Petrović: Neka nam je blagosloveno Badnje jutro

"Sestre i braćo, kako naša pravoslavna vjera i običaji nalažu, u večernjim satima palimo Badnjak u znak simbolike rađanja novog sunca, a pregršt varnica koje će nastati simbolišu sreću, porod, prinos i blagostanje", istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 06.01.2023 | 10:36
Petrović: Neka nam je blagosloveno Badnje jutro

"Pozivam vas da se večeras okupimo u što većem broju, kako na večernjem bogosluženju tako i na tradicionalnoj proslavi Badnje večeri ispred Gradske uprave gdje ćemo svi zajedno učestvovati u svečanom nalaganju Badnjaka", naveo je on.

"NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije služiće večernje bogosluženje danas na Badnje veče, 6. januara, u 17.00 časova u crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Bijeljini", istakao je Petrović i dodao:

"Nakon večernje službe, krenućemo svetim litijskim hodom do platoa ispred zgrade Gradske uprave."

"Da nas bude što više, da u zajedničkoj molitvi vođeni našim Božijim čovjekom vladikom Fotijem zamolimo Gospoda za oprost grijehova i darivanje zdravlja i sreće za naše najmilije! 

Da u molitvenom saboravanju pošaljemo najljepšu sliku iz naše Bijeljine, da svete varnice obasjaju naš grad i da krenemo putem napretka i blagostanja! 

Dođite, povedite svoje mališane, pomolimo se zajedno i pođimo u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku - Božiću", stoji u objavi.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

klokan

06.01.2023 09:59

ljubo sretan badnji dan i dogodine da docekamo

ODGOVORITE
Name

#

06.01.2023 10:29

P. P. NJEGOŠ - "Nema dana bez očnjega vida, niti prave slave bez Božića" SVIMA koji slave nek je srećan Božić

ODGOVORITE