STRPLJENJE: Nepregledne kolone na granicama

Na graničnim prelazima BiH, Srbije i Hrvatske od jutros su gužve.

Bosna i Hercegovina 08.01.2023 | 11:58
STRPLJENJE: Nepregledne kolone na granicama

Kada je u pitanju BiH, na graničnim prelazima Izačić, Hadžin Potok, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina, Gradiška, Novi Grad i Orašje pojačana je frekvencija vozila i duga su čekanja na izlazu iz BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na graničnim pelazima Bosanski Brod i Svilaj nema gužve na prelazu, ali kolone vozila su u međuprostoru na ulazu u Hrvatsku.

Velike gužve na granici, na Bajakovu se čeka i do šest sati
Tokom vikenda zabilježen je pojačan saobraćaj na graničnim prelazima, saopštio je jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A3 Bregana - Lipovac i naplati Zagreb istok u smjeru Bregane, kao i na pojedinim graničnim prijelazima sa Srbijom, Crnom Gorom te BiH, na ulazak u Hrvatsku čeka se i po nekoliko sati. 

Tako je kolona vozila na autocesti A3 Bregana - Lipovac kraj naplatne postaje Zagreb istok u smjeru Bregane duga oko četiri kilometra.

Na graničnim prelazima s Bosnom i Hercegovinom, Županja, Jasenovac i Hrvatska Dubica čeka se dva sata, a na prijelazu Bajakovo (Batrovci) na granici sa Srbijom čekanje traje čak do šest sati, objavio je HAK.

Višesatna čekanja na izlazu iz Srbije

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila na graničnim prelazima na izlasku iz zemlje jutros čekaju više sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije.  

Na Horgošu se čeka pet sati, a na Batrovcima četiri sata.

Putnička vozila na Kelebiji i Šidu zadržavaju se po dva sata, na Bačkom Bregu sat i po, a na Batrovcima jedan sat. Saobraćaj je pojačan, posebno na putnim pravcima  koji vode ka zemlјama zapadne Evrope. 

Vozila će i na autoputu "Miloš Veliki" uticati da se tokom dana, a posebno u popodnevnim i večernjim satima na obilaznici oko Čačka, na kružnoj raskrsnici između Čačka i Prelјine, kao i na naplatnim rampama, formirati kolone vozila zbog kojih će biti potrebno više vremena za prolazak. 

Do 15. januara produženo je radno vrijeme pojednih graničnim prelaza sa Mađarskom. GP "Bački Vinogradi" sada je otvoren od 7 do 22 časa, a GP "Bajmok" od  7 do ponoći.

(BN / Agencije/ Foto: HAK)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

BL

08.01.2023 11:05

Ljudi koje planiraju ucestvovat na paradi a rade u Sarajevu, pazite da ne ostanete bez posla.

ODGOVORITE
Name

marko

09.01.2023 08:39

svima treba dati otkaz,koji budu na proslavi,jer treba da rade kod baje,a ne laznog patriotizma.Lako je biti patriota sit.

Name

jad i cemer

08.01.2023 11:38

Evo, vracaju se kuci oni koji su obisli svoje,donjeli im nesto para da ne umru od gladi i zime, u svetinji zvanoj RS.

ODGOVORITE
Name

Tako je

08.01.2023 11:47

I oni koji su ostavili dole pare j svakom smislu, po kafanama,prodavnicama,restoranima,pijacama,pumpama,pekarama itd itd.

Name

Парадер

08.01.2023 12:20

Зашто иду? Требали су остати на паради у Источном Сарајеву, иста би била већа-дужа и свечанија!

Name

Ре Парадер

08.01.2023 12:35

Има ових доста што морају ићи не својом вољом, кад сам чуо да су из До у БГ морали ићи на сахрану једног високог члана Снсд, све ми је онда јасно, а поготово што су то велике патриоте па неће овде ни да се сахране, они сви воле РС али док је глобе.

Name

Re

08.01.2023 12:35

Samo ti paradiraj sa svojim bajom

Name

Србо

08.01.2023 11:48

Ове слике све говоре, може Зорка причати колико год хоће о задужености и нек њен унук код Беванде пече занат, можете само замислити колико је Беванда подерао аута, Мерцедеса и Аудиа идући породици у Сплит а све ове године о гориву нећемо ни причати на велике цистерне и све са наше грбаче а нама шипака.

ODGOVORITE
Name

Dragi Bože

08.01.2023 12:07

Kako koja godina, sve više i više gužvi na granici, razlog je masovno iseljavanje, dokaz je kolona na granicama, i sve je ovo dobro dok djeca imaju žive roditelje da ih obidju, kad pomru roditelji, djeca će prestati dolaziti a ova naša prčija od države će ostati prazna, žalosno ali istinito,.

ODGOVORITE
Name

Baja

08.01.2023 12:47

Već je napola pusta!!

Name

Istina

08.01.2023 15:53

Jadni barod,bili kratko,vidili svoje,potrosili se pa nazad da rade po cjele dane i stede da opet donesu.Hrvatska jedva docekala da bude u Shengenu,sace xekati i kolko treba i netreba.Kad ne budu imali roditelja,ostare,djeca idrastu u tudjini,nece vise ni dolaziti.

ODGOVORITE