Комеморација погинулом пилоту и његовој кћерки

У Приједору је данас одржана комеморација поводом смрти предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде и његове кћерке Андрее који су погинули у паду спортског авиона код аеродрома Урије 31. децембра 2022. године.

Република Српска 03.01.2023 | 13:47
Комеморација погинулом пилоту и његовој кћерки
Због ове велике трагедије данас је у Приједору проглашен и Дан жалости.
 
На комеморацији  су приказане бројне фотографије Љубише и Андрее док су заједно планинарили и возили се авионом, али и са члановима породице и пријатељима. 
 
Љубиша је само са 16 година кренуо на обуку за једриличара. Затим је 2012. положио за пилота и његово срце куцало је за летење и висине.
 
Радоје Војводић из Планинарског Савеза  Републике Српске рекао је да се са невјерицом опраштају од Љубише.
 
„ Опраштамо се од Љубише који је био лављег срца, нашег брата, пилота, једриличара. Предсједниче наш, свако твоју ријеч смо слушали и упијали, а сада ћутиш. Ја морам сада да причам, а ноге ми клецају“ - рекао је Војводић.
 
Додао је да је Љубиша са  кћерком отишао на последњи и најкраћи лет.
 
– Плаво ти небо друже, капетане, брате. чувај своју Андреу – истакао је Војводић.
 
Телеграме саучешћа породици Араманда упутили су између осталих члан Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Владе РС Радован Вишковић, министарства омладине, породице и спорта, градоначелник Приједора и бројни други.
 
Љубиша и Андреа Араманда биће сахрањени у 14.00 часова на Градском православном гробљу.
 
(БН   Фото:БН)

Коментари / 0

Оставите коментар