Петровић: Нека нам је благословено Бадње јутро

"Сестре и браћо, како наша православна вјера и обичаји налажу, у вечерњим сатима палимо Бадњак у знак симболике рађања новог сунца, а прегршт варница које ће настати симболишу срећу, пород, принос и благостање", истакао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Република Српска 06.01.2023 | 10:36
Петровић: Нека нам је благословено Бадње јутро

"Позивам вас да се вечерас окупимо у што већем броју, како на вечерњем богослужењу тако и на традиционалној прослави Бадње вечери испред Градске управе гдје ћемо сви заједно учествовати у свечаном налагању Бадњака", навео је он.

"Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански господин Фотије служиће вечерње богослужење данас на Бадње вече, 6. јануара, у 17.00 часова у цркви Светог великомученика Георгија у Бијељини", истакао је Петровић и додао:

"Након вечерње службе, кренућемо светим литијским ходом до платоа испред зграде Градске управе."

"Да нас буде што више, да у заједничкој молитви вођени нашим Божијим човјеком владиком Фотијем замолимо Господа за опрост гријехова и даривање здравља и среће за наше најмилије! 

Да у молитвеном саборавању пошаљемо најљепшу слику из наше Бијељине, да свете варнице обасјају наш град и да кренемо путем напретка и благостања! 

Дођите, поведите своје малишане, помолимо се заједно и пођимо у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику - Божићу", стоји у објави.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

клокан

06.01.2023 09:59

љубо сретан бадњи дан и догодине да доцекамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

06.01.2023 10:29

П. П. ЊЕГОШ - "Нема дана без очњега вида, нити праве славе без Божића" СВИМА који славе нек је срећан Божић

ОДГОВОРИТЕ