама

На граничним прелазима БиХ, Србије и Хрватске од јутрос су гужве.

Босна и Херцеговина 08.01.2023 | 11:58
СТРПЉЕЊЕ: Непрегледне колоне на границама

Када је у питању БиХ, на граничним прелазима Изачић, Хаџин Поток, Велика Кладуша, Костајница, Козарска Дубица, Доња Градина, Градишка, Нови Град и Орашје појачана је фреквенција возила и дуга су чекања на излазу из БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

На граничним пелазима Босански Брод и Свилај нема гужве на прелазу, али колоне возила су у међупростору на улазу у Хрватску.

Велике гужве на граници, на Бајакову се чека и до шест сати
Током викенда забиљежен је појачан саобраћај на граничним прелазима, саопштио је јутрос Хрватски аутоклуб.

На аутоцести А3 Брегана - Липовац и наплати Загреб исток у смјеру Брегане, као и на појединим граничним пријелазима са Србијом, Црном Гором те БиХ, на улазак у Хрватску чека се и по неколико сати. 

Тако је колона возила на аутоцести А3 Брегана - Липовац крај наплатне постаје Загреб исток у смјеру Брегане дуга око четири километра.

На граничним прелазима с Босном и Херцеговином, Жупања, Јасеновац и Хрватска Дубица чека се два сата, а на пријелазу Бајаково (Батровци) на граници са Србијом чекање траје чак до шест сати, објавио је ХАК.

Вишесатна чекања на излазу из Србије

Према информацијама Управе граничне полиције, путничка возила на граничним прелазима на изласку из земље јутрос чекају више сати, саопштио је Ауто-мото савез Србије.  

На Хоргошу се чека пет сати, а на Батровцима четири сата.

Путничка возила на Келебији и Шиду задржавају се по два сата, на Бачком Брегу сат и по, а на Батровцима један сат. Саобраћај је појачан, посебно на путним правцима  који воде ка земљама западне Европе. 

Возила ће и на аутопуту "Милош Велики" утицати да се током дана, а посебно у поподневним и вечерњим сатима на обилазници око Чачка, на кружној раскрсници између Чачка и Прељине, као и на наплатним рампама, формирати колоне возила због којих ће бити потребно више времена за пролазак. 

До 15. јануара продужено је радно вријеме поједних граничним прелаза са Мађарском. ГП "Бачки Виногради" сада је отворен од 7 до 22 часа, а ГП "Бајмок" од  7 до поноћи.

(БН / Агенције/ Фото: ХАК)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БЛ

08.01.2023 11:05

Људи које планирају уцествоват на паради а раде у Сарајеву, пазите да не останете без посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

09.01.2023 08:39

свима треба дати отказ,који буду на прослави,јер треба да раде код баје,а не лазног патриотизма.Лако је бити патриота сит.

Name

јад и цемер

08.01.2023 11:38

Ево, врацају се куци они који су обисли своје,доњели им несто пара да не умру од глади и зиме, у светињи званој РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

08.01.2023 11:47

И они који су оставили доле паре ј сваком смислу, по кафанама,продавницама,ресторанима,пијацама,пумпама,пекарама итд итд.

Name

Парадер

08.01.2023 12:20

Зашто иду? Требали су остати на паради у Источном Сарајеву, иста би била већа-дужа и свечанија!

Name

Ре Парадер

08.01.2023 12:35

Има ових доста што морају ићи не својом вољом, кад сам чуо да су из До у БГ морали ићи на сахрану једног високог члана Снсд, све ми је онда јасно, а поготово што су то велике патриоте па неће овде ни да се сахране, они сви воле РС али док је глобе.

Name

Ре

08.01.2023 12:35

Само ти парадирај са својим бајом

Name

Србо

08.01.2023 11:48

Ове слике све говоре, може Зорка причати колико год хоће о задужености и нек њен унук код Беванде пече занат, можете само замислити колико је Беванда подерао аута, Мерцедеса и Аудиа идући породици у Сплит а све ове године о гориву нећемо ни причати на велике цистерне и све са наше грбаче а нама шипака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги Боже

08.01.2023 12:07

Како која година, све више и више гужви на граници, разлог је масовно исељавање, доказ је колона на границама, и све је ово добро док дјеца имају живе родитеље да их обидју, кад помру родитељи, дјеца ће престати долазити а ова наша прчија од државе ће остати празна, жалосно али истинито,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

08.01.2023 12:47

Већ је напола пуста!!

Name

Истина

08.01.2023 15:53

Јадни барод,били кратко,видили своје,потросили се па назад да раде по цјеле дане и стеде да опет донесу.Хрватска једва доцекала да буде у Схенгену,саце xекати и колко треба и нетреба.Кад не буду имали родитеља,остаре,дјеца идрасту у тудјини,неце висе ни долазити.

ОДГОВОРИТЕ