Brojni vjernici na nalaganju badnjaka u Staroj crkvi

- Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom večeras je, povodom Badnje večeri, služio večernje u Staroj crkvi Svetih arhangela Mihaila i Gavrila na Baščaršiji u Sarajevu, nakon čega je u porti obavljeno nalaganje badnjaka.

Bosna i Hercegovina 06.01.2023 | 18:45
Brojni vjernici na nalaganju badnjaka u Staroj crkvi

Večernjoj službi i tradiocionalom nalaganju Badnjaka prisustvovao je veliki broj vjernika, koji su pretežno došli iz Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže i sa Pala.

Okupljeni su tradicionalno posluženi kuvanim vinom i rakijom.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Badnji dan, pripremajući se za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić - dan rođenja Isusa Hrista.

Veliki broj vjernika na paljenju badnjaka u Istočnoj Ilidži

- Večernjim bogosluženjem u prisustvu mnogobrojnih vjerika iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i federalnog Sarajeva proslavili su Badnje veče u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži.

Sveštenici su vjernicima poželjeli i srećan predstojeći najradosniji hrišćanski praznik Božić uz radostan pozdrav Mir Božiji - Hristos se rodi!

Nakon bogosluženja, tradicionalno je obavljeno nalaganje badnjaka u porti hrama, gdje je okupljenima posluženo i kuvano vino.

Za najmlađe, kojih je bilo u velikom broju, priređeno je pijukanje što ih je posebno obradovalo, najviše slatkiši koje su pronašli u slami.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

klokan

06.01.2023 18:11

dobro jutro crkvo stara evo sedmog januara pod nogama skripi slama stigo bozic blago nama HRISTOSE RODI

ODGOVORITE
Name

blbl

06.01.2023 18:56

Ko kaze da u Sarajevu nema srba?

ODGOVORITE
Name

ускоро

07.01.2023 04:16

се враћају на тенковима