Партизан вечерас побиједио екипу Задра у АБА лиги

- Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Београду екипу Задра резултатом 114:77 (34:25, 29:24, 27:15, 24:13) у мечу 13. кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 02.01.2023 | 20:58
Партизан вечерас побиједио екипу Задра у АБА лиги

Ово је била најубедљивија победа Партизана ове сезоне у АБА лиги. Најефикаснији у екипи Партизана био је Тристан Вукчевић са 25 поена и девет скокова. Алекса Аврамовић је постигао 16 поена. Балша Копривица се успешно вратио на терен после вишемесечне паузе због повреде. Он је постигао 14 поена и имао је седам скокова. Ален Смаилагић и Јоанис Папапетру су убацили по 13 поена.

Код гостију, најбољи је Лука Божић са 19 поена и 10 скокова, док је Антонио Јордано додао 13 поена.

"Црно-бели" после овог тријумфа имају скор од 11 победа и два пораза у АБА лиги. Задар се налази у средини табеле са седам тријумфа и шест пораза.

Партизан ће у наредном колу на свом терену дочекати Цибону, док ће Задар гостовати у Подгорици екипи Студентског центра.

Партизан је добро ушао у меч, а прву четвртину је добио резултатом 34:25.

Почетком друге четвртине повредио се капитен домаћег тима Партизана Кевин Пантер, који је морао да изађе из игре. Копривица је средином друге четвртине добио овације са трибина пошто се вратио на терен после вишемечне паузе због повреде. Предност "црно-белих" расла је из минута у минут у наставку меча, а у домаћем тиму бриљирао је Вукчевић.

Партизан је прво полувреме добио резултатом 63:49.

Кошаркаши Партизана су наставили са одличном игром и у другом полувремену, а на крају су дошли до убедљиве победе од 114:77.

(Тањуг Фото: Старспорт©)

Коментари / 0

Оставите коментар