Komemoracija poginulom pilotu i njegovoj kćerki

U Prijedoru je danas održana komemoracija povodom smrti predsjednika Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiše Aramande i njegove kćerke Andree koji su poginuli u padu sportskog aviona kod aerodroma Urije 31. decembra 2022. godine.

Republika Srpska 03.01.2023 | 13:47
Komemoracija poginulom pilotu i njegovoj kćerki
Zbog ove velike tragedije danas je u Prijedoru proglašen i Dan žalosti.
 
Na komemoraciji  su prikazane brojne fotografije Ljubiše i Andree dok su zajedno planinarili i vozili se avionom, ali i sa članovima porodice i prijateljima. 
 
Ljubiša je samo sa 16 godina krenuo na obuku za jedriličara. Zatim je 2012. položio za pilota i njegovo srce kucalo je za letenje i visine.
 
Radoje Vojvodić iz Planinarskog Saveza  Republike Srpske rekao je da se sa nevjericom opraštaju od Ljubiše.
 
„ Opraštamo se od Ljubiše koji je bio lavljeg srca, našeg brata, pilota, jedriličara. Predsjedniče naš, svako tvoju riječ smo slušali i upijali, a sada ćutiš. Ja moram sada da pričam, a noge mi klecaju“ - rekao je Vojvodić.
 
Dodao je da je Ljubiša sa  kćerkom otišao na poslednji i najkraći let.
 
– Plavo ti nebo druže, kapetane, brate. čuvaj svoju Andreu – istakao je Vojvodić.
 
Telegrame saučešća porodici Aramanda uputili su između ostalih član Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministarstva omladine, porodice i sporta, gradonačelnik Prijedora i brojni drugi.
 
Ljubiša i Andrea Aramanda biće sahranjeni u 14.00 časova na Gradskom pravoslavnom groblju.
 
(BN   Foto:BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar