Бројни вјерници на налагању бадњака у Старој цркви

- Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом вечерас је, поводом Бадње вечери, служио вечерње у Старој цркви Светих архангела Михаила и Гаврила на Башчаршији у Сарајеву, након чега је у порти обављено налагање бадњака.

Босна и Херцеговина 06.01.2023 | 18:45
Бројни вјерници на налагању бадњака у Старој цркви

Вечерњој служби и традиоционалом налагању Бадњака присуствовао је велики број вјерника, који су претежно дошли из Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе и са Пала.

Окупљени су традиционално послужени куваним вином и ракијом.

Српска православна црква прославља данас Бадњи дан, припремајући се за сутрашњи најрадоснији хришћански празник Божић - дан рођења Исуса Христа.

Велики број вјерника на паљењу бадњака у Источној Илиџи

- Вечерњим богослужењем у присуству многобројних вјерика из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и федералног Сарајева прославили су Бадње вече у цркви Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи.

Свештеници су вјерницима пожељели и срећан предстојећи најрадоснији хришћански празник Божић уз радостан поздрав Мир Божији - Христос се роди!

Након богослужења, традиционално је обављено налагање бадњака у порти храма, гдје је окупљенима послужено и кувано вино.

За најмлађе, којих је било у великом броју, приређено је пијукање што их је посебно обрадовало, највише слаткиши које су пронашли у слами.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

клокан

06.01.2023 18:11

добро јутро цркво стара ево седмог јануара под ногама скрипи слама стиго бозиц благо нама ХРИСТОСЕ РОДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

06.01.2023 18:56

Ко казе да у Сарајеву нема срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ускоро

07.01.2023 04:16

се враћају на тенковима